Telegram

SF straffer Özlem Cekic hårdt

SF suspenderer socialordfører Özlem Cekic for alle ordførerskaber, fordi hun stemmer nej til skatteaftalen.
Telegram
29. juni 2012 kl. 20:46

SF suspenderer "med øjeblikkelig virkning" SF's socialordfører Özlem Cekic fra alle ordførerskaber for hendes nej til skatteaftalen, oplyser SF's gruppeformand Pernille Vigsø Bagge i en pressemeddelelse.

Özlem Cekic var SF's social-, psykiatri-, ligestillings- og boligordfører. Desuden er hun formand for Folketingets socialudvalg.

Ud over ordførerskaberne fratager SF's gruppebestyrelse Özlem Cekic retten til at udtale sig på SF's vegne.

- Jeg er både skuffet og ærgerlig over, at Özlem ikke vil stemme for regeringens skattereform.

- Skattereformen indeholder rigtig gode SF-aftryk for blandt andet almindelige lønmodtagere, enlige forsørgere og fattige pensionister, siger Pernille Vigsø Bagge.

- Men det er åbenlyst, at den også indeholder nogle svære kompromisser, og det er uundgåeligt, når SF ikke har 91 mandater, siger hun.

Pernille Vigsø Bagge påpeger, at SF's folketingsgruppe har besluttet at stemme samlet med henvisning til, at en grådkvalt Lisbeth Bech Poulsen forleden oplyste, at hun stemmer for skatteaftalen, selv om hun aldrig vil forsvare den.

- Vi er af den opfattelse, at vi arbejder inde for det forhandlingsmandat, der udstikkes af SF's landsledelse. Det er naturligt, at der en en forventning om, at vi som regeringsparti også bærer regeringens politik igennem, siger gruppeformanden.

Ritzau søgte fredag aften forgæves en kommentar fra SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Det var fredag aften uklart, om Özlem Cekic ekskluderes fra SF. Det skal ifølge Poul Overlund-Sørensen, som sidder i SF's landsledelse, afgøres af landsledelsen.

/ritzau/

Opdateret 29. juni 2012 kl. 21:10

Hanne Cetkin

Længe leve Özlem Cekic!

Det har Özlem vel forventet.

Den helt utroværdige er Pernille Vigsø! Vi husker nok hvordan hun skabte sig efter valget.

Karen von Sydow

Et forventet træk fra SF. Det var ikke andet at gøre.

Henrik Rude Hvid

Modsat SF's ledelse, så har Özlem Cekic med udmeldingen vist sig som folkets tjener. Stor respekt for det.

Jesper Wendt

Det var en start på et klart signal, nu må de da vågne op.

Lykke Johansen

Det er de rene sovjettilstande, der er i SF!

SF's behandling af Özlem Cekic bliver endnu en pind til partiets "ligkiste".

Man kan håbe, at Özlem Cekics standhaftighed og partiets behandling af hende, resulterer i en lavine af udmeldinger af, og måske endda i en opstart af en ny fraktion af SF. Det nuværende SF har udspillet sin rolle. Især p.g.a. Søvndal, Möger og tesfaye, der efter min mening har kuppet partiet og forvandlet det til en dårlig kopi af Venstre.

Hun er da ikke blevet suspenderet, hun er blevet befriet.

Jesper Nielsen

Det var vel forudsigeligt, for det er kun i teorien at de må have deres egen overbevisning i SF
Vi snakker os til rette, sagde Pernille, men det er vist ikke snak, men diktat fra den Villy den store...

Et parti i opløsning... Hvornår træder Villy Vendekåbe tilbage?

Anne Marie Pedersen

Hvad end man mener om Özlems forhaling af et svar, så har forhalingen fastholdt det politiske fokus på skattereformen og SFs højredrejning.

Lykke Johansen

@Karen von Sydow!

Man kan ikke både være medlem af EL og løsgænger ;-)

Desuden kan Özlem Cekic IKKE, som du skriver - blive medlem af partiet p.g.a. EL's regler - før efter næste folketingsvalg. EL's folketingsmedlemmer skal nemlig være VALGT for at blive medlem af EL´s folketingsgruppe.
- Det kunne Villy Søvndal forresten lære noget af. Han har nemlig "slæbt" Möger ind i folketinget og gjort ham til én af de mest magtfulde ministre på trods af, at han IKKE blev (folke)valgt.

- et regeringsparti forhandler og laver aftaler med sine mandaters loyalitet overfor forhandleren,

- og folketingsgruppen ( mandaterne ) stemmer for forhandlerens resultat

andet kan ikke lade sig gøre for en regering eller et regeringsparti i forhandling med andre

Er folketingsgruppen utilfreds med sin forhandler må forhandleren udskiftes

Et uenigt folketingsmedlem må forlade sin folketingsgruppe, og kan ikke længere være et mandat som forhandlingslederen ( eller forhandlingsparterne ) kan regne med

- dvs forhandleren svækkes når der ikke kan garenteres loyalitet fra dem forhandleren repræsenterer

så en folketingsgruppe kan enten
- støtte sin forhandlere eller
- udskifte forhandleren

de der er uenige med forhandlingsresultatet må forlader sin folketingsgruppe
- eller stemme for resultatet af forhandlingerne

dette er abc spilleregler for en folketingsgruppe, især for en regeringsbærende folketingsgruppe

take it or leave it

dette sagt uanset indhold i forhandlingsresultat eller min egen personlige holdning til forhandlingsresultatet

Lykke Johansen

NB: Fik ikke præciseret, at man skal være VALGT som EL-opstillet kandidat ved folketingsvalg.

Måske handler "jublen" her mere om, at der tilsyneladende er ÉN SF'er, som har integritet nok til at stå fast på at føre den politik, som SF gik til valg på...

