Telegram

Toulouse-mand flygtede fra afghansk fængsel

Den formodede gerningsmand bag drabene i byen Toulouse stak af fra et fængsel i Afghanistan, lyder det.
Telegram
21. marts 2012 kl. 09:06

Den unge franskmand, som har barrikaderet sig i en ejendom i byen Toulouse og mistænkes for flere skuddrab, har tidligere siddet bag tremmer i Afghanistan.

Her afsonede han en dom på tre år, fortæller den afghanske fængselsdirektør Ghulam Faruk til nyhedsbureauet Reuters.

Den 24-årige drabsmistænkte mand, som er fransk statsborger af nordafrikansk oprindelse, blev angiveligt anholdt i december 2007 i den krigshærgede Kandahar-provins, der ligger i den sydlige del af landet.

Han blev fængslet for at have udlagt bomber, lyder det.

Ifølge Reuters undslap manden dog sammen med omkring 1000 andre fanger, hvoraf halvdelen menes at være talebanere, da fængslet blev stormet af afghanske oprørere i juni 2008.

Den 24-årige mand, som tidligt onsdag morgen har skudt på politiet og såret tre politifolk, mistænkes for mandagens drab på tre elever og en religionslærer foran en jødisk skole.

Han er også hovedmistænkt i sagen om drabene på tre franske soldater i sidste uge.

Ifølge den franske indenrigsminister, Claude Guéant, har den formodede gerningsmand rejst i det lovløse grænseområde mellem Pakistan og Afghanistan, der er kendt for at huse flere al-Qaeda-medlemmer.

- Han hævder, at han en mujahedin, og at han tilhører terrornetværket al-Qaeda, fortæller Claude Guéant, som befinder sig i Toulouse.

- Han ønskede hævn for de palæstinensiske børn, og han ønskede også at angribe den franske hær på grund af den udenlandske intervention, tilføjer ministeren.

Frankrig har tropper i Afghanistan som en del af Nato-styrkerne.

/ritzau/AFP

Opdateret 21. marts 2012 kl. 13:00