EL i oprør: Trækker støtten til regeringen

Enhedslisten er rasende over regeringens nye skatteaftale med de borgerlige. En regulær svinestreg, lyder det.
22. juni 2012 kl. 20:10Opdateret 22. juni 2012 kl. 22:35

Regeringen har efter fredagens skatteaftale med blå blok mistet opbakningen fra sit faste støtteparti.

- Vi er ikke længere støtteparti for regeringen, vi er i opposition, siger en harmdirrende Johanne Schmidt-Nielsen, som er politisk ordfører for Enhedslisten.

- Vi går ud fra, at regeringen har fundet sig et nyt støtteparti - nemlig Venstre, tilføjer hun i sit ganske opsigtvækkende udfald, som allerede har sendt chokbølger gennem gangene på Christiansborg.

Mens finansminister Bjarne Corydon (S) er "fantastisk stolt" over skatteaftalen med Venstre og De Konservative, er Johanne Schmidt-Nielsen decideret "rasende".

Hun har ikke mange pæne ord at sige om regeringen.

- Det her en svinestreg, raser hun.

- Enhedslistens tillid til regeringen er på nuværende tidspunkt ikke-eksisterende, tilføjer den politiske ordfører for venstrefløjspartiet.

Forliget med blå blok risikerer at slå alvorlige revner i samarbejdet mellem regeringen og Enhedslisten, forstår man på en stiktosset Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at regeringen kommer til os for lave finanslov, siger hun.

- I Enhedslisten stemmer vi for den politik, vi kan lide, og imod den vi ikke kan lide, tilføjer hun.

- Det er helt vildt, at vi har en SF-skatteminister, som laver en aftale, der tager fra sosu- assistenten og den arbejdsløse metalarbejder for at give til de rige.

Hos De Radikale, som sidder med i regeringen, glæder man sig over fredagens skatteaftale og har også svar til Enhedslisten:

- Den her aftale er det, som ligger tættest på regeringens udspil, siger uddannelses- og forskningsminister Morten Østergaard (R).

- Vi har ikke lagt skjul på, at vi har forhandlet med andre partier. Ingen kan være overraskede over, at vi vælger den aftale, hvor vi kan gennemføre regeringens politik i videst muligt omfang, tilføjer han.

Johanne Schmidt-Nielsen sender til gengæld en meget kraftigt advarsel til regeringen:

- Jeg regner da med, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tænker længere frem end et par få dage, og at hun kan få højrefløjen til at stemme for sin finanslov, siger hun.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Thomsen

Død over blokpolitiken!

I 10 år har DF ødelagt landet med dets blokpolitik. Det sidste vi har brug for er, at et andet ekstremt parti som EL overtager DF's rolle.

I øvrigt: Vi har et borgerligt flertal i Folketinget, hvorfor der forståeligt nok må føres en borgerlig økonomisk politik. Det er endnu ikke gået op for de gamle kommunister.

Poul Simonsen

"Jeg kan ikke forestille mig, at regeringen kommer til os for at lave finanslov", siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Jo, det gør de selvfølgelig, hvis de øvrige borgerlige partier gerne vil overtage ministerbilerne. Og desværre kan de også¨være temmelig sikker på, at Johanne og folketingsgruppen vil støtte dem.

Men vi må håbe, at Enhedslistens hovedbestyrelse kan korrigere folketingsgruppens medgørlighed.

Det er så ligegyldigt hvad enhedslisten mener eller om de vælter regeringen eller hvad de nu finder på da borgerskabet alligevel har og altid har haft absolut flertal. Socialdemokratiet har aldrig været andet end et afledningsparti så man kunne styre kulturen væk fra kommunisme og socialisme ved at smide lidt brødkrummer og alternativer ud.

Borgerskabet har med andre ord sejret af helvedes til og de har vundet ikke blot kampen - men krigen. Med det sagt vil jeg få pakket de sidste ting, og nok sukke lidt når jeg går ud af døren. God vind fremover, uanset hvilke kemikalier den indeholder.

Jørgen Rygaard

enhedslisten failer når man støtter parlamentarisk uden et eneste krav. Men de står der nok til efteråret og finanslovsforhandlingerne og får en masse tusind kroner igennem til carina

Marianne Rasmussen

Der er brug for et nyt parti, som kan stå på samme side som EL.

Der er mange, som ikke længere føler sig hjemme i S/SF.

Vi er vidne til et demokrati sat ud af kraft. Hvem vil man stemme på nu som alternativ, når hele folketinget minus Ø har slået sig sammen i en koalition?

Dette er ikke ulig det vi ser i USA, hvor man reelt intet valg har, da Republikanere og Demokrater arbejder for samme herre.

Michael Guderup

Besynderlig logik; fordi S, SF og R ikke fører Enhedslistens politik, skal førstnævnte slagtes til fordel for en blå regering?!

Mødet med virkeligheden har tydeligvis fået mange der troede de var S´ere eller SF´ere, til at søge tilflugt hos EL.

Og fred være med det - det er altid sundt at erkende sin natur.

Dog virker det lidt besynderligt, at bruge 10 år på at brokke sig over blok-politikken, for derefter selv at begræde dens fravær.

Men sådan er der jo så meget...

Claus Jørgensen

jørgen rygaard hvor svært er det forstå at carina måske højre md indkomst var fordi hun hader et hjemmeboende barn. den er for bilig at kommer med

John Vedsegaard

Det viser jo noget om hvem man kan stole på og hvem man IKKE kan stole på i Dansk politik.
Et valg lige nu vil være passende, hvem ved måske bliver det udskrevet lige efter sommerferien.

Lise Lotte Rahbek

Jeg synes det er meget illustrerende,
at jakkesættene (m/k) står og ævler om historiske aftaler og om hvor stolte af sig selv og hinanden, de er og klapper på skuldre og tager et glad champagne mere.

Johanne - hun har følelser på spil. Rigtige menneskefølelser som indignation og vrede og hun er ikke bange for at vise dem.
Der er noget mere i spil end bare 'business as usual' og nonchelance. Hun tror faktisk på det, hun mener.
De andre - de dyrker en form for nonchelant overklasse-sport, ser det ud til.

Jeg bliver nok nødt til at følge instinktet om søge hen, hvor der er gnist.

Enhedslisten har (atter) ikke meldt ordentligt fra. De rasler bare (atter) med sablen.
Jeg har d.d. meldt mig ud af partiet, da Enhedslisten ikke længere er et folkeligt parti på venstrefløjen, men agerer parlamentarisk grundlag for en kapitalistisk regering, der modarbejder folket, til gavn for de rigeste og kapitalen, der i øvrigt bukker og skraber for skruppelløse diktaturer.

Michael Kongstad Nielsen

Det mærkelige er, at befolkningen faktisk ønskede en ændring i "rød" retning ved valget sidste år. De fik bare ikke det, de stemte for.

@Michael

Det er jo tydeligvis ikke noget folket skal blande sig i.

PS. Du spurgte tidlige hvorfor. Nok mest fordi jeg vil se om Lars har nosser til at stille en mistillidsdagsorden. Det handler om psykologi.

GIV FOKUS CHANCEN!

http://www.partietfokus.dk/

Hele "venstrefløjen" har spillet fallit! S og SF har siden valget ført så blå og folkeforræderisk politik, at selv DF blev overhælet højre om på socialpolitiken. Og Enhedslisten agerer atter stemmekvæg, uden at udvise nogen konsekvens over for regeringens svinestreger. Det bliver bare ved det sædvanlige sabelraslen.

Men der er et nyt parti ude i perifirien, som jeg mener, bør have chancen. Jeg tænker på partiet Fokus, som helt klart kunne være et friskt pust, og et alternativ til pamperne inde på Christiansborg.
Fokus er et socialt bevidst parti, med en stærk miljøprofil. Men de mangler underskrifter til at kunne stille op.
Gå ind på Fokus' side, og giv dem en underskrift til næste Folketingsvalg. Få dine venner. bekendte, kollegaer m.fl. til at skrive under.
http://www.partietfokus.dk/stoetfokus.php

Lad os give partiet en chance for at vise, hvad de kan, nu hvor end ikke Enhedslisten kan.

http://www.partietfokus.dk/

Philip C Stone

Forslag til genbrug:

Når finansloven skal godkendes kan Information skrive:

Pornoindustrien kæmper for sit liv

Andreas Trägårdh

Demokrati er endelig dødt. Vi ved nu at politikerne kun har ét mål, nemlig at sikre deres egen karriere strategi ved at tale banker og kapital monopolet efter munden.
SF er nu dødt, S er døende, lidt endnu mens dem i partierne der førte kniven, snart skal få sig et fedt liv på første parket.

@Mikkel Hansen:
Den kulturradikale midterfløj er også en yderfløj. Det er faktisk den farligste af dem alle.
Midterfløjen er opportun, konform, uden selvstændig tankegang, kapitalistisk, forbrugerisk, skinhellig, samt bukkende og skrabende for diverse diktaturstater, til salg for nogle usle kontrakter og 15 arbejdspladser på en møllefabrik.

Mikkel Hansen

@ Dennis Baggers Laursen

Pudsigt, for det helt samme kan man sige om enhedslistens vælgere, især det med at de er uden selvstændig tankegang, de er forbrugeriske, de er ekstremt skinhellige og skrabende for diverse diktaturstater.

Det er da pudsigt...

Andreas Olsen

@ Dennis berg hvordan kan demokratiet være sat ud af spil når 75% af de folkevalgte er blevet enige?

nogen kunne mene at det netop var en demokratisk beslutning...

Claus Oreskov

En meget ung Bob Dylan skrev engang: "There is no right wing and left wing .... there's only up wing and down wing.." I dag syndes dette at passe på situationen I Danmark!

arne poulsen

At høre og se JSN i dag i TV, var som at få en stor flaske koldt, krystalklart vand midt i en hedebølge efter at have trasket hele dagen gennem et støvet og knastørt landskab, uden skygge, uden hat og med sprukne læber. Jeg sad med store, runde øjne og hængende underkæbe og lod bare det kolde vand plaske ud over mig.
At få dét igen for sin stemme er sgu ikke småting ... uanset hvad der siden så vil ske.

Sider