Telegram

Forældre støtter omstridt vuggestuestudie

Forsker Ole Henrik Hansen er i strid forskermodvind for vuggestueundersøgelse. Men forældrene bakker ham op.
Telegram
11. maj 2012 kl. 10:25

Trods hård forskerkritik af en opsigtvækkende undersøgelse af små børns kritisable forhold i vuggestuer så advarer forældreforeningen FOLA mod på et forhastet grundlag at dreje fokus væk fra en meget vigtig debat.

Ph.d.-stipendiat Ole Henrik Hansen undersøgelse, som i første omgang blev oplyst til at omfatte 40.000 pædagoger, har vist sig at bygge på et betydeligt mindre grundlag og besvarelser fra kun 400 vuggestuepædagoger.

Forskerkolleger mener desuden, at studiet bygger på et alt for tyndt videnskabeligt grundlag og en tvivlsom metode. Ole Henrik Hansen har ellers brugt undersøgelsen som udgangspunkt for at sige, "at mange vuggestuer er så elendige, at en stor del af dem burde lukke".

- Vi er jo ikke forskere og kan have svært ved at vurdere det videnskabelige. Men vi må fortsat forholde os til, at Ole Henrik Hansens pointer stemmer med observationer, som mange forældre selv gør sig ude i dagtilbuddene.

Det siger næstformand i Forældrenes Landsorganisation (FOLA) Dorthe Boe Danbjørg til Ritzau og fortsætter:

- Det vil være synd, hvis der på grund af en mediestorm nu lægges låg på en vigtig debat, som er værd at holde fast i i en dagligdag, hvor der ofte er mange børn og få voksne. Vi må forholde os til substansen og om arbejdet i dagtilbuddene er organiseret rigtigt.

Hun peger på, at også fagforbundet FOA for nylig - helt uafhængig af Ole Henrik Hansens undersøgelse - præsenterede en rapport, hvis konklusioner pegede i samme retning som hans.

- Det er rigtigt uheldigt, hvis der er begået fejl i formidlingen af hans resultater. Men den forskning, han har lavet, er, uanset at den bygger på kvalitative nærstudier af et mindre antal børn, fortsat værd at se nærmere på, siger hun.

/ritzau/

Opdateret 11. maj 2012 kl. 10:40

Morten Kjeldgaard

Journalisterne lugter blod og ballade. Nu skal der ringes rundt!