Islamister dræber 16 egyptiske betjente

En blodigt angreb på en grænsekontrolpost mellem Egypten og Israel koster 16 egyptiske betjente livet.
5. august 2012 kl. 21:58Opdateret 6. august 2012 kl. 02:20

Bevæbnede islamister dræbte søndag 16 betjente og sårede yderligere syv i Egypten ved et angreb på en kontrolpost tæt ved Karm Abu Salem i det nordlige Sinai ved grænsen til Israel.

Herefter stjal de to pansrede køretøjer og flygtede ind i den jødiske stat. Det ene eksploderede, mens det andet blev ødelagt af en kamphelikopter fra den israelske hær.

Ifølge israelsk radio blev de tre "terrorister" om bord slået ihjel.

En egyptisk hospitalskilde siger, at angriberne, der var iklædt beduinklæder, kom kørende i to biler og åbnede ild mod grænseposten.

Den statslige tv-kanal og nyhedsbureauet MENA fortæller, at Egypten har lukket grænsen til Gazastriben "indtil videre".

Præsident Mohamed Mursi har indkaldt til et hastemøde med militær- og sikkerhedsmyndigheder efter angrebet, siger talsmand Yasser Ali.

Mursi, der blev taget i ed som landets første demokratisk valgte præsident 30. juni, efter Hosni Mubarak blev væltet sidste år, skriver i en erklæring, at "de ansvarlige for det kujonagtige angreb vil komme til at betale dyrt for det".

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, roste den israelske hær for deres målrettede indgreb og efterretningsvæsnet Shin Bet for at "sikre at et større angreb på israelske civile blev forhindret".

Militante islamister på Sinai-halvøen menes at stå bag en række raketangreb mod Israel, der også anklager islamisterne for at stå bag et bagholdsangreb i fjor, der kostede ni israeler livet.

De islamistiske grupper menes ligeledes at stå bag en række sabotageaktioner mod olierørledninger i området, der anvendes til olieforsyninger til Israel og Jordan.

Sinai er center for en række af Egyptens lukrative turistbyer ved Det Røde Hav, og den megen uro i området har fået turister til at holde sig væk fra regionen.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dette angreb forklare decideret af nogen i Egypten ikke helt er enige med lederne. Israel burde aldrig havde blevet anerkendt af Egyptens højeste ledelse.Man burde istedet smide Israels ambassadør hjem og holde op med at støtte den illigetime besættelses - magt :P

Alan Jørgensen

@ Umar Ullah:
Ja, lad endelig bomberne tale!

Hvis du læser de internationale nyhedssider, står der faktisk, at angrebet ikke alene var rettet mod Egyptens base, men at terroristerne forsøgte at bruge materiel fra basen til angreb på Israel. Det er sjovt nok det eneste militante muslimer kan blive enige om. At styre deres eget land mod noget bedre har man derimod sværere ved.

Alan Jørgensen

P.S. Egypten anerkendte Israel for mange mange år siden. Og under Mubarak, formåede man faktisk at leve i fredelig sameksistens. Det ville vel være at foretrække for de fleste, eller ?

"Det ville vel være at foretrække for de fleste, eller ?"

Deres virkelighed i det område er vel de har brødre og søstre derinde(de besatte områder (gaza,vestbredden), både af blod og religion. Så det er vel lidt mere komplekst. Tingene er ved at koge over i den region, og brændpunktet er entydigt.

Stig Rasmussen

Jesper , man slår vel ikke sine egne brødre ihjel først for at beskytte dine brødre i et andet land? Derudover ville fiktive kristne terrorister i Europa have et udmærket argument for at blande sig i Egypten da deres koptiske brødre og søstre lider og undertrykkes...

Mikkel Andersen

De militante militser i Gaza lever flot på smuglertuneller og smuglervarer som også beuin-stammerne tjener deres penge på på den Ægyptiske side. De har derfor ingen fordel af en åben grænse.og weekendens anslag er sandsynligvis et forsøg på at få lukket grænsen så der igen kan komme gang i smugler-business. Samtidig med at Hamas og de mange militante fraktioner smadrer mulighederne for de civile Gazanere ødelægger de også den Ægyptiske turistindustri som brødføder milioner. ..... Arabisk forår...Booiiing....

Alan Jørgensen

@ Stig: Helt enig. Det er heller ikke kun i Egypten, Kopterne og andre kristne mindretal lider overlast!

@ Mikkel: Ja, det arabiske forår har vitterligt været et stort opreklameret mediestunt. De eneste sande vindere blive de radikale ekstremistiske muslimer, mens borgerne i de arabiske lande vil opleve mindre frihed og mere armod, netop sfa. mindre turisme.

Som et lille kuriosum, vil jeg atter bringe link til Arbejderens turistguide til selvstyreområderne:
arbejderen.dk/artikel/2011-07-07/turist-i-ramallah-og-p-vestbredden.

Sjovt som det ekstremt pauvre land nu er gået hen og blevet en turistmagnet. Det lyder som et sted med ekstrem død og ødelæggelse ... og alligevel måske ikke, eller ??

Der var nu også ballade med de tunneler under Mubarak, så der er som sådan intet nyt i det.

Nuancen ligger vel i, at de bliver betragtet som kollaboratører, sådan, så mange på Mubarak. Magten har ikke rykket sig synderligt.