EL efterlyser 2020-regning til de rige

Enhedslisten rister regeringen for at lade de rige slippe for at betale milliardregningen i 2020-planen.
8. maj 2012 kl. 18:41Opdateret 8. maj 2012 kl. 19:40

"Alle skal bidrage".

Det står højt og tydeligt på side to i regeringens digre 2020-plan, der skal skaffe 22 milliarder kroner til statskassen i 2020.

Men regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, efterlyser nu den passus i 2020-planen, hvor der udtrykkeligt gøres rede for, hvad det egentlig er, at rige danskere skal spytte i kassen.

- Det ser ikke ud til, at der står noget om, hvad de rige skal betale, siger partiets finansordfører, Frank Aaen.

- Det er ufatteligt, at dem, der har mindst - og som ikke har noget ansvar for krisen - skal betale, mens dem, der har mest, de slipper fri, lyder det fra Frank Aaen.

Da der ved tirsdagens pressemøde i statsministeriet blev spurgt til, hvor der står bare en enkelt sætning om, hvad det er for et bidrag, at rige skal give, så henviste udenrigsminister og SF-formand, Villy Søvndal, dog til den kommende skattereform.

Spørgsmål: I siger, at alle skal bidrage. Jeg vil gerne høre, hvor der står noget om, at de rige skal bidrage. I må gerne anvise sidetal og linjenummer?

- Det er rigtigt, at det er vigtigt for regeringen, at alle bidrager. Vi står over for en skatteaftale, hvor vi i regeringsgrundlaget har fastslået, at der skal være en rimelig social balance, lød det fra Villy Søvndal.

Og den melding får Enhedslisten helt op på dupperne:

- Det glæder vi os da til at se. Og hvis det virkelig er sådan, at man vil tage penge fra de rige, så er vi positive over for det, siger Frank Aaen, der dog tilføjer:

- Men jeg vil gerne lige se udspillet først.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så de riges bidrag kommer under skattereformen hvor de har meldt ud at der skal gives skattelettelser til topskatten. Tror de vi er idioter?

Per Nielsen

de rige igen og igen bliver dette udtryk voldtaget fra rød side og naturligvis fra DF, som jo også må betegnes som røde.

At henvise til en fransk rød tåbe med utpoia planer, det giver ligesom ingen menning. At ville beskatte mennesker i DK med 75% af indtægten udover 7,5 mio DKK i årsindtægt er enne og alene symbol politik.

Topskatteloftet bør hæves til 1 mio, så kunne man med rette tale om topskat

Marianne Christensen

De mest overflødige mennesker iDK er dem der skal forklare politikernes politik.

Dem som kan tænke selv gennemskuer dem.

Dem som mærker konsekvenserne gennemskuer dem.

Dem som drager fordel af det lader som om de tror det overbeviser os andre.

Hele spinfolket burde fyres eller finansieres af politikernes egne lommer

Dem som drager fordel af de

Claus Wøbbe

75% ?? Det grænser jo til en perversitet, at staten skulle konfiskere en så stor bid af én indtægt.

Når man af de resterende 25% skal betale 25% i moms af dagligvarer og 180% af en bil, så giver det slet, slet ingen mening. Så er der udelukkende tale om en utiltalende misundelsesstraf.

Det allermest retfærdige ville tværtimod være en flad skat på x%, uanset indtægt. Det ville stadig betyde, at de, der tjener mest, også betaler mest.

Michael Kongstad Nielsen

Man kan jo købe dagligvarerne af de første 500.000,- kr. Det gør de, der tjener mindre end 500.000,-

2020 er tyveri fra de der har mindst. Såda vil überstatsministerinden have det, og så kan HS og Søvnløs protestere nok så meget, for de får ikke et ben til jordden
Er der nogen, der er i tvivl om at den blå regering fører liberal politik, så viser 2020-tyveriet klart hvad der er i vente.

Al den snak om at Vestager står bag finder jeg trættende.

