Telegram

Barfoed tror på bred skattereform

Lars Barfoed (K) glæder sig over, at Venstre har meldt deres tilbagekomst til skatteforhandlingsbordet fredag.
Telegram
21. juni 2012 kl. 21:08

Den konservative partileder Lars Barfoed roser Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som torsdag aften har meddelt, at Venstre vil give skatteforhandlingerne med regeringen "en sidste chance".

- Jeg synes, det er en klog beslutning, at Venstre nu melder sig til forhandlingsbordet. Det er i sidste øjeblik, og det er derfor, at jeg igen i dag har opfordret Venstre til at melde sig, siger Barfoed til Ritzau.

Men det er yderst tvivlsomt, om Venstre har noget med til forhandlingsbordet, som kan bruges til at komme videre, vurderer politisk kommentator Lars Engell.

Han mener, at Lars Løkke har følt sig presset til at vise sin gode vilje, fordi han er sluppet skidt fra sidste uges skattedebat og hans rejse til Rio.

- Venstre vil ikke have siddende på sig, at de overhovedet ikke vil tale med regeringen, men det er værd at notere, at de ikke kommer med noget nyt udspil. Det ligger ikke i kortene, at der kan laves et forlig, siger han.

Men sådan ser Lars Barfoed ikke på det.

- Selvom forhandlingerne med Enhedslisten er langt fremskredet, så ser jeg stadig en mulighed for at nå til en god aftale mellem regeringen og de borgerlige partier, og vi står altså stærkere, hvis Venstre også er med, siger Lars Barfoed.

De Konservative og Liberal Alliance har i modsætning til Venstre aldrig forladt forhandlingerne om en skattereform, og Lars Barfoed mener, at regeringen og de borgerlige partier er kommet et pænt stykke.

- Jeg har allerede haft drøftelser med regeringen i relativ lang tid, og Det Konservative Folkeparti har fået arbejdet tingene i den rigtige retning, så jeg mener, at der er grundlag og mulighed for en tilfredsstillende aftale med de borgerlige partier, siger han.

/ritzau/

Opdateret 21. juni 2012 kl. 21:15