S: Johanne skal nok stemme for finansloven

Vi lytter altid til Enhedslisten, men vi er en reformregering, lyder det fra den politiske ordfører.
3. april 2012 kl. 06:47Opdateret 3. april 2012 kl. 06:55

Enhedslisten truer med at stemme nej til finansloven, hvis regeringen fastholder sine ambitioner om en stribe reformer af velfærdsydelserne med de borgerlige partier. Et scenarie der i sidste ende vil kunne vælte regeringen.

Men alligevel er det største regeringsparti, Socialdemokraterne, fuldstændig sikre på, at det nok skal lykkes at få Enhedslisten til at trykke på den grønne knap, når finansloven skal til afstemning senere på året.

- Der kommer til at være reelle forhandlinger, men min klare overbevisning er, at det vil komme til at lykkes ligesom det gjorde sidste år, siger politisk ordfører Magnus Heunicke og fortsætter:

- Vi slår ikke ind på en politik, hvor vi risikerer, at det solidariske velfærdssamfund bliver ødelagt, fordi der ikke bliver taget hånd om problemerne.

- Jeg tror også, at Enhedslisten har et mål om, at vi skal have et solidarisk og holdbart velfærdssamfund, siger han.

Regeringen har fastslået, at alt fra børnecheck til folkepension er til forhandling i reformprojektet. Samtidig arbejder de på en reform af førtidspension og fleksjob.

- Vi er i gang med et reformår, men selvfølgelig lytter vi altid til Enhedslisten, som er vores parlamentariske grundlag. Så selvfølgelig arbejder vi frem mod at lave en aftale med dem.

Spørgsmål: Er det realistisk med et alternativt flertal?

- Vores mål er at lave en finanslovaftale med Enhedslisten, siger han.

Spørgsmål: Men er det realistisk med et alternativt flertal?

- Nej, det vi arbejder hen i mod er at lave flertal med Enhedslisten, og det er vores mål, siger han.

Enhedslisten har slået fast, at partiet ikke kan forestille sig, at partiet helt undlader at stemme, når finansloven bliver fremsat.

- Vi har aldrig haft en strategi om, at de skal undlade at stemme. Vores mål er at lave et forlig med Enhedslisten, så de stemmer grønt. Og det er fortsat målet, understreger den politiske ordfører.

Får regeringen et flertal imod sig om finansloven, skal den træde tilbage eller udskrive valg.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Lennart Kampmann
Lennart Kampmann

Enhedslisten er forudsigeligt uforudsigelige. Og godt det samme. Vi trænger til politiske partier der ikke bare indordner sig (læs: Konservative).
Med venlig hilsen
Lennart

Brugerbillede for Niels Engelsted
Niels Engelsted

S-ordføreren istemmer: "Vi slår ikke ind på en politik, hvor vi risikerer, at det solidariske velfærdssamfund bliver ødelagt, fordi der ikke bliver taget hånd om problemerne."

(På dansk: Hvis vi ikke selv skærer velfærdssamfundet ind til benet, risikerer vi, at finansmarkederne bliver så negative, at de ødelægger vores velfærdssamfund.)

Da sangen ikke kun er øverst på vores lokale dansktop, men også har været Grammy vinder i årtier, og også har vundet det europæiske melodi grand prix, kan man måske ikke fortænke crooneren Heuniche i at tro, at melodien lyder rigtig kønt i alle ører, og at ingen kunne finde på at nægte at synge begrejstret med, når den sættes på Karoke-maskinen.

S-ordføreren: "Jeg tror også, at Enhedslisten har et mål om, at vi skal have et solidarisk og holdbart velfærdssamfund."

Jo, jo, Heuniche, men måske nok med en anden melodi.

Brugerbillede for Martin Skov

Man taler om at lave et solidarisk samfund, men smider Enhedslisten udenfor døren til forhandlinger fordi de ikke lige er enige. Det er da noget af en speciel solidaritet Socialdiktaturet vil have.."Færdig Løsning" og "Hold Kæft Bolsjer" hvor man betragter sit regeringsgrundlag som stemmekvæg der bare skal malkes når det lige passer ind.

Brugerbillede for Peter Lassen

Enhedslisten går hellere på kompromis med alt for ikke at vælte RSSF regering - de har jo ingen rygrad når det kommer til stykket.

Brugerbillede for Søren Lom

Tja hvad skal manden sige, på den anden side skal regeringen finde en undskyldning for at forlænge dagpengene, hvis de ikke vil sende 10.000 af mennesker ud i fattigdom, det kan jo så være en passende luns til EL og R kan sige til deres vælgere at de ikke sælger ud.
EL's problem er så om det er nok til at sælge flexjob og førtidspensionen.

Brugerbillede for randi christiansen
randi christiansen

Socialister fra højre til venstre har solgt sig/er blevet solgt til kreditorerne.

Med mindre et flertal er parate til en meget stor omlægning af fællesskabets ressourceadministration, så har især den foregående regering efterladt et meget lille politisk og økonomisk råderum. Så lille, at den socialistiske ide, som EL står for, ligger meget langt væk. Måske meget godt, hvis det tvinger socialisterne til at tænke sig rigtig, rigtig godt om ?

