Skattereformen rammer pensionister

100.000 folkepensionister vil få 3.500 kr. mindre udbetalt om året, når skattereformen er fuldt indfaset.
30. juni 2012 kl. 02:02Opdateret 30. juni 2012 kl. 02:05

Tusindvis af folkepensionister vil blive ramt økonomisk af skattereformen. Det sker, selv om regeringen, Venstre og De Konservative udtalte, at netop folkepensionisterne blev fredet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

- Vi rører ikke ved rentefradraget og heller ikke ved folkepensionen, sagde finansminister Bjarne Corydon (S), da aftalen blev præsenteret.

Når reformen er fuldt indfaset, vil omkring 100.000 folkepensionister ifølge Ældre Sagen få 3.500 kr. mindre udbetalt om året, end de ellers ville have fået.

Det sker, fordi alle overførselsindkomster - herunder folkepensionen - fremover skal stige i lavere takt.

Det rammer de folkepensionister, der har for lav indtægt fra private pensioner til at få glæde af topskattelettelser, men samtidig for høj indtægt til at modtage den højere ældrecheck og pensionstillæg, som er målrettet de laveste indtægter.

- Mennesker, der får den nedgang på 3.500 kr., har ikke nogen høj indkomst. De har, hvad der svarer til ganske almindelige lønmodtagere, siger Claus Blendstrup, seniorøkonom i Ældre Sagen til Jyllands-Posten.

Hverken finansminister Bjarne Corydon (S) eller skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil kommentere regningen til de 100.000 pensionister.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) erkender, at de vil få en mindre ydelse:

- Men de er ikke den gruppe, der sidder sværest i det til hverdag. Derfor har vi skruet det sådan sammen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Klara Liske

Normalt kræver isolations-fængsel at man har begået noget der ud fra tidens ånd gør at man ikke er ønsket i de åbne rammer fællesskabet tilbyder.

Den forbrydelse der her er tale om, er ifølge regeringen at de har arbejdet et langt liv, og betalt skat.

Det vil regeringen ikke finde sig i, og straffen er udmålt som beskrevet.

Brugerbillede for Gert Romme

Dette gælder i endnu højere grad andre grupper på overførte indkomster.
Mant tager simpelt hen fra dem, der har mindst, og giver pengene til bankdirektører, folketingsmedlemmer, spekulanter af enhver slags samt andre højtlønnede.

Det er simpelt hen uanstændig politik denne skandale-regering fører.

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Udviklingen i samfundet er fuldkommen surrealistisk - og meget af det skyldes i virkeligheden, at det i høj grad lykkedes VKO at privatisere samfundslivet, så der i dag ikke er nær den samme grad af 'borgerilg offentlighed' med samfundsrettede aktiviteter og deltagelse - ikke mindst pga. de alt for store nye kommuner og regioner. På den måde er den politiske forståelse for decentrale strukturer i Danmark absurd - prøv at tælle kommuner i Tyskland, Frankrig, England, de er endnu mindre, end vore var.

Brugerbillede for Per Nielsen

Naturligvis rammer den mindre regulering folkepensionister. DEt ville da være urimeligt andet.

Men igen skal vi høre ynk fra en gruppe mennesker som lever 100% på statens regning.

Overførselsindkomster koster i 2011 314 mia.
Fra 2016 vil overførselsidnkomster "kun" blive reguleret med inflationen og ikke lønstigningstakten.

Nej hvor det godt frygteligt, at de på arbejdsmarkedet måske kunne imødese større lønstigninger en mennesker på overførselsindkomster.

Piv piv.

Nej der burde ASAP skæres 5% på samtlige overførselsindkomster og efterflg. fastfrysses i minimum 2 år, det ville for alvor hjælpe på samfundsøkonomien. Men naturligvis kun en af mange ting i en altomfattende rigtig genopretningspakke og 2020 plan og ikke blot lidt kratten i overfladen som set de seneste år. Senest med skatte"reform"

Til Peter Hansen.

Tro mig du ønsker ikke en sogneråds kultur som i Tyskland. Borgmestre som er små konger overalt.

Problemet i DK er ikke større off. enhedder, men nok nærmere, at de ikke er store nok, samt at selv meget simple ting gøres uhyggelig komplicerede og dermed kræver mange djøf ansatte.

Brugerbillede for Per Jongberg
Per Jongberg

@ Per Nielsen skulle måske læses teksten én gang til ... den drejer sig ikke om den gruppe mennesker som lever 100% på statens regning (du mener vel udelukkende lever af Folkepensionen).

