Telegram

Støtteparti raser over Søvndals tortur-skift

Liste Ø kræver redegørelse, efter udenrigsministeren ændrer holdning til oplysninger fremskaffet ved tortur.
Telegram
12. marts 2012 kl. 02:49

Regeringens støtteparti finder det helt uforståeligt, at udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har skiftet holdning og nu bakker op om at bruge oplysninger fremskaffet ved tortur.

- Danmark burde igen gå foran i kampen mod mishandling i stedet for at samarbejde med torturstater.

- Det er uklogt og farligt at sætte sin lid til oplysninger fremkommet under tortur. En torturbøddel kan jo få ofrene til at sige hvad som helst, skriver Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl, i en meddelelse.

I søndagens udgave af Berlingske meldte Villy Søvndal ud, at Danmark ikke længere vil gøre brug af oplysninger, der er kommet frem ved hjælp af tortur af mistænkte i andre lande.

Dermed satte Villy Søvndal sig lodret op imod den tidligere regerings politik i kampen mod terror.

Men allerede søndag aften trak han udtalelsen tilbage og skrev følgende i en meddelelse sammen med justitsminister Morten Bødskov (S):

- Vores tjenester er nødt til at udveksle oplysninger også med lande, der anvender afhøringsmetoder, som kan stride mod dansk retsopfattelse.

I den fælles meddelelse hed det også, at "tingene er sjældent sorte eller hvide. Der er etiske dilemmaer og nuancer i mange af livets forhold, også når det gælder indsatsen mod terror og arbejdsvilkårene for vores efterretningstjenester."

Udenrigsministerens kovending får Enhedslistens udenrigsordfører op af stolen.

- Jeg vil på Udenrigspolitisk Rådsmøde mandag kræve en redegørelse fra udenrigsministeren. Den nuværende slingrekurs finder jeg fuldstændig uacceptabel, skriver Christian Juhl.

/ritzau/

Opdateret 12. marts 2012 kl. 03:05

Det er lige til Anders And ;OP

Flot, SF! I det øjeblik, man accepterer oplysninger, som er fremkommet ved tortur, så accepterer man også tortur. Kort og godt!...eller man bifalder det vel egentlig. Jeg bliver mere og mere "underrasket" over SF...

Thorsten Lind

Christian Juhl fra Enhedslisten
har bestemt en pointe,
hvad angår sandhedsværdien,
af oplysninger der fremkommer
ved brug af tortur.

Personligt (..som den kylling jeg er ),
ville jeg tilstå alt, incl. mordet på JFK,
når bødlen finder bidetængerne frem.

Danmarks aktivistiske uderigspolitik er SYG!!
Mvh Th

Henrik Darlie

Oplysninger fremskaffet ved tortur er ubrugelige, det ved vi fra hekseprocesserne, hvor folk tilstod de særeste ting for at 'behage' deres sindsyge bødler.
Og til dem der mener at der kan fremskaffes 'ægte' information ved tortur, må jeg sige at, selv et ur der er gået i stå, viser den rigtige tid to gange om dagen.

Henrik Darlie

Thorsten Lind Abonnent siger:

"Danmarks aktivistiske uderigspolitik er SYG!!"

Den er ikke aktivistisk, den er menneskefjendsk, men ellers har du ret.

Endnu et lavpunkt fra Villy Søvndals side. Hvad bliver det næste?

Har ingen lært af Algierkrigen (1954-62) og den forfærdelige tortur, som franske soldater udøvede?

I 2000 sagde den franske general Massu, at "tortur ikke er nødvendig i krigstid, man kunne sagtens have undgået det. Når jeg tænker på Algeriet, er jeg ked af det, for det var en del af en vis stemning. Vi kunne have gjort tingene anderledes".

Torture Didn't Work for the French in Algeria Either2004.

"Vores tjenester er nødt til at udveksle oplysninger også med lande, der anvender afhøringsmetoder, som kan stride mod dansk retsopfattelse", skriver Bødskov og Søvndal.

Danmark har altså ratificeret FN's konvention mod tortur, så er det besynderligt og frastødende at gå ind for outsourcing af tortur.

Se evt. artikel i Politiken Danmark nedprioriterer kampen mod totur, 9.7.2010

http://politiken.dk/debat/article1013516.ece

Nu er det for det meste sådan, blandt bandemedllemmer, at ingen får lov at spankulere rundt og spille gode og rene på de andre medlemmers bekostning. Vil man have terrorinformationerne må man gå all in.

Danmark ud af NATO nu.

Artikel i Politiken 11.3.2012, "Amnesty: Søvndal havde ret i morges"
http://politiken.dk/indland/ECE1566905/amnesty-soevndal-havde-ret-i-morges/

Så rammes "Catwalk-Niveauet" igen af de vanlige skribenter , her på siden.
Villy er dum, Villy's slipseknude er skæv - æh-bæh, hvad sagde vi.
Hvad med en konstruktiv kritik af regeringsdeltagelsens omkostninger ? Hvad kan venstrefløjen ellers stille op ? Bør SF forlade regeringen og hvad bliver resultatet af det ?

Kære Marie.
"Catwalk-analyse" er selvfølgelig min kritik af at visse personer analyserer det politiske arbejde på samme måde som man analyserer de nyeste "trends" inden for modebranchen - En analyserform der desværre har bredt sig fra "Blå blok" og langt ud i "Rød blok".
Dybest set tror jeg at de fleste skribenter her på siden er ret enige politisk - men uenige strategisk. Jeg må forstå dine bemærkninger således: Du mener ikke der er nogen brugbar strategi for venstrefløjen ! Det sidste kan og vil jeg ikke acceptere. "Derfor bør venstrefløjen ikke stille noget op" skriver du ! Den holdning må du da gerne beholde helt for dig selv - den vil garanteret blive bifaldet af Blå Blok.

Jeg tror ikke, det er på grund af regeringssamarbejdet, at udenrigsministeren skifter holdning. Hverken SF'ere, Socialdemokrater eller Radikale går ind for, at der bruges tortur ved afhøringer nogen steder i verden, tror jeg. Problemet må helt klart være embedsmændenes magt i ministerierne.

Det var modigt af Villy Søvndal at melde ud, "at Danmark ikke længere vil gøre brug af oplysninger, der er kommet frem ved hjælp af tortur af mistænkte i andre lande".

Niels Engelsted

Kan Villys uforklarlige meningsskift ikke skyldes tortur?