Villy byttede sin sjæl for en ministerpost og fanden krævede ind før aftalt. Hornene er blot usynlige i panden på Corydon.

Planen er helt i tråd med Helles tidligere udmeldinger. Nu afstemt med Baroso.

Lars Villumsen

Hvis nu anti-kapitalister forenede sig og etablerede non-profit virksomheder - hvad så?

De/I/Vi ville være konkurrencedygtige, fordi:

* Intet udlod af overskud til aktionærer.
* Medarbejdere ville arbejde solidarisk og uselvisk.
* Alle ville være delejere og arbejde i fællesskab.
* Ingen ville udnytte trygheden til egen fordel.
* Alle ville kæmpe solidarisk for firmaet.
* Kommercielle firmaer skal tjene penge, ikke vi!

Hvorfor er der ingen der gør det, det er jo så nemt!

Mælk, vindmøller, sko, mobilnet, slagter, tøj, hvidevarer, brød, cykler, vinduer, postkasser, barnevogne, skoletasker, tyverialarmer, rengøring, møbler, fodbolde, køleskabe, madkasser!

Er det for svært?

Maya Nielsen

Vi har ikke set skattereformen endnu, jeg gætter på total nytænkning og je tror det er klogt allerede nu at stole på at man der på en ny måde lader de rige også kaste en yderligere indsats ind i vores samfund..tro nu lidt på vores regering bare til en afveksling.. jeger fyldt med positive mistanker ;-)

Martin Sørensen

vi lever da næsten i paradis

lyt til denne cold play sang mens i læser mit indlæg,.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1G4isv_Fylg

jeg oplever mange ( enhedslisten folk), der mener at vores land er nærmest helvede på jorden, for dem er glasset altid halvtomt, aldrig halv fuld. Jeg måber, vi lever i verdens bedste land, ja min eneste saglige kritik kunne være vores Ca 7 måneder lange vinter, men ellers så lever vi i paradis, gratis læge hjælp. gratis uddannelse på gode skoler su ,mm mm., et retfærdigt skattesystem, der faktisk ikke er verdens dyreste, ( lige en til den anden fløj med LA i spidsen).

http://www.information.dk/149802

nej danmark er verdens bedste og mest generøse samfund, så til jer der kritisere og kalder danmark for helvede på jord, find os et eksembel på steder hvor det er bedre end i Danmark. ( her er klima augmenter ikke valide) bort set fra sverige eller norge som der må vores vores bedste konkurent til den titel så er danmark nok verdens bedste land, selv om at vi reformere verdens bedste land så bliver vi stadigt ved med at være verdens bedste land og dette kunne være paradis, og vi er tæt på. og skal vi bevare pardis så skal vi evigt være i bevægelse, og ændre os, med tiden jeg elsker Danmark vi bor i verdens bedste land, lad os bevare det, glaset er halvt fuld og ikke halvt tomt, vi kan stadigt udvikle os og blive bedre det perfekte kan blive mere perfekt, for almindelige menedsker der er det svært at findet et bedre land end danmark at bo i nej konklusionen er selv når vi har gennemført 2020 planen så er danmark stadigt verdens mest generøse land, med en retfærdig skat . vent og se regeringen skal nok få et skatte forlig igennem der sender regningen til de rige, men lad os dog glædes over at vi faktisk bor i et af verdens bedste lande,

Lars Villumsen

@ Maya

Jeg hopper med på dit optimistiske skib som sejler derudad og flyder roligt ovenpå de positive, bølgende og optimistiske svingninger i det politiske ocean ;)

Ahh Tjuuhhh, Ahh Tjiitanich....

Regeringen forspilder chancen til at bruge krisen, som ikke er en finanskrise, verden vælter sig i penge, til at skabe nye job ved en omstilling til et ikke fossilsamfund.
Vi kunne blive verdens bedste i vedvarende energi, økologi og nulenergi, men det bliver vi ikke, for regeringen fortsætter bare den forrige regerings hoved i busken politik.

