Telegram

Simon Emil har talt imod stramning

LA's integrationsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, har tidligere talt mod stramninger for udlændinge.
Telegram
3. august 2012 kl. 16:28

Liberal Alliances integrationsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, førte fredag ordet, da han præsenterede partiets udlændingepolitik, der blandt andet omfatter udvisning af udlændinge for enhver overtrædelse af straffeloven.

Han påpegede, at hvis forslaget skulle stride mod internationale konventioner, så skal man være klar til at få lavet dem om.

Dermed ændrer Simon Emil Ammitzbøll på sin egen tidligere linje, hvor han talte imod de stramninger af udlændingeloven, som Dansk Folkeparti var indpiskeren bag under VK-regeringen.

VK-regeringens såkaldte indfødsretsaftale - der blandt andet gjorde det umuligt at få dansk indfødsret, hvis man var dømt for forbrydelser mod statens sikkerhed - blev modtaget med kritik af Simon Emil Ammitzbøll:

- Indfødsretsaftalen er et udtryk for, at Danmark er ved at lukke sig om sig selv. Vi er simpelthen bange for at engagere folk, der har haft opholdstilladelse i landet igennem mange, mange år, pointerede den dengang radikale indfødsretsordfører.

- Vi tør ikke lade dem blive danske statsborgere på lige fod med alle os andre. Det er dybt bekymrende, fortsatte han.

I år 2000 deltog Simon Emil Ammitzbøll i en debat om Socialdemokraternes og de borgerlige partiers tilnærmelser til Dansk Folkeparti. Dengang sagde han:

- Massehysteriet breder sig. De seneste par måneder er debatten om flygtninge og indvandrere gået amok. Socialdemokratiet, Venstre og de konservative har indledt et kapløb om at foreslå flest stramninger, sagde han.

/ritzau/

Opdateret 3. august 2012 kl. 16:30

så hvad nu, er han for eller imod? det her er noget rod

Det er bare et tegn på Simon Ammitzbøll's usmagelige populisme - inspireret af DF! Var der ikke en gang nogle der sagde "nok er nok", da de grundlagde partiet?

Man har en holdning til banken siger man skal have en anden.

Hende, der sagde 'nok er nok' forlod hurtigt partiet.

Flemming Nielsen

Det er det jeg tvivler på, da det er to helt forskellige vælgergruber, men der ligger en eller anden kalkule bag. Ole Birk Olesen 180 grader har en stort racistisk læserskare, LA er en parti som har ekstremistiske holdninger. DF ligeså eks. mange tidligere fremskridtsfolk, kalkulen er enkel i min verden. Ekstremisme tiltrækker ekstremisme... så der fiskes hos DFs ekstremistiske vælgere, Fremskridts partiet var også et liberalistisk parti!

@Søren Lom

Ja SAXO Banken og de rabiate ekstremister i miljøet omkring CEPOS.

Simon Emil må siges at være en værdig kandidat til titlen som dansk politiks pt. største vendekåbe og opportunist. Og det siger ikke så lidt :-)

@Jonas Hansen

Så vidt jeg erindrer, startede nedskæringerne nu allerede under Lars Løkke og med DF´s velsignelse og medvirket. Så det er da en solid omgang historieforfalskning, du har rodet dig ud i der.

DF har eksempelvis både lagt stemmer til forringelserne af efterlønnen og halveringen af dagpengeperioden fra 4 til 2 år.

Og hvad er der egentlig gennemført ud over de to ting, som betyder noget for almindelige arbejdere? Så vidt jeg ved ingenting.

PS. Og nej vi Radikale har bestemt intet ønske om at nedbryde det danske velfærdssamfund. Det er faktisk os selv, der har skabt det i et tæt mangeårigt samarbejde med socialdemokraterne.

Men nogle gange må man tilpasse sig og følge med tiden, og på visse punkter var velfærdsydelserne og navnlig overførselsindkomsterne i Danmark gået over gevind og havde nået et omfang, der skadede vores konkurrenceevne i en stadig mere globaliseret økonomi.

Måske er det gået hen over hovedet på dig, men der findes ikke længere ret meget, man kan betegne som "danske" virksomheder. Ikoner som Novo Nordisk og Maersk omsætter en del mere i udlandet end i Danmark, og arbejder først og fremmest for deres aktionærers interesser.

Og det er svært at overbevise aktionærer om, at arbejdspladser skal ligge i Danmark, fordi danske arbejdere har en slags guddommeligt krav på at leve et langt mere komfortabelt liv end arbejdere i alle andre lande.

Dette er de barske realiteter, hvad enten du bryder dig om dem eller ej. Og dem kan heller ikke Dansk Folkeparti få til at gå væk med deres komiske Morten Korch agtige politik.

I Sverige kan man få starte forfra på en ny dagpenge-periode efter kun 12 ugers arbejde (480 timer), i Belgien skal man arbejde mellem 15 og 20 uger (sådan cirka) for at få ret til dagpenge igen. I Tyskland vist cirka 5-6 måneder....

Bare for at sige at Radikale synes at ville ødelægge velfærds-systemet i det her land. Hvorfor har man endnu ikke sat kravet til at opnå en ny dagpenge-periode ned. Hvorfor går de Radikale altid nu efter de svageste personer i det her land, personer på førtids-pension og på kontanthjælp....

Og hvorfor skal arbejderne i Danmark ikke leve et mere komfortabelt liv end arbejderne i f.eks. Kina eller Tyskland. For er sandheden ikke, at Faroog Nadeem udtrykte det der inderst gemmer sig i ethvert radikalt hjerte, lønnen skal ned, så danske arbejdere skal have to-tre jobs bare for at overleve...

Og hvilke overførsels-indkomster er for høje? Dagpengene, kontant-hjælpen, førtids-pensionen eller hyr?

De radikale synes at have glemt at de oprindeligt kommer fra de fattige husmænd, de fattige land-arbejdere, som ingen jord havde og som derfor gik sammen med Social-demokratiet for at gøre op med almuesindet, det almue-sind, som tilsagde, at de små mennesker skulle stå med hatten i hånden og være taknemmelige for, at få smulerne fra de riges bord. Og med de rige mener jeg de store herremænd. Nu synes det som de Radikale mere tager hensyn til store internationale koncerner end til nutidens land-arbejderne, de små og svage i samfundet...