Telegram

Berlin lukker ned for Hells Angels

Myndighederne i Berlin har forbudt Hells Angels. Nu er politiet i gang med at beslaglægge klubhuset.
Telegram
30. maj 2012 kl. 11:08

Politiet i den tyske hovedstad, Berlin, er i gang med at gennemsøge og beslaglægge inventar, og hvad der ellers er i rockerbanden Hells Angels Berlin Citys klubhus.

En domstol i Berlin afgjorde i sidste uge, at Hells Angels er forbudt i hovedstaden, og nu er ordensmagten så i gang med den mere praktiske del af arbejdet.

Egentlig var det meningen, at politiet skulle rykke ind i klubhuset onsdag morgen, men denne aktion blev fremrykket til tirsdag aften, fordi der var mistanke om, at tidspunktet for aktionen var røbet til den nu forbudte rockerbande.

- Ved middagstid skal vi have beslaglagt inventaret i klubhuset. Det gælder også en række motorcykler, siger en talsmand for politiet.

Omkring 50 betjente er involveret i aktionen.

Samtidig er politiet i gang med at undersøge, om og i givet fald hvordan oplysninger om den planlagte aktion mod klubhuset er lækket.

Der har i øvrigt været aktioner mod rockere adskillige steder i Nordtyskland. Omkring 1200 betjente har gennemsøgt bordeller, værtshuse og lejligheder med tilknytning til rockere i Kiel, Hannover og Hamburg.

/ritzau/dpa

Opdateret 30. maj 2012 kl. 11:25

Robert Kroll

Retsssikkerhed for almindelige borgere er også, at man kan leve i et samfund frit for kriminelle aktiviteter og kriminelle elementer.

Vi ønsker et
-giftfrit miljø,
- fødevarer uden forurening og uden giftige kemikalier
-et arbejdsmiljø, der ikke skader eller nedslider os

så det er vel derfor logisk, at vi også ønsker at være fri for kriminelle typer, der snylter på alle andre.

Godt gået af tysk politi.

Mads Kjærgård

Krimminalitet skal bekæmpes ja, men man kan vel ikke pr automatik forbyde motorcykelklubber, man skal jo have bevis for at et medlem har begået en krimminel handling og så er det ham man anholder ikke de andre. Ellers kan man jo også forbyde modeljernbaneforeninger, hvis det skulle vise sig at blot en har stjålet et tog i hobby butikken. Nå ja det er jo USSR tider, så vi må vente at se på hvad det næste bliver, ser ud til at Tyskland er begyndt at skele til 30erne igen.

Næste gang er det kommunisterne.

Typisk venstrefløjs-romantik om de stakkels forfulgte rockere. De er jo bare en flok friheds-elskende bikere, der ikke vil underordne sig samfundets normer, ik?
Sådan lidt i retning af mange venstrefløjseres sværmeri for mafian i 70'erne, der også så mafien i et lidt Robin Hood-agtigt skær.
Bekvemt ses bort fra at begge grupper er hard core kriminelle, kyniske kapitalister, der kun adlyder to love: alfahannens og deres egen grished.

Anders Krog

Ja du har vist ret et stykke derhen Arne Lund. Retsikkerhed er vist efterhånden kun noget venstrefjøjen bekymrer sig om. Nåh ja og så måske selvfølgelig også dem, der bliver retskrænket.

Thomas Holm

Nu er Tysk lov i det her tilfælde ret enkelt: En forening kan forbydes hvis foreningen i helhed eller delvis har formål som står i modsætning til straffeloven.

Derfor kan HA og lign. forbydes efter Tyske straffelov §129, dannelse af en kriminel forening.

Der igennem straffes også medlemmer der ikke selv begår kriminalitet.

Der er dog en ret heftig bevisbyrde på denne anklage, given Tysk historie, og der er flere tilfælde hvor domstolene har omstødt forbuddet, også imod HA.

Dette foreningsforbud er bl.a. grunden tiol at der ikke findes en officiel "HA Deutschland", men at i stedet hver storby/delstat har deres eget chapter, lige for at undgå at et muligt foreningsforbud i en delstat kan blive lagt ud oiver hele Tyskland.

Jens Overgaard Bjerre

HA er da en forbryderisk organisation. I tror måske at det er en fredelig afdeling for motorcykelentusiaster?

Peter Poulsen

@ Arne Lund

Rocker- og mafiasværmerier har sgu aldrig været et særligt venstrefløjsfænomen, men udbredt i hele befolkningen hvor fascinationen nok må siges at have været mest udtalt på højrefløjen.

@Peter Poulsen - Her er du helt, helt gal på den.

Jeg erindrer den dybe fascination, der omgav mafiaen tilbage i 70'eren, og som kammede over da Godfather-filmene kom frem. De medier, der lå til venstre på skalaen, Inf inklusive, var ved at fald eover deres egne ben, i næsegrus beundring for Mafiaen. Slå selv efter.

Det samme gjaldt rockerne, der af mange venstre-orienterede blev set som nogen fandens karle, som nogen, der turde sætte sig op mod autoriteterne - ganske vist på en noget kaotisk måde. "Tænk, hvis venstrefløjen havde dét sammenhold", lød det.

Rockerne fik synsforladelse i lange baner, og nok var deres oprør diffust, og mange af dem "var fremmedgjorte og led af falsk bevidsthed osv." , men de blev alligevel tilgivet for "de kom jo fra arbejderklassen". Det var i de år, hvor alt hvad der havde med "arbejderklassen" at gøre blev set som et adelsmærke. (Thor Møvers leverpsotejsocialisme er ikke af ny dato).

Der er ikke belæg for at mene, at sværmeriet for rockerne var udbredt til "hele" befolkningen, og mest udtalt på højrefløjen. Nonsens. Pæne borgere har altid været skide bange for rockerne.
Det er højrefløjen, der længst og mest højlydt har advokeret for et forbud mod rockerklubber - bare spørg Tom Behnke og Søren Espersen. Det vil du vel ikke benægte?

Gert Nielsen

HA oser af fascisme.