Hvad vil vi egentlig, og hvordan kommer vi derhen. er det godt nok med de små skridts politik ? Som lige nu er et desperat forsøg på at miste så lidt som muligt til de neoliberale banditter.

Brugerbillede for Martin Skov

@Randi

Penge hænger ikke på træerne. De kommer ud af en avanceret printer. De er kun noget værd fordi folk tror på dem. Der er ingen værdi bagved dem. Så hvilket "økonomisk råderum" er det du taler om? .. Hvis du vil af med kapitalismen, så angrib pengesystemet, herunder finansmarkederne.. Deres akilleshæl er helt konkret troen på værdiernes eksistens.

Dernæst, Socialdemokratiet og andre medløbere aner ikke hvad de vil. Uden mål, og mening står de blottet som de småborgerlige champagnesocialister de er. Der er ikke noget 'vi vil' hos dem for de lever i frygt for at miste den smule de har, men mister dermed også alt hvad de havde i forsøget på at beholde det.

Brugerbillede for randi christiansen
randi christiansen

Martin - ´økonomisk´ råderum i det eksisterende system, hvor vi er fanget i gældsfælden - hvis du læser mine andre indlæg, vil du vide, at jeg som en bidsk lille hund gør mit bedste for at bjæffe op om og være i haserne på kapitalisterne, finansmarkederne og alt deres uvæsen

Brugerbillede for Martin Skov

Randi
Det var også hvad jeg påpegede. Man behøver jo ikke tænke indenfor rammerne af det nuværende system, når det alligevel vil kollapse da det hviler på et så spinkelt grundlag som troen på at værdierne eksisterer, hvilket de ikke gør. Det er som historien om Kong Midas. Man kan ikke spise guld.

Brugerbillede for Marianne Mandoe
Marianne Mandoe

S: Johanne skal nok stemme for finansloven

Det bliver der jo nok flere om at bestemme.
En udtalelse som den viser bare at S ikke har fattet en rygende fis af hvordan EL virker.
Siger hovedbestyrelsen NEJ, så kan S tude eller synge som det passer dem. Det bliver der ikke stemt mere ja af.

Brugerbillede for Poul Eck Sørensen
Poul Eck Sørensen

Det handler i meget høj grad om hvordan man vælger at fordele midlerne. Vi er ved at have et samfund hvor det lader til at man kan slippe godt fra at give den arbejdsløse skylden for sin arbejdsløshed, i stedet for de spekulanter der skabte krisen. Man mistænkeliggør langtidssyge og mennesker med nedsat arbejdsevne, for ikke at ville lave nok. Derfor skal de sættes ned i indtægt, så skal de nok finde ud af at bestille mere, uanset at deres sygdom gør at de ikke kan. Vi har slet og ret fået en ny borgerlig regering, der tager endnu mere fra de svageste og af en eller anden grund ?? freder Mærsks oliemilliarder. Det er dybt frustrerende, når Magnus Heunicke siger:
"Vi slår ikke ind på en politik, hvor vi risikerer, at det solidariske velfærdssamfund bliver ødelagt, fordi der ikke bliver taget hånd om problemerne."- det er jo lige præcis det, de gør!!!.
Se f.eks. "Den nordiske velfærdsmodels triumf" på dette websted. http://www.information.dk/297118

Brugerbillede for Martin Jeppesen
Martin Jeppesen

Gud ske tak og lov for EL's rotationsprincip (eller hvad de kalder det). Det er jo det der sker når man sidder for længe i regering, eller i det hele taget er involveret i politik på højt plan i længere tid af gangen. Man bliver viklet ind i intriger og studehandeler, så man til sidst er bundet på hænder og fødder rent politisk. Karrierepolitikere er og bliver demokratiets svøbe.

Brugerbillede for Erika Grann

Selvfølgelig stemmer de ja. De har da ikke modet til at være grunden til korthuset vælter.

Ligegyldigt hvad Hans Engell mener og Johanne siger, så stemmer de ja. De vil så pege på et eller andet latterligt (kan I huske job-præmien til kontanthjælpsmodtagere på hvad var det, max 600 kr. ?) og sige at det ikke betyder noget resten af politikken er blå.

Mark my words, de stemmer ja.

Brugerbillede for Heinrich R. Jørgensen
Heinrich R. Jørgensen

Hvis EL er til fals i forbindelse med finanslovens vedtagelse, har partiet lige så megen eksistensberettigelse som Kristendemokraterne. Nemlig ingen.

Partierne og folketingsmedlemmerne ville også have samme funktioner -- som jubelidioter, der forsøger at lade som om det har indgået en god aftale, samtidigt med at hver og én i det danske rige ved, at der alene er tale om forstillelse og tom retorik, der skal dække over en total ydmygelse.

Ganske vist er EL politikerne altruistisk indstillede på mange måde, men de kan næppe være billigere til fals end KD's ene and på Tinge. Det er næppe heller tilrådeligt.

Brugerbillede for Holger Madsen
Holger Madsen

Enhedslisten holder årsmøde Store Bededag og på Danmarks Befrielsesdag, og her vil længden af snoren til regeringen blive afmålt, besluttet og præciseret, at det er en snor og ikke en elastik der tales om.

Jeg håber at Enhedslistens delegerede får læst skriften på væggen, på de diverse kommentartråde.