Øf øf.

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Jo, Per Nielsen, jeg holder meget af den nærhed, det tyske system byder på og den indflydelse, borgerne af samme grund har på de politikere, der måske bedre forstår, at har nogle forventninger at leve op til.

Brugerbillede for Sören Tolsgaard
Sören Tolsgaard

@Per Nielsen: Arbejdsmarkedet - både det offentlige og det private - anvender i stigende grad beskæftigede på overførselsindkomster til at udføre regulært arbejde - mens man fyrer det overenskomstlønnnede personale. Udhulingen af overførselsindkomsterne vil derfor også medvirke til at udhule lønningerne på arbejdsmarkedet.

Brugerbillede for Per Nielsen

Til Per Jongberg.
Point taken. My bad.

Til Peter
Noget så ueffetivt og sammenspist, skal du lede længe efter.

Til Søren.
Det vil naturligvis være yderst positivt om lønningerne kunne komme endnu mere under pres.
Vi skal ned i velstandsniveau over en en bred kam

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Nej, Per Nielsen, vi skal have lønningerne i toppen ned. Vi skal have bragt boligpriserne ned, så de ikke presser på familiernes indtjeningsbehov, det er langt det største problem - men det må ske på en måde, som ikke lægger yderligere belastninger på familierne.

Brugerbillede for Jens Overgaard Bjerre
Jens Overgaard Bjerre

Man freder 'murstensmillionærerne' og de mennesker, som har en høj pension, som f.eks. en læge eller økonom eller et folketingsmedlem. De er alligevel ude over grænserne til at modtage grundbeløb og særlige tillæg i Folkepensionen. Så giver man en smule til dem som næsten ingenting har, men tager det til gengæld fra dem som har sparet en smule op med private pensioner. Er det politik? Så lad da en 8'te klasse lave politikken, som led i en regnestime. Det ville da ikke kunne blive ringere. Men de skal nok sørge for selv at få raget til sig ud fra mantraet: "Man er sig selv nærmest."

Brugerbillede for Per Nielsen

Til Peter.
Lønningerne til direktører udgør en forsvindende lille del af total omk. Derfor er de ligegyldige.

Ingen tvinger mennesker til at være boligejere. Det er muligt at leje til fornuftige penge.

Til Jens
Når først du har fratrukket samtlige udgifter samt taget højde for inflationen, så er det nok noget begrænset hvor mange murstensmillionærer, der findes.

Man tager ikke noget fra nogen. Man giver dem blot en my mindre. Det er på ingen måde det samme

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Nej, Per Nielsen, det er ikke længere muligt at leje til fornuftige penge, ejermarkedet har trukket huslejerne med op, selvfølgelig, også husejere har udgifter på boliganskaffelse, de skal have forrentet.
Det er bemækelsesværdigt, at løn til til direktører m.m. skulle udgøre så ringe en del af de totale omkostninger, når vi nu igen og igen hører om, hvor meget disse toplønninger udgør af statens indtægter allerede.

Brugerbillede for Sören Tolsgaard
Sören Tolsgaard

@Per Nielsen: Der satses ihvertfald på at sætte lønningerne under pres, bl.a. gennem mere udbredt aktivering af ledige på et B-hold, som må arbejde under ringere forhold end deres kolleger.

Man har ingen garanti for, at sådanne medarbejdere er ligeså motiverede og produktive, som de ville være med en regulær ansættelse. De forringede arbejdsforhold kunne tværtimod risikere at blive en hæmsko for den produktivitet, som man efter sigende ønsker at fremme.

Den enkelte institution eller virksomhed mærker blot ikke konsekvensen på bundlinjen, idet den aktiverede arbejdskraft stilles billigt til rådighed for Den Lille Cigarkasseforvalter i kommunen, idet de fleste omkostninger refunderes af Den Store Cigarkasseforvalter i ministeriet.

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Søren Tolsgaard, det er jo meget værre, for i realiteten indfører man en trældom, hvor behovet for udført arbejde ikke længere behøver at føre til oprettelse af arbejdspladser. Det er et totalt forfald, også for hele ideen om et arbejdsmarked, hvor de, der burde styres igennem lovgivning (arbejdsgiverne) sættes fri og tilbydes arbejdskraft fra samfundet kvit og frit, mens de, der burde beskyttes mod udnyttelse (arbejdstagerne), står nøgne i det skarpe projektørlys, klar til at marchere mod en ny tids arbejdsanstalter.