Direktør bakker op om nej til Smagsdommerne

Østre Gasværk-direktør bakker op om skuespillernes beslutning om at fravælge Smagsdommerne.
26. april 2012 kl. 11:49Opdateret 26. april 2012 kl. 12:00

Skuespillerne på teatret Østre Gasværk vil ikke byde anmelderne fra DR2-programmet Smagsdommerne velkommen til stykket "Dæmoner". Det er en beslutning, som teatrets direktør, Pia Jette Hansen, respekterer.

- Hele problemstillingen er, at Smagsdommerne skal optage en bid af forestillingen for at kunne bedømme, og i det her tilfælde havde skuespillerne ikke lyst til at deltage, siger hun og fortsætter:

- Det kræver en halv dags ekstra arbejde. Der skal stilles op til en særlig produktion og bruges ekstra tid på at optage. Så derfor er det også en særlig gestus at lade dem komme på besøg.

Hun siger, at teatret bakker op om skuespillernes beslutning, men understreger samtidig, at alle - også anmeldere - er velkomne til forestillingen, hvis de blot kommer på sædvanlige præmisser.

Ifølge Peter Oliver Hansen, der spiller med i stykket, er Smagsdommerne blevet afvist, fordi anmeldelserne simpelthen er for "usaglige, overfladiske og unødvendigt grove."

- Det er noget, han har sagt, og det vil jeg ikke bakke ham op i. Det har intet med os at gøre, og vi har tidligere været med i Smagsdommerne.

- Så hvad han ser som årsagen må stå for hans egen regning. Det er ikke en udtalelse, som kommer fra Østre Gasværk.

- Jeg forholder mig til, at de udtrykte over for mig, at de ikke ønskede at deltage. Jeg kan ikke tvinge skuespillerne ud i en situation, som de ikke har lyst til. Derfor har jeg bakket dem op og sagt, at det er fint for os, siger direktøren

Værten fra Smagsdommerne, Adrian Lloyd Hughes, har over for DR Nyheder udtrykt ærgrelse over skuespillernes beslutning.

Den betyder nemlig, at programmet ikke vil få mulighed for at anmelde teaterstykket i tv-programmet, da det så ikke er muligt at få billeder og lyd fra stykket.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

I betragtning af at Smagsdommerne anmelder ca. 1% af landets teaterproduktioner, skulle det ikke være umuligt for Hughes at finde et andet stykke - selvom det selvfølgelig ikke er med Lars Mikkelsen.
Mon frygten ikke er, at andre kan få samme tanke?

Poul Simonsen

Har aldrig før hørt, man skal have en speciel kulturel uddannelse for at legitimere køb af en teaterbillet og mene noget om det man ser og hører.

Skal man også være automekaniker for at måtte mene noget bilernes CO2 udledninger?

De virker da lidt for ømskindede!

Jeg finder Smagsdommernes anmeldelser nyttige fordi de netop giver flere meninger om det samme værk/forestilling - samt præsenterer lidt fra forestillingerne der anmeldes.
Den aktuelle forestilling Dæmonerne så jeg første del af. Så gik jeg, for det var totalt ligegyldigt og uvedkommende. Og jeg var ikke den eneste der forlod forestillingen i pausen den aften.