Karen von Sydow

Lykke,
Cekic kan da sagtens melde sig ind i Enhedslisten, men listen kræver som sagt, at man vælges af folket for at repræsentere listen i Folketinget, hvilket jeg synes er et sundt princip.

Jesper Park van der Schaft

Var det ikke den samme gruppeformand, som ville melde sig ud af partiet, fordi vedkommende var sur? Dybt skuffende, at der ikke er plads til rummelig i partiet!!!

Med venlig hilsen

Jesper van der Schaft, tidligere SF'er

Mustafa Hussain

Når det kommer til stykke, er det top-down disciplin det gælder i den danske demokrati. Cecik havde muligvis læste Integrations Ministeriets introduktionshæfters rosenrøde billede tegnet for nyankommne udlændinge om demokratiet i DK bogstaveligt. Det er den usynlig hånd af markedet, der bestemmer til sidste, hvilke demokratiske værdier er værd at værne om. Som vore medier-kære politiker, Nasar Khadar, har sagte én gang (måske to), ”If you dont like the smell of the bakery ...”

Pernille Vigsø Bagge bliver belønnet med at blive gruppeformand for at gå imod partiet.....her var det nok SF der bestemmte
Cekic bliver strippet og sandsynligt eksluderet for at gå imod...hvem har bestemmt her.

Carsten Hansen

Tue R.

"Den politik SF gik til valg på !".

Er det endnu ikke gået op for dig at den politik SF-S gik til valg på blev forkastet af befolkningen og dermed umuliggjort i folketinget ?.

Er det i det hele taget gået op for Enhedslistetilhængere at socialismen fik et drag over nakken ved valget ?

rettelse:

Pernille Vigsø Bagge gik ikke imod sit parti.....hun blev sur, stampede i gulvet og truede med at forlade partiet.....fordi hun følte sig forbigået da der blev uddelt minister klæber tauretter.

taburetter

Vibeke Svenningsen

Cekic kan da godt melde sig ind som menigt medlem af EL uden at blive medlem af deres folketingsgruppe.

@ Carsten Hansen

Hvis det var derfor, så burde både S og SF stritte imod, kæmpe for deres sag, men det er vist ikke lige det vi hører. Det er ikke det vi har hørt. Nej, vi hører Möger tale om "social retfærdighed", vi hører en regering, som laver reformer, som er mere blå end selv den tidligere regering kunne. Mener du det skyldes, at det er en mindretalsregering, at den er mere blå end de blå? Mener du egentlig at vælgerne er snotdumme fordi de kan huske godt 9 måneder tilbage, hvor vore lygtepæle var prydede af store røde plakater med ordene "Velfærd før Skattelettelser"...fordi vi kan huske, hvilke holdninger partierne kæmpede for da de var i opposition? Hvor blev den kamp af? Danskerne valgte jo trods alt en anden regering og at S/SF ikke leverer varen er vel egentlig grunden til, at begge partier ville blive smadret til ukendelighed ved et valg i dag og at EL ville blive 3. eller 4. største parti. Er der nogen der overhovedet har hørt S eller SF kæmpe for nogle af de sager, som de gik til valg på....eller bare forsøge, at trække politikken henimod, hvad de gik til valg på? Nej, vel? Det tror jeg, at mange savner...i stedet for at lægge sig fladt ned og føre blå politik!

Poul Simonsen

Den her fra Anders Lund Olesen, kan godt gentages:

Er der nogen der kan forklare mig forskellen imellem mafia, rockere og politikere? For mig ser det ud til at metoderne er de samme, når man kradser lidt i overfladen.

Carsten Hansen

Tue R-

Du har altså ikke forstået at SF-S-politik ikke er muligt med den nuværende folketingssammensætning !.

Fred være med det.

Men jeg vil da gerne lige genopfriske min egen holdning, så misforståelser kan undgås.

Heller ikke jeg jubler over tingenes tilstand.
B har alt for meget at skulle have sagt; men jeg giver ikke fem flade ører for Enhedsliste-tilhængere der råber og skriger op om socialise. kun socialisme og intet andet end socialisme, med max 15% vælgeropbakning bag det ønske !

Else Damsgaard

Respekt for Özlem Cekic. Resten af SF-gruppen er total til grin.

Carsten Hansen

PS: 15 % = Enhedslistefolk og nogle SFére.

Tallet er nok endnu mindre.

Jan Bisp Zarghami

@ Carsten Hansen

hvis SF-S-politik ikke er muligt med den nuværende folketingssammensætning så skulle de have ladet være med at danne regering.

men nu var der jo faktiske mulighed for at indgå en politisk aftale der i højere grad lignede SF-S-politik, det valgte man så fra.

Jens Andersen

@ Carsten Hansen:
Jeg foretrækker socialisme, uanset hvor mange, der er enige med mig. Det er ikke afgørende for min holdning, om det er 15% eller 50%, der er enige med mig.
Men faktum er, at opbakningen til Enhedslistens politik blev styrket voldsomt ved valget gennem 12(!) mandater, og nu står Ø endda til en yderligere fordobling.
Det er for tidligt at begrave socialismen.

Carsten Hansen

Jens Andersen.

Også jeg havde fortrukket en anden politik.

Men jeg er ikke så dum at jeg står og råber op om socialistisk politik når der er mindst 103 ikke-socialister på tinge !.

Og så kan det da godt være at Enhedlisten opnår 25 mandater til næste v alg; Men hvad skal de dog bruges til ?.

At råbe og skrige efter socialisme ?.

Der er stort borgerligt flertal i Danmark; det bedste vi kan opnå er at VKIO ikke bestemmer det hele,
Mmen i foretrækker måske VKIO ?.

Sider