Lars Villumsen

@ Søren Lom

Du taler i floskler, men har sikkert mange fans - du siger jo det folket vil høre!

Vedvarende energi:
Hvordan vedvarende? Drøner møllevingerne rundt i politisk selvfryd selvom vinden har lagt sig?

Økologi: Det man kaldte mad for et par generationer siden? Life goes on! 7 milliarder mennesker skal have mad hver dag! Enjoy life in your castle!

Nulenergi: !!!! Mr. Einstein, please come back! We need you more than ever and by the the way, bring Elwis with you now that we have disturbed you with our ignorance - we need you both, more than ever!

We can´t go on with suspicious minds...

http://www.youtube.com/watch?v=-v2ZduaiJjM&feature=related

Michael Kongstad Nielsen

Til de der mener, at Danmark er et paradis, man ikke kan tillade sig at kritisere eller kræce ændringer afi, men som man bara må elske og tage de reformer, der kommer oppe fra slottet uden at kny, selv om de trykker en lidt ned i gruset, for vi er stadig verdens bedste land, det skal de utaknemmelige skarn bare gentage for sig selv mens man ligger dernede, vil jeg sige:

Antikke grækere sagde, at orden i kosmos var det gode, det måtte man ikke anfægte, men den orden, der ikke havde kaos i sig som en mulighed, var en farlig og usund orden, ja, nærmest det vi i dag kalder fascistoid. Så selv det gode samfund, der ikke tåler at blive udsat for kritik, der ryster det i dets grundvold,, er et farligt og usundt samfund. I dette tilfælde må regeringen indse, at deres 2020 plan bærer en orden det forkerte sted hen. Derfor må det udsættes for kaostruslen, der i dette tilfælde kunne være, at Enhedslisten trækker stikket.

Hanne Gregersen

@Villumsen
Det er ikke bare svært, men faktisk tæt på umuligt !

Hvordan tror du, at man får nogle til at løbe en risiko, hvis ikke man har forventninger om, at der kommer lidt gryn retur,hvis det det går godt ? og samtidig selvfølgelig er klar til at acceptere sit tab, hvis man ikke var dygtig nok........ dine tanker er smukke, men totalt urealistsiske, hvilket historien vist også har vist til fulde.

Gorm Petersen

De rige har ikke på noget tidspunkt sluppet magten.

Margrethe Vestager er dem en endnu bedre væbner end AFR og Lars Løkke.

Og så har hun heller ikke noget DF at tage hensyn til. Hun vil med glæde sende danske børn til Bangla Desh og lade dem konkurrere med de lokale børn om, hvem der billigst kan stå i opløsningsmidler til knæene og farve billigt Ikea-tøj.

Fordi de rige kontrollerer pressen, er et flertal af danskerne enige i at:

1) De rige er ikke rige fordi de udbytter andre, men fordi de er dygtige.

2) Der findes ikke arbejdsløshed - kun dovenskab. M.a.o arbejdsløshed er selvforskyldt - hvor der er vilje til at tage fat, opstår arbejdspladserne helt af sig selv.

Hvis der aldrig havde været nogen A-presse. Hvis pressemonopolet havde eksisteret helt fra starten i 1900-tallet, havde der aldrig været noget centrum-venstre her i Danmark.

Søren Kristensen

Man skal, som bekendt, ikke lade (os) idioter bedømme halvfærdigt arbejde, så lad os nu først se den skattereform, så kan vi tales ved. Hvem siger de rige ikke også kommer til lommerne, enten med tvang eller frivilligt. Jeg mener, de har jo ingen interesse i et samfund der langsomt mister sammenhængskraften, med mindre de har tænkt sig at forlade landet og hvis resten af Europa bevæger sig i socialistisk retning kan det jo være de kommer til at skulle rejse langt og hvem siger koner og børn har lyst til det?

Jens Overgaard Bjerre

Det er dog utroligt så meget, der hænges op på den skattereform. Den må blive århundredes reform.