Virksomheder får kontant præmie

Det betaler sig for virksomheder at investere i nyt udstyr det næste halvandet år.
4. juni 2012 kl. 19:11Opdateret 4. juni 2012 kl. 19:15

* Fra 30. maj i år og frem til udgangen af 2013 kan danske virksomheder investere i ny driftteknologi, apparatur og maskiner og få en præmie for det.

* Det sker ved at øge afskrivningsgrundlaget med 15 procent, således at hver gang virksomheder investerer for 1 krone, kan de afskrive 1,15 kroner.

* Aftalen forventes at øge og fremrykke investeringer for 15-20 milliarder kroner i 2012 og 2013 og skal øge beskæftigelsen i det danske samfund med 1000 job i år og 6500 næste år.

* Bag aftalen står samtlige af Folketingets partier.

(Kilde: Finansministeriet)

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Andersen

Hvis jeg havde egen virksomheder ville jeg investere i udskiftninger af mine gamle maskiner for 1 million, og derefter rejse til Bali for 150.000kr.

Men måske ordningen er god.

Det er en god ordning, som betales gennem forbedring af skattekontrollen med virksomhederne. (Den var den Fogh sparede væk). Og så vil det forbedre konkurrenceevnen, som ikke skyldes at danske arbejdere er dovne og dyre, men skyldes manglende investeringer. Det gik jo strygende under Fogh, så hvorfor investerer, og måske flytter vi til Kina.
Og hvis vi lige kan parkerer træskomagerne, så vil det også give arbejdspladser, investeringen skal jo tjenes ind.

Morten Andersen

Jeg har respekt for dine indlæg Søren. Men jeg kan ikke forstå det du skriver. Har læst det 10 gange nu.

Ingen tvivl om at investeringerne vil skabe nye arbejdspladser, thi nogen skal producere de nye maskiner, som MÅSKE kan medføre fyring af ansatte grundet disses forøgede effektivitet. Men investeringerne bliver jo tjent ind, i form af en "belønning" på en afskrivning på 115%.

Morten Andersen

Jamen det kan jeg godt forstå Søren.

Investering i nye maskiner kræver produktion af nye maskiner. Det skaber arbejdspladser. Men også i DK?

Og investerer en virksomhed i nye maskiner, afskrives disse med 115%.

Altså må det være en god ide at investere i de nye maskiner.

Men er de nye maskiner mere effektive, kan det så ikke medføre en fyring af personale.

Hvor er de nye maskiner fremstillet?

@Morten

Man køber jo ikke maskiner bare for at købe dem, eller for at spare skat. Meningen er at de skal producerer, hvad de nu producerer, det kræver folk i mange led. Det er ikke fremstillingen af maskinen der er interessant, det er det den kan lave der er interessant.

Alternativet til ikke at købe nye effektive maskiner er at flytte til Kina. Det her er noget alle andre lande end DK har gjort længe.

Morten Andersen

@Søren.

Med en afskrivning på 115%, kunne man så ikke føle sig aldeles fristet til at udskifte sine maskiner?

Og det KAN være godt, som sagt fordi de nye maskiner skal produceres et sted. Samtidig kan maskinerne være mere økologiske og mindre forurenende.

Men er det ikke også tænkeligt, at de er mere effektive, og arbejdsindsatsen som opnåes ved produktionen et eller andet sted i verden, opvejes af den effektivitet maskinerne har, og derved udlignes provenuet i form af mindre behov for mindre manuelt menneskeligt arbejde?

som sagt...måske en god ide, men ideen her er ikke absolut Gud i mine øjne

@Morten

Der er jo andre udgifter end selve maskinen. Det forekommer mig at du søger med lys og løgte efter problemer.
Der er problemer, men ikke der hvor du søger. Landbruget har lignede ordninger og det har især gavnet godsejerne. Det kan for industrien også vise sig at der sker en konkurrenceforskydning fra de små til de store, men det afhænger nok meget hvordan hjemmemarkedet ser ud for hver branche.

Morten Andersen

Jeg stiller bare et ? ved hele konceptet.
Siden det er vedtaget, håber jeg det gavner.

Problem ved jeg ikke.

Faktum er, at maskinerne skal produceres.
Faktum er, at de kan være mindre forurenende.
Faktum er, at maskiner erstatter hænder.

Mere er der ikke i det Søren.

skål! :-)

Michael Kongstad Nielsen

Der er tale om en temmelig tvivlsom hjælpepakke til kapitalejerne. Som hele folketinget står bag.Så nu er EL også blevet kapitalejernes venlige hjælper. Tju hej hvor det gå.

Morten Andersen

@Søren

Jada :-) og skål.

Ordet SABOTAGE, kommer fra Israel. Sabot betyder sandaler.

Disse sandaler smed man ind i maskinernes tandhjul, da man var bange for de skulle tage menneskets arbaj. Deraf ordet Sabotage.

Jeg har nu den holdning at maskiner er gode, thi de skulle frigøre os fra arbæd, så vi kunne fiske med vores børn og gå i skoven.

Imidlertid, synes dette ikke tifældet, da kejserinde Thorning, Blå Bjarne og Fru Vestager, vil have vi skal arbejde mere.