Telegram

Armstrong opgiver kamp mod dopinganklager

Lance Armstrong opgiver kampen mod dopinganklager fra det amerikanske antidopingagentur, men fastholder uskyld
Telegram
24. august 2012 kl. 04:27

Den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong opgiver kampen mod dopinganklager fra det amerikanske antidopingagentur.

Med beslutningen risikerer den nu pensionerede cykelstjerne at miste sine titler og kan forvente en livstidskarantæne fra sporten.

40-årige Armstrong, der trak sig tilbage fra cykelsporten sidste år, siger, at han er træt af at kæmpe mod anklagerne, der har forfulgt ham i årevis. Han peger på hundredvis af dopingprøver, der aldrig har været positive som bevis på sin uskyld.

- Der kommer en tid i enhver mand liv, hvor han bliver nødt til at sige, at nok er nok. For mig er den tid kommet nu, siger Armstrong til AP ifølge USA Today.

Han kalder samtidig Usadas undersøgelser for en heksejagt.

- Jeg har skullet høre på påstande, om at jeg snød og havde en unfair fordel lige siden min første sejr i Tour de France i 1999. Det har sat sine spor på mig, min familie og mit arbejde, og derfor sætter jeg nu en stopper for denne nonsens, siger Armstrong.

Usada vil med stor sandsynlighed se Armstrongs beslutning som en indrømmelse. Antidopingagenturet kan udstede en livstidskarantæne og anbefale, at Armstrong mister sine titler.

Et spørgsmål som den internationale cykelunion UCI og arrangørerne bag Tour de France vil skulle tage stilling til.

UCI har stillet spørgsmålstegn ved det amerikanske antidopingagenturs behandling af Armstrong-sagen, og krævet adgang til beviserne. Et krav som Usada har nægtet at efterkomme.

Usada hævder, at de har vidner, der kan bevise, at Armstrong og fem andre, der var tilknyttet amerikanerens hold, tog del i doping i årene 1998 til 2011.

Lance Armstrong insisterer på, at hans beslutning ikke er en indrømmelse af dopingmisbrug.

- Usada kan ikke tage mine Tour de France-titler fra mig. Jeg ved, hvem der vandt de syv sejre, mine holdkammerater ved det, og alle jeg konkurrerede mod ved det, siger Armstrong.

/ritzau/

Opdateret 24. august 2012 kl. 09:48

Kristian Laursen

Åh Lance Armstrong, den snu skurk. Han er så snu at han aldrig er blevet testet positiv for doping. Netop derfor må han være på doping. Jep.

Hvorfor er det i øvrigt at folk stadig ser cykelsport? Det ville da gøre det sjovt igen, hvis man gjorde doping til et krav for deltagelse. Så behøvede vi heller ikke de her tåbelige anklager.

Brian Pietersen

cykelsporten mistede mig som kunde da doping rigtig tog fart..med bla Riis.

de burde alle have taget alle deres præmier fra dem hvis de doper sig... penge er det eneste der vil få doping ud, da det er det der har fået det ind...

Det absurde er, at alle tourvindere og stort set resten af butikken er dopet. Faktisk ser det ud til at rytterne befinder sig i en catch 22. Hvis de ikke doper sig, så kører de ikke hurtigt nok og vil falde for tidsgrænsen. Ergo bliver de fyret hvis de ikke doper sig, men de bliver også fyret, hvis de doper sig.
Hvordan kommer jeg frem til den antagelse at stort set hele feltet er dopet. Regnestykket ser nogenlunde sådan ud. Lad os for nemheds skyld sige, at doping forbedrer præstationen med 10%. 10% svarer til 6 min per kørt time. Hvis de kører i 5 timer, så kommer man bagud med 5 gange 6 minutter og det er 30 min. Sådan kan man regne sig lidt frem og tilbage. Ikke desto mindre betyder det også selv hvis præstationen kun bliver forbedret med 5 % at alle ryttere, der var 15 min efter Armstrong også var dopede. Skal de også have taget deres placeringer og forvises...

Brian Pietersen

Hans

jamen de må lave tourerne om, så det kan lade sig gøre for mennesker at gennemføre dem uden man er påvirket af stoffer....

det er helt vildt det de har gang i der.

"Usada hævder, at de har vidner, der kan bevise, at Armstrong og fem andre, der var tilknyttet amerikanerens hold, tog del i doping i årene 1998 til 2011."

Vidner er een ting, men hvor er 'the physical evidence'? Hvor er 'the smoking gun'?

Det er meget muligt han har været dopet, men uden positive prøver så har de ikke noget at komme efter.

Slettet Bruger

Det er da fuldt muligt at gennemføre turen uden doping. Blot ikke i det tempo, så at ændre lidt på løbet hjælper intet. Men der er mange grunde til at man aldrig kommer doping til livs, herunder jagten efter resultater, berømmelse, penge, sponsorer og udviklingen i ny medicin som går langt forud for test af selv samme.

Brian Pietersen

Hernik

heller ik hvis man hver eneste gang tager alle deres præmiepenge....osv osv fra dem???

Slettet Bruger

Brian, det tvivler jeg stærkt på. Mange af dem er ikke mindst drevet af drømme om berømmelse. Den eneste måde at komme dobbeltmoralen til livs på blandt kommentatorer, ryttere, tilskuere, sponsorer og politikere er at legalisere indtagelse af medicin. Men så åbenbart hellere foregøgle, at man har gør en hel masse og nu er det rent.