Telegram

Ekspert: Søvndal virker ude af trit med SF

SF-leder Villy Søvndals bebudede smalkost de kommende ti år virker underlig, mener politisk kommentator.
Telegram
8. april 2012 kl. 09:29

Når SF-formand Villy Søvndal nu varsler års smalhals i det offentlige - krise eller ej - så viser det en formand, der synes ude af trit med sine egne vælgere.

Det siger politisk kommentator Rasmus Jønsson.

- Det, der måske er lidt overraskende ved meldingen, er, at Villy Søvndal kunne virke som om, at han er i lidt dårlig kontakt med den gængse SF-vælger, hvis han mener, at der nu igen er behov for at sige, at det er nye tider. Det er vist gået op for de fleste, siger Rasmus Jønsson.

Han mener, at Søvndal påholdende linje er et forsøg på at forberede SF'erne på, at de kommende skatte- og arbejdsmarkedsreformer ikke ligefrem vil dampe af klassisk SF-politik.

- Han vil fortælle SF'erne, at man fremover må bakke op om nogle ting op, de normalt ikke ville have gjort i gamle dage. Han forsøger at forberede partifællerne på, at de kommende tider ikke bliver SF-tider, siger Rasmus Jønsson og fortsætter:

- Jeg synes, at det virker underligt, at han går ud og lyder som en klassisk Venstrepolitiker, når partiet styrtdykker i meningsmålingerne og SF'erne tørster efter at få nogle klare SF-markeringer, siger han.

Medlem af SF's landsledelse, Poul Overlund-Sørensen, er bekymret over Søvndals udmelding.

- Bogstav for bogstav er udmeldingen jo uproblematisk, men jeg er bekymret for, hvad den kn bruges til, siger han.

Jeg er bange for, at man nu spiller bolden over på Venstres banehalvdel, tilføjer Poul Overlund-Sørensen.

Set fra Villy Søvndals formandsstol er der ellers i forvejen udsigt til rigeligt med spænding ved partiets landsmøde i den kommende weekend.

Optakten har været præget af et offentligt skænderi om, hvorvidt partiet - der i flere målinger er plumpet ned på en vælgeropbakning på omkring seks procent - er et arbejder- eller et folkeparti.

Diskussionen har udløst en strid om næstformandsposten i partiet.

/ritzau/

Opdateret 8. april 2012 kl. 09:45

Rasmus Jønsson:

»(…) Villy Søvndal kunne virke som om, at han er i lidt dårlig kontakt med den gængse SF-vælger …«

Ja, det tør svagt antydes.

Steffen Gliese

Det er svært at forlige sig med, at langt de fleste politikere ønsker at forandre Danmark stadigt mere til et land, vi slet ikke længere ønsker at bo i. Vi var på rette spor, men det blev desværre forskertset af politikere, der måtte se i øjnene, at de i stedet for at arbejde for deres egne vælgere måtte arbejde for at sikre sig opbakning fra de mest egocentriske og vankelmodige vælgere.
Måske man skulle gå i amerikansk retning, for én gangs skyld, og kræve, at folk registrerer sig som vælger med udgangspunkt i et opstillingsberettiget parti. Det ville måske højne engagementet en smule, og det er godt nok dér, vi har vores samfunds achilleshæl.

jeg tror ikke at Søvndal er ude af trit med Sf /vælgerne, men han er et let punkt at få øje på og give skylden både i eget parti, hos enhedslisten og sørme også på alle de mere højredrejedes dagsordener, er der nærmest kun glæde over at have en person man kan slagte eller hælde lort ud over.

Søvndal gør sit yderste i en ekstremt vanskelig situation, da han jo aldrig før valget aspirerede for en regering sammen med Radikale.......og nu står han der og skal skabe kompromiser med et højredrejet parti, som endda er bedstevenner med apeMøller og bank-væslerne... ;-) det er sgu da en uriaspost Søvndal har fået, og det taget i betragtning, så gør han det faktisk temmeligt flot.

Carsten Hansen

Maya.

Jeg er meget enig i at SF og Søvndal agerer ud fra den virkelighed partiet befinder sig i.
Der er ikke nogen at føre socialistisk politik med !.

Men SF åbnede inden valget op for regeringssamarbejde med B.
Ulykken/valgsresultatet gjorde dog at B blev alt for stort .

Steffen Gliese

Måske var det mere interessant at se på, om ikke mange radikale i virkeligheden mener, at partiet er alt for liberalistisk? Jeg tvivler på, at Søren Rønhede er en enlig svale.

henrik hansen

S og SF's ambition var at komme i regering.Medierne skrev at "rød blok" vandt valget. Radikale er alt andet end rød.Man må tværtimod erkende, at der er borgerligt flertal i folketinget.
S og SF vil kun miste vælgere ved at lægge ryg til en politik, der mest af alt virker som en forlægelse af 10 års blå politik på det økonomiske område og 10 års sort politik på det udenrigspolitiske område.

Hver gang jeg hører/læser ordet "ekspert" i forbindelse med dansk politik, lægger jeg en sæk rådne kartofler op i affyringsrampen på min romerske kastemaskine.

Husk på : Alle kommentatorer er eksperter i SF, De bedste kilder til en sand historie fås fra forhenværende, helst forsmåede, SF'ere, Hvis SF har fremgang er det fordi partiet drøner mod højre og er blevet ekstremt populistiske, Hvis SF er i tilbagegang er det fordi partiet drøner mod højre og er ekstremt populistiske, Alt hvad SF ønskede før valget er endt som løftebrud fordi de ikke fik 90 mandater.
Hvis du kan denne lektie udenad er du ekspert og kan blive ansat på en hvilken som helst nyhedsinstitution.
Good Luck.

John Vedsegaard

Den uenighed vi ser i pressen for tiden, tyder mere på at SF ikke er i trit med sig selv.
Jeg mener partiet enten må overveje hvordan man får samlet tropperne, eller hvordan man nedlægger partiet.