Telegram

Det siger SF'erne om skatteaftalen

Villy Søvndal og Thor Möger skulle søndag aften overbevise kritiske SF'ere om skatteaftale. Her er reaktioner:
Telegram
24. juni 2012 kl. 23:15

SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal:

- Vi ville meget gerne have lavet en aftale med Enhedslisten, men der skal som bekendt to til en tango. Det er ærgerligt, at Enhedslisten ikke har udvist større fleksibilitet i det her forhandlingsforløb.

- Alle på nær en har godkendt den her aftale, og det, tror jeg, er et udtryk for, at det kan man godt stå på mål for.

Skatteminister Thor Möger Pedersen. Om kritikken af hans rolle i forhandlingerne:

- Da jeg sagde ja tak til jobbet som skatteminister, vidste jeg godt, at det ikke var et job, man blev populær af. Det er ikke op til mig at bedømme, om jeg er god nok til mit arbejde, men efter mødet i dag har jeg fornemmelse af god opbakning.

- Ligesom i alle andre stillinger er det min chef, der kan hyre og fyre mig, og jeg er ikke blevet fyret, i hvert fald.

Landsledelsesmedlem Trine Pertou Mach:

- Vi har ikke stemt om en godkendelse eller ikke-godkendelse. Vi har taget skatteaftalen til efterretning. For mig er det vigtigt, at vi anerkender og deler den bekymring, der er i vores parti.

Folketingsmedlem, undervisnings- og erhvervsordfører Annette Vilhelmsen:

- Når den bliver fremlagt i Folketinget, vil jeg stemme for. Men det er ikke det samme, som at jeg ikke har spørgsmål til det og ikke er kritisk.

- Jeg havde, ligesom rigtig mange andre, gerne set, at vi havde landet denne aftale med Enhedslisten.

Landsledelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen:

- Jeg har en oplevelse af, partiet står samlet om, at vi er bekymrede over en række af de forhold, der indgår i skatteaftalen. Vi deler bekymringen, men tager til efterretning, at der ligger en aftale.

/ritzau/

Opdateret 24. juni 2012 kl. 23:30

Og så får de fattigste pensionister et markant løft på kr. 8,22 om dagen 248 kr. om måneden.
Det er rigtig rigtig flot.

Alan Strandbygaard

Jeps, det er rigtig flot at regeringen tager fra de uheldige og giver til de velbeslåede.

Det er også rigtig flot at regeringen nu har fundet en ny gruppe af mennesker de kan piske rundt og nedgøre. De dovne nasserøve der er blevet ledige skulle tage at skamme sig!

Anne Marie Jensen

"SF’s formand, udenrigsminister Villy Søvndal:

- Vi ville meget gerne have lavet en aftale med Enhedslisten, men der skal som bekendt to til en tango. Det er ærgerligt, at Enhedslisten ikke har udvist større fleksibilitet i det her forhandlingsforløb."

Årh så hold dog din kæft, Villy Søvndal!

Hav dog i det mindste den smule format at erkende, at I har valgt at smide jer om på ryggen med alle fire i vejret og lade Vestager dyrke ubeskyttet analsex med Lars Løkke. Det er ikke noget at være stolt af, men I turde ikke andet end at acceptere og sådan er det. Men du skal fandme da ikke klandre Enhedslisten for din egen inkompetence og politiske ophørsudsalg.

Du er da for pinlig, menneske!

Jeg ender sgu da snart med at melde mig ind i Enhedslisten bare for at være en af de 600+ der er strømmet til siden fredag - om ikke andet, så i protest imod det forræderiske hykleri der.

Argh...

Morten Kjeldgaard

Godt brølt Anne Marie Jensen!

Hvad venter du på? SF er under nedsmeltning, der er ikke håb om at partiet vil vende tilbage til sit fundament, så enten må vi kritikere starte et nyt parti eller melde os ind i EL. Jeg har gjort det sidste efter at jeg smækkede med døren på landsmødet.

Du skal være velkommen Anne Marie.

Jørgen Garp

SF godkender den asociale skatteaftale med een stemme imod i partiets Landsledelse:
Det er simpelthen rystende det her og viser - UDEN SAMMENLIGNING IØVRIGT - vestrefløjens historiske svaghed overfor at sige fra overfor åbenlyse brud på moralske og politiske principper.
Det var præcis de samme psykologiske mekanismer, der fik kloge og pæne mennesker til at undlade at tage afstand fra og komme væk fra det stalinistiske helvede i tide, men fandt evindelige undskyldninger for "skiderikkerne" i een langtrukken uendelighed.
Det værste ved denne skattereform er IKKE de håndøre, det handler om, men dens ideologisk "fascistoide" indhold, hvor man giver til de lavtlønnede OG de rigeste betalt med de dårligst stilledes småpenge!
Man(S-SF-R) fremmer herved - helt i Pia Kjærsgårds 10 årige ånd - men nu overfor de fattige generelt og ikke kun "de fremmede" - en ideologi, hvor det er i orden at sparke nedad på dem under en, samtidig med at man slår følge med og bøjer nakken overfor dem over en - de magtfulde! Det er det virkelig rystende i SF's politiske og moralske deroute!

Jørgen Garp

Det er også historisk set uhyggeligt at overvære det her – i SF – at når folk går ind til ”centralkomiteen”, så har de deres selvstændige mening og holdning intakt, men efter fem minutters kollektiv psykose anført at apperatnikkerne - her Thor og Villy, så er de parat til at afskrive alle deres tidligere holdninger og meninger og erklære sig skyldig i nærmest hvad som helst! Man fornemmer historiens vingesus her, men i rigtig dårlig forstand, nu som gentagelse, men heldigvis som farce!
Man kan jo blive helt grundlæggende i tvivl her på sine gamle dage, når man oplever dette igen, igen?
Er det i virkeligheden sådan, at de borgerlige med al deres udskældte individualisme, i virkeligheden, når det kommer til stykket, til livets prøvelser, bedre kan stå imod dette kollektive pres og underkastelse en eller anden galning eller bare en kynisk og magtgal ledelse som Thor og Villy?

Jørgen Garp

Og deI kunne have krævet en afstemning i LL i stedet for en 'beretning' til efterretning, sådan er proceduren vel stadig, eller har de også givet afkald på den demokratiske kontrol her, siden jeg deltog!?

Jørgen Garp

Jeg skrev til Trine Pertou Mach for ca. 7 timer siden følgende:
"Al det der med, at de håndtamme SF'ere skulle protestere markant og vil have skattereformen til afstemning i den tilsvarende håndtamme Landsledelse er det rene fake og pressestunt.
SF'erne havde (sidste) chance ved Landsmødet i år og viste sig - som pressen igen, igen - at være til fals for en formand i bedste 'Anders Fogh opsmøgede ærmer stil', der blæste til samling om - ja rendyrket VKR økonomisk politik med fredning af alle boligskatter for ham selv og hans klassekammerater til evig tid så at sige- og fik bragende bifald og opbakning.
Glem det og få fjernet det nu gennemført centralistiske parti uden tidligere tiders stærke interne demokrati, som ALLE i den nuværende ledelse forlængst har accepteret, fra det politiske firmament!"
Nu har SF's LL så ifølge Villy Søvndal på Update for en ½time siden godkendt VKR's skatteforlig, hvor kun een stemte imod!
Grunden til at jeg først kommer til tasterne nu er IKKE (jeg holder mig til sandheden som Thor og Villy!), at jeg har set fodbold, men fordi jeg ikke er færdig med at grine endnu!
Man/jeg kunne således fristes til på mine gamle dage at få megalomane forestillinger om at nedsætte sig som bookmaker, og få Bendtner til at reklamere på sine underbukser for mig (?), men men det går nok alligevel ikke. Vi er i samme situation som ved SF's sidste landsmøde, at der ikke var en eneste ædru bookmaker, der ville satse så meget som en bøjet 5øre på et andet resultat i den der ynkelige forestilling af håndtamme småborgere!

Curt Sørensen

Vi kan altså konstatere følgende afslutning på hele det triste forløb: SF's landsledelse mødes ekstraordinært og har her en chance for at tage kraftigt afstand fra Villys og Thors forræderi og tilslutning til en dybt blå skattereform. På mødet beroliges kritikerne åbenbart og man bliver enige om en kompromis-udtalelse, hvor det hedder at man "tager skattereformen til efterretning". Derpå går Villy S og Thor M direkte ud af lokalet og fortæller frejdigt pressen, at mødet har "tilsluttet" sig skatteaftalen. Trine Mach og andre tilbageværende hæderlige personer er blevet snydt og misbrugt og Søvndal og Thor Möger løj for åbent skærm den danske befolkning lige op i øjet. Og pressen godtog uden videre de to manipulerende toppolitikeres version.

Jens Overgaard Bjerre

Der skal som bekendt to til en Tango, siger Villypigen. Der skal også to til en Fandango, men det er vist dansen Lancier, som har været på dansegulvet. Lancier danses i sær i den højere middelklasse. Så det hele passer vist meget godt sammen. Glæder mig til at se næste meningsmåling.

Morten Kjeldgaard

Seneste Gallup giver SF 5,5% EL får 13,3% . Så Thor og Villy skal godt nok tidligt op og smøre leverpostejmadder for at forklare SF's politik. Deres problem er blot det, at vi ikke gider høre på dem længere...