Telegram

Kinesere vil købe svenske griseører

Eksport til Kina af restprodukter fra svenske slagterier kan blive til en trecifret millionforretning.
Telegram
31. august 2012 kl. 13:30

Det kinesiske marked vil importere dyresæd, kyllingefødder og griseører fra Sverige. Nye aftaler mellem de to lande skal gøre det lettere at handle med varerne, der kan betyde eksportindtægter på 100 millioner til Sverige.

- Fra svensk side er vi interesserede i at eksportere det, som vi sætter mindre pris på. Her kan nævnes kyllingefødder og griseører. Som jeg forstår det, så svarer det nogenlunde til chips for kineserne, siger den svenske landsbyminister Eskil Erlandsson.

Alene eksporten af restprodukter fra svenske slagterier vil kunne betyde indtægter til Sverige i størrelsesordenen 100 millioner kroner ifølge landsbyministeren.

Den kinesiske landbrugsindustri er også interesseret i at købe orne- og tyresæd til avl.

Handel med landsprodukter vanskeliggøres i den nuværende situation på grund af forskelle i nationale bestemmelser omkring hygiejne og sikkerhed. Det betyder, at de respektive landes myndigheder først skal godkende varerne, før de lukkes ind og ud på markedet.

Landsbyminister Eskil Erlandsson og den kinesiske landbrugsminister Han Changfu har fredag underskrevet en foreløbig aftale om at fremme handlen mellem de to lande.

Der vil blive underskrevet flere aftaler, når den svenske minister besøger Kina i november.

/ritzau/TT

Opdateret 31. august 2012 kl. 13:40

Griseører og kyllingefødder skulle give en sund , ungdommelig hud , og så er det billigere end de dyre antirynkecremer :)

Grethe Preisler

Salg af slagteriaffald for 100 mio. svenske kroner til dækning af efterspørgslen efter chips i en befolkning på rundt regnet 1,3 mia. kinesere.

Respekt! Det er da en eksportsucces der vil noget.