Thorning: V vil sænke timeløn til 30 kr.

Danskerne kan komme til at arbejde til 30 kroner i timen med Venstres forslag, mener statsministeren.
22. august 2012 kl. 12:25Opdateret 22. august 2012 kl. 12:30

Lønmodtagerne kan underbydes af udlændinge, som arbejder til 30 kroner i timen, hvis Venstre få gennemført sit forslag, så lønmodtagere på udenlandske overenskomster kan arbejde uhindret i Danmark.

- Uden de redskaber, som Venstre og Dansk Folkeparti vil afskaffe, så har danske lønmodtagere rent ud sagt ikke en chance for at kæmpe for deres rettigheder. Det kan betyde, at der vil være timelønninger til 30 kroner i timen i Danmark.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter Socialdemokraternes sommergruppemøde i Helsingør.

Socialdemokraterne er "lodret imod"forslaget, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi vil ikke tage rettigheder fra danske lønmodtagere. De tager som en selvfølge, at vi har et arbejdsmarked, hvor man får en fornuftig løn, som man kan leve af.

- Et arbejdsmarked, som man ikke bliver syg af ved at gå på arbejde, og hvor man er dækket, hvis man bliver ramt af sygdom, siger statsministeren.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, affejer anklagen som et "pinligt forsøg på at aflede opmærksomheden fra egne og regeringens problemer".

Socialdemokraterne har indledt en skræmmekampagne mod Venstre, mener han.

- Men jeg synes nu, at frem for at indrykke annoncer, der kun har til formål at skræmme vælgerne og tækkes fagbevægelsen, så burde Socialdemokraterne bruge deres tid på at fortælle danskerne, hvordan de vil løse nationens problemer med blandt andet stigende ledighed og en økonomi, som fortsat har behov for reformer, siger Kristian Jensen.

Annoncerne udspringer af konflikten fra Restaurant Vejlegården, som 3F har blokeret, fordi fagforbundet er utilfreds med, at restauranten har indgået en overenskomst med konkurrenten Kristelig Fagbevægelse, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det ville hjælpe hvis politiet turde/fik lov til at gå efter indvandrerbanderne ligeså hårdt som de gik efter rockerne.

Jovel, det er et kriminelt problem og ikke nødvendigvis et kulturelt eller religiøst, men religionsforskrekkelsen og kulturen (frygten for racisme) forhindrer politiet i at gå benhårdt efter denne type indvandrer.

Vi ved jo alle hvem de er, men selv ikke politiet må tilsyneladende generalisere i deres arbejde.

Hanne Gregersen

Fuldstændige vanvittige påstande af den forpjuske Heuniche, som stadig er i ringen på trods af, at han sejler rundt.
Det er mig en gåde, hvordan den mand kontinuerligt og ubønhørligt kan klare sig så pivringe i pressen, l den stund, at han er journalist......

Steffen Gliese

Propaganda for at fjerne fokus fra det massive overgreb mod de arbejdsløse, regeringen står i begreb med at foretage.
Det vil være en massakre af episke dimensioner, og ingen regering har nