EL: 2020-plan forringer velfærden

Regeringens støtteparti er ikke videre tilfredse med 2020-planen, som de beskylder for at forringe velfærden.
8. maj 2012 kl. 12:31Opdateret 8. maj 2012 kl. 12:40

Velfærden vil blive forringet med regeringens 2020-plan. Så kontant lyder Enhedslistens reaktion på regeringens netop fremlagte plan.

- De rigeste danskere slipper igen for deres del af regningen efter krisen, lyder det i en skriftlig kommentar fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Han understreger, at de i Enhedslisten er helt enige i regeringens hensigt om at skabe balance i budgettet i 2020.

- Men vi synes, at 2020-planen fordeler byrderne helt skævt. Det er lønmodtagere, de arbejdsløse og mennesker med handicap, der skal betale, mens de velhavende danskere kan se frem til skattelettelser, siger Frank Aaen.

Regeringen lægger i 2020-planen op til en offentlig vækst på 0,8 procent om året. Men heller ikke det er Enhedslisten tilfreds med.

- Vi er uforstående over for, at det offentlige forbrug kun må vokse med 0,8 pct., mens man regner med, at den samlede økonomi vokser næsten tre gange så hurtigt, siger Frank Aaen.

- Det betyder jo på almindeligt dansk, at regeringen mener, det private forbrug skal vokse tre gange så hurtigt som velfærden, tilføjer han og påpeger, at han frygter, det kommer til at betyde "alvorlige forringelser af velfærden".

Der er dog et enkelt punkt, hvor støttepartiet roser de tre regeringspartiers 2020-plan - og det er for at sætte større fokus på arbejdspladser og uddannelse. Men rosen kommer ikke uden lidt kritik:

- Problemet er bare, at regeringen først og fremmest fokuserer på at øge udbuddet af arbejdskraft gennem deres reformer. Men at flere står til rådighed for arbejdsmarkedet er jo ikke det samme som, at der kommer flere i arbejde.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Thomsen

Klientpartiet er på banen igen med dets urealistiske og uansvarlige politik. Regeringen gør klog i at samarbejde hen over midten.

Thomas Thomsen

http://www.b.dk/politiko/15.000-kr-til-hjemmeboende-paa-su?page=3#page:3

"På Enhedslistens årsmøde besluttede partiet at arbejde for, at alle på overførselsindkomst skal have mindst 15.000 kroner i månedlig ydelse fra staten. Det gælder både hjemmeboende studerende, kontanthjælpsmodtagere og andre på overførselsindkomst. Argumentet er, at regeringens støtteparti ønsker et samfund, hvor man ikke bruger sult som disciplinering, og at alle har et forsørgelsesgrundlag."

Til alle jer, som mener, at Enhedslisten er ansvarlig og realistiske.

Thomas Thomsen

http://www.b.dk/politiko/15.000-kr-til-hjemmeboende-paa-su?page=3#page:3

"På Enhedslistens årsmøde besluttede partiet at arbejde for, at alle på overførselsindkomst skal have mindst 15.000 kroner i månedlig ydelse fra staten. Det gælder både hjemmeboende studerende, kontanthjælpsmodtagere og andre på overførselsindkomst. Argumentet er, at regeringens støtteparti ønsker et samfund, hvor man ikke bruger sult som disciplinering, og at alle har et forsørgelsesgrundlag."

Til alle jer, som mener, at Enhedslisten er ansvarlig og realistiske.

Maya Nielsen

Det er nu nok også en helt forvrænget fremstiling af hvem Enhedslisten består af , hvilken dokumentation har I for at sætte partiet og dermed deres medlemmer lig klienter, så vidt jeg ved er der faktisk mange arbejdere og undervisere og mennekser der ved noget reelt om hvilke problemer syge, psykisk syge,pensionister og hjemløse har, fordi de netop arbejder ude der hvor alle disse mennesker findes, mens I sandsynligvis sidder og feder den bag et skrivebord og en formue i bagagen fra jeres far og mor uden at have været andet en MODTAGERE af andres omsorg hele livet, måske det snart er jeres tur til også at være noget for andre.....

Alan Strandbygaard

Jeg vil hellere være fattig i samfund hvor vi er alle lige, end rig i et samfund hvor man konstant får at vide at nogen er bedre end andre.

Jens Overgaard Bjerre

Politikken kan let munde ud i at nogen "har mere ret" end andre. Mere ret til lægehjælp, mere ret til højere uddannelse, mere ret til bedre mad, mere ret til rekreation, mere ret til et bedre liv. I det hele taget mere ret til at leve! Ubehageligt, men det ser ud til at den gamle slager om overmennesker igen bliver et tophit. Denne gang ikke iført hagekors eller andre fascistiske tegn, men slips og dyre jakkesæt og korrekte buksedragter. Og iklædt navne som social, demokratisk og socialistisk. Og folk jubler og tror at de er en del af disse overmennesker. Så kan de sidde der og grine dumt og bedrevidende med deres lille rækkehus og økonomiske bil. Og slappe af med tanken på sin pensionsopsparing. Hvis vi ikke havde Enhedslisten var der ingen anstændighed tilbage i landet.

Michael Kongstad Nielsen

Enhedslisten kan godt begynde at planlægge, hvor det er mest optimalt at trække stikket for regeringen.

Holger Madsen

@ Michael Kronstad Nielsen

Det er regeringen der bestemmer, om stikket skal tilsluttes Løkke eller Enhedslisten.

Michael Kongstad Nielsen

Jeg tror ikke, jeg helt forstår.
Det jeg mener er, at Enhedslisten kke kan holde til at blive ved med at støtte en regering, der suger pengene ud af de små, de svage, de nederste i samfundet samtidig med, at de lader de veletablerede sole sig i skattelettelser og velfærdsoverførsler fra staten. Hvis Enhedslisten ikke skal tabe sig selv helt på gulvet, må den sige stop på et tidspunkt. Spørgsmålet er, hvornår?

Søren Kristensen

Hvis velfærd er at have noget at står op til og hvis det kan lykkes at give 180.000 noget at rive i, alene ved at genne dem ud af hængekøjen, så er der rigtig meget velfærd i de reformer regeringen lægger op til. Omvendt, selvfølgelig, hvis det ikke lykkes. Om det lykkes får vi aldrig at vide, hvis EL spænder ben for projektet, allerede før det er søsat. Spørgsmålet er om EL kan leve med det ansvar, for tænk nu hvis det virkelig er så enkelt?

Holger Madsen

@ Søren Kristensen

At øge udbuddet af arbejdskraft giver jo ikke flere arbejdpladser, og det er vel det vi har brug for.?

Jens Overgaard Bjerre

Den kickstart af økonomien som var et slogan ved valget er gået hen og blevet en sørgelig våd fuser, der nærmest ligner en VKO tvilling. Nu kører man de borgerliges idé videre: Der kommer flere arbejdsløse, men de skal såmænd nok skaffe sig en beskæftigelse. For hvis man vil arbejde så kan man altid finde sig et job. Ikke sandt? Ikke noget med at røre ved statens penge, hvis man da ikke lige har en bank eller et gods eller er advokat eller speciallæge ect. Så åbnes pengestrømmene. Nu skal de fattige bankes på lommerne. Og fratages selv den smule de har. Hvis man kan se sig selv i spejlet med en sådan viden, er man efter mening komplet uansvarlig og asocial..