De seneste års sager om overgreb på børn

Der har været en række sager om overgreb mod børn over de seneste år.
26. juni 2012 kl. 08:23Opdateret 26. juni 2012 kl. 08:40

* Bornholm-sagen: En nu 57-årig adoptivfar og 40-årig kvinde erkender misbrug af deres to døtre seksuelt. To andre mænd er desuden tiltalt i sagen, hvor der ventes afsagt dom den 4. juli.

* Vejle-sagen: I maj blev en 51-årig mand straffet med syv års fængsel i Vestre Landsret for flere års seksuelle overgreb mod sine to steddøtre. Overgrebene begyndte, mens familien boede i Lemvig.

* Rebild-sagen: En 56-årig nordjysk far blev i marts dømt til forvaring for groft misbrug af ni børn, heriblandt syv af sine egne. Værst gik det ud over mandens i dag 15-årige datter, som blev misbrugt, siden hun var fem år. I et enkelt tilfælde blev pigen hejst op i kroge i loftet, inden faren voldtog hende. Sagen er anket til landsretten.

* Esbjerg-sagen: En 41-årig familiefar fra Esbjerg blev i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægtede under sagen alt, men ankede ikke dommen.

* Ny Brønderslev-sag: Fire mænd fra Brønderslev, herunder en 78-årig oldefar, blev i 2011 varetægtsfængslet og sigtet for seksuelle overgreb mod en 11-årig pige. Politiets efterforskning førte senere til udvidet sigtelser mod den 78-årige oldefar, der nu er mistænkt for at have forgrebet sig på i alt ni børn. To af de anholdte mænd er senere blevet løsladt. Der er endnu ikke faldet dom.

* Brønderslev-sagen: Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far blev idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år fik fire år bag tremmer. Børnene er i dag anbragt på institutioner og i familiepleje.

* Sønderborg-sagen: Vestre Landsret idømte i 2010 en 60-årig mand fra Egypten ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til forskellige former for sex og samleje. Misbruget foregik gennem syv år i familiens hjem i Sønderborg.

* Tinglev-sagen: En 54-årig far fra Tinglev i Sønderjylland fik i 2010 otte års fængsel i landsretten for seksuelt misbrug af sin egen datter. Misbruget begyndte, da hun var 12 år. Pigens mor, der er retarderet, blev også fundet skyldig i misbrug af pigen og sine to sønner og blev dømt til anbringelse på en institution.

* Videbæk-sagen: Et forældrepar blev i 2009 anklaget for seksuelt misbrug af deres to mindreårige sønner og en tredje dreng, som er søn til manden. I 2010 fandt landsretten den 42-årige kvinde skyldig med tre år og ni måneders fængsel til følge. Den 47-årige mand blev idømt tre år og tre måneder.

* Nakskov-sagen: En 42-årig mand fra Nakskov blev i 2010 idømt 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter, siden hun var 15 måneder gammel. Overgrebene fandt sted gennem seks år. Manden blev også dømt for at have distribueret børneporno, bl.a. billeder af datteren.

* Tøndersagen: En 47-årig mand idømtes i 2007 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter og for at have stillet hende til rådighed for andre mænd. Misbruget fandt sted, da pigen var 10-11 år. Pigens mor fik en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd blev idømt tilsammen 45 års fængsel for at have misbrugt pigen.

* Mern-sagen: Et plejeforældrepar fra Mern i Vordingborg Kommune er idømt henholdsvis to og to et halvt års fængsel for frihedsberøvelse, vold og vanrøgt af ni plejebørn i perioden 1990 til 2010. De har begge anket dommen til landsretten med krav om frifindelse.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu