Telegram

Se hvad diagnosegarantien betyder

Regeringen er klar med en ny diagnosegaranti, der skal sikre patienter en diagnose indenfor en måned.
Telegram
27. april 2012 kl. 09:45

* Behandlingsgarantien udskiftes med en diagnosegaranti

* Nu kan patienten garanteres en diagnose senest en måned efter henvisning fra praktiserende læge

* Hvis sygehuset eller regionen ikke selv har kapacitet til at sikre den hurtige diagnose, så har de pligt til at henvise til videre undersøgelsesforløb enten i en anden region eller på et privat sygehus

* Behandlingsgarantien afløses af en to-trins-model, hvor lægen afgør, om patienten skal behandles inden for fire uger eller to måneder

* Patienter med psykiske lidelser sidestilles med folk med fysiske sygdomme

/ritzau/

Opdateret 27. april 2012 kl. 10:00

Vibeke Lincke

Hvad med en behandlingsgaranti på en måned for pyskiske lidelser i stedet...?

Men det ser da forholdsvist fornuftigt ud....

Iditotisk at lave regler, man på forhånd ved man ikke kan leve op til.
Som det er nu kan meget få behandlere stille egentlige psykiske diagnoser, så med mindre politikerne ved hvordan de indfører flere timer i døgnet, flere dage i ugen, for den enkelte psykiater, så er det jo ikke muligt at leve op til den garanti.

Altså, jeg synes ideen om at sidestille fysike og psykiske problemer er helt fint.
Men som det er nu, har vi bare ikke behandlere nok i den psykiske "afdeling"
Så måske man skulle til at se på om ikke der skulle bruges psykologer, gerne med psykoterapeutisk baggrund, til at overtage en stor del af disse opgaver (de ville såmænd nok også være bedre til det end psykiatere)

Jesper Jepsen

Grotesk... Man år at vide at ens eget sygehus/region ikke kan mulighed for at stille diagnosen inden for en måned, bliver henvist til anden region/ privat som ikke har kompetancen til at stille en korrekt faglig diagnose....
Hvad er konsekvensen for sundhedsvæsnet når de ikke kan stille diagnosen på en måned? Hvad får patienten ud af at blive kastet rundt mellem regioner/private som stadig ikke kan/har ressourcer /viden til at stille den rette diagnose?.

Intet er ændret fra idag ud over at nu er det ikke en måned med to folk skal vente.

Bente Stenfalk

Diagnose-garanti.. det klarer lægerne nemt nu.

Alt hvad de ikke lige kan diagnosticere, kan få diagnosen funktionelle lidelser, en psykiater-opfundet psykiatrisk diagnose, ikke registreret i WHOs ICD-10-kodesystem, som Danmark har tiltrådt..

Og så kan patienten med den ukendte sygdom oven i købet tilbydes en behandling: kognitiv terapi, fysisk træning og psykofarmaka = fast arbejde til psykiaterne..

Ironien kan fornemmes i denne kommentar, men det SKER faktisk i dagens Danmark. Og det på trods af at funktionelle lidelser er diagnosen, som ingen patienter vil have.

Patienterne føler det som et uhørt overgreb at gå til læge med en fysisk sygdom og gå fra lægen med en psykiatrisk diagnose, som oven i købet kan skade dem efterfølgende i sundhedssystemet, hvor læger fremover vil være tilbøjelige til at tro, at alle patientens fremtidige sygdomme sidder mellem ørerne.