Telegram

SF holder hemmeligt krisemøde

Landsledelse har flyttet krisemøde til et hemmeligt sted uden for Christiansborg for at tale om skattereform.
Telegram
24. juni 2012 kl. 17:46

Gangene på Christiansborg ligger søndag aften øde hen, efter at et krisemøde mellem SF's landsledelse og partiets folketingsmedlemmer og ministre er blevet rykket til et hemmeligt sted i København.

SF har rykket mødet for at undgå pressens bevågenhed, lader et landsledelsesmedlem forstå over for Ritzau.

SF-toppen mødes for at diskutere den skatteaftale, som regeringen med skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) som prominent spiller har indgået med Venstre og Konservative.

Det har vakt vrede i SF's bagland, som hellere havde set en rød skattereform med Enhedslisten.

Ifølge medlem af SF's landsledelse Poul Overlund-Sørensen viser netop skatteaftalen med de borgerlige, at skatteminister Thor Möger Pedersen ikke er sin opgave voksen og bør skiftes ud.

- Jeg mener ikke, at den aftale, Thor har lavet, er tilfredsstillende.

- Og normalt i en fagforening, så er det sådan, at hvis man kommer hjem med en overenskomst, og den er bindende, så er man bundet af overenskomsten, men man er ikke bundet til at bevare den, der har lavet forhandlingen, siger han til TV 2 News.

Regeringen droppede højst overraskende at indgå en aftale om skattereform med Enhedslisten og valgte i stedet fredag Venstre og Konservative som forligspartnere.

Det ærgrer mange førende SF'ere. Mest opsigtvækkende har partiets socialordfører Özlem Cekic meddelt, at hun ikke vil stemme for reformen.

Özlem Cekic er især fortørnet over, at SF har accepteret, at de arbejdsløse mister 13.000 kroner årligt i regulering af overførselsindkomsterne, og dermed skal være med til at betale en højere topskattegrænse.

Dagsordnen for aftenens møde i SF indeholder et eneste punkt: "Skattereformen og den politiske situation."

/ritzau/

Opdateret 24. juni 2012 kl. 18:11

Det "hemmelige sted" er ikke mere hemmeligt, end Politiken.dk for lidt siden kunne oplyse, at mødet holdes på hotel Kong Arthur.

Steffen Gliese

Nu har de jo så også kunnet stå oppe på Pols redaktion og set folk ankomme - hvis det ikke ligefrem er nogen i baren, der har iagttaget et større rykind iført mørke solbriller.

Mikkel Nielsen

Ja valget af Hotel siger virkeligt ALT.

SF har fuldstændigt mistet kontakten til deres vælgere!

Marianne Mandoe

Krise er vist et mildt ord i det her tilfælde....

Læs om reglerne for ridderne om det runde bord ved kong Arthurs hof:

http://da.wikipedia.org/wiki/Ridderne_af_det_runde_bord

Journalister har de også fået pisset af, i bogstavlig forstand, de har fået at vide de gerne må stå ude i regnen.

Det er fuldstændig ude at skide - nul ledelse, nul politisk profil og nul retning - det fører kun et sted hen og det er ud af politik.

Troels E. Lund

Altså, igen, igen: Der er ikke noget overraskende i at regeringen har lavet aftale med V og K.

Både S, SF og R lovede at de ikke ville lave blokpolitik. Det løfte har de så holdt.

Problemet for en del af SFere er nok at de er overraskede og fortørnede over at et enkelt af løfterne før valget er holdt.

Carsten Hansen

Lad os se om det ender med at SF trækker sig fra regeringen ?

Inger Sundsvald

BLÅ politik er blokpolitik. Men man må sandelig håbe at der ikke er et eller andet folketingsmedlem der står af.

Andreas Prætorius

"Altså, igen, igen: Der er ikke noget overraskende i at regeringen har lavet aftale med V og K." Meget sandt det har været symtomatisk for deres regeringsperiode.

"Både S, SF og R lovede at de ikke ville lave blokpolitik. Det løfte har de så holdt." Med inklusionen af R i regeringen fører man allerede politik henover midten.

"Problemet for en del af SFere er nok at de er overraskede og fortørnede over at et enkelt af løfterne før valget er holdt." Det nogle SF'ere er fortørnede over er at de selv har været med til at fabrikere meget socialt skæve skattelettelser. Som delvist er finansieret ved at tage penge fra overførselsindkomsterne. Specielt da dette sagtens kunne være undgået ved at indgå en næsten færdig aftale med EL. Hvis SF havde været i opposition, havde kritikken af denne aftale været massiv og der ville ikke være en ende på al den uLøkke(!) der ville følge med. At de nu selv har gravet den sociale massegrav er svært at bære, da de fleste SF'ere vel nok stadig har hjertet på det samme sted?

Morten Rasmussen

Den er nem at fikse:

Man ændrer helt enkelt bare navn fra 'Socialistisk Folkeparti' til 'Folkepartiet'. Så er den ged barberet.

Det gør det også nemmere fremover at samarbejde med 'Demokraterne'.

Tedros Istifanos

Andreas, der lovede samt også at de vil fører rødpolitik, vi har hidtil kun været vidner til radikal anført politik. Jeg kan ikke genkende noget som helst S/SF islæt i det her cirkus, måske er det bare den kloge der narre den mindre kloge..

Nic Pedersen

"Hemmeligt møde" på Kong Arthur!?

Hvor passende.
Partiet minder efterhånden om ridderen uden arme og ben i Monty Pythons version.

Jan Kauffmann

Jeg håber mødet havde som hoved punkt; Skal vi lukke og slukke. SF har indled deres dødsdans, smukt er det ikke, men det er vel aldrig smugt når man sælger sig til fanden.

Morten Kjeldgaard

Troels E. Lund:

"Både S, SF og R lovede at de ikke ville lave blokpolitik. Det løfte har de så holdt."

Til gengæld brød de så en aftale med et parti, der rent faktisk har skaffet dem til magten.

Som en af dem, der har forsvaret regeringen mod de borgerliges stupide løftebrudsanklagerne på dette forum vil jeg sige til regeringen: fuck jer.

Mikkel Nielsen

Det er vel så også det eneste de har holdt! Såfrem man tror på den gamle inddeling af partier.

Det vi ikke har fået/ fået istedet:
Afgifterne vil de nu alligevel ikke indføres, man er åbne overfor 32 elever i klasserne, man skære i overførsels indkomsterne selvom man gav indtryk af man ville passe på disse. Millionær skat blev ikke til noget, de fik en skattelettelse i stedet for. Bank skat blev heller ikke rigtigt til noget. Tre parts forhandlingerne blev heller ikke til noget. Betalingsringen kulsejlede også.

Det vælgerne har fået er en forkølet rabat på offentlig transport, men ikke i nærheden af det lovede. samt fjernelse af fattigdomsydelserne med den tvist at de så foringede stortset alle soc. Ydelser. Både økonomisk men også at man som syg nu skal sættes forand økonomiske ekspertpaneler der tror vedkommende bliver rask hvis man trækker dem i penge.

Samt er par andre yders nedgraderet forslag.

Så ingen blok politik!! Det har vi også fået blå blok politik.