Telegram

Skrap økonomi samler SF-fløje før landsmøde

Stram økonomisk kurs forener SF's grønne fløj med Villy Søvndal og Thor Möger Pedersen på partiets højrefløj.
Telegram
13. april 2012 kl. 02:02

Nedskæringer er uundgåelige, skatterne må ikke stige og den offentlige sektor kommer til at fylde mindre i den samlede økonomi.

Sådan lyder budskaberne i det økonomiske kompromis, som et enigt SF-ministerhold i dag præsenterer for baglandet på partiets landsmøde. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi kommer til at træffe svære beslutninger. Det handler om at få Danmark ud af krisen, men endnu vigtigere er det, at vi skal træffe svære beslutninger for at forandre Danmark, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Han udtaler sig på vegne af fem SF-ministre, der i et fælles debatindlæg i fredagens udgave af Jyllands-Posten lancerer deres plan. Thor Möger Pedersen forudser en mindre offentlig sektor de kommende år.

- Jeg tør bare ikke sige, hvor meget mindre den bliver, siger han og afviser samtidig højere skatter:

- Vi har faktisk hævet skatterne til et tilpas niveau. Det er ikke en aktuel vej at hæve skatterne på hverken den korte eller mellemlange bane.

Partiets grønne fløj i form af miljøminister Ida Auken (SF) og handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) støtter den nye økonomiske kurs.

Med det fælles debatindlæg fra ministrene bakker partiets grønne fraktion op om højrefløjen med Villy Søvndal og Thor Möger Pedersen. Derfor risikerer SF's venstrefløj at tabe kampen på weekendens landsmøde, skriver Jyllands-Posten.

En række af venstrefløjens kritikere, som Jyllands-Posten har talt med, ærgrer sig over ministermeldingen.

Det gælder blandt andet tidligere folketingsmedlem Pernille Frahm og et medlem af landsledelsen, Poul Overlund-Sørensen, der til Jyllands-Posten siger:

- Det lyder slet ikke som klassisk SF-politik. En alliance mellem nogle ministre styrker desværre heller ikke vores alliance til vælgerne og virkeligheden.

/ritzau/

Opdateret 13. april 2012 kl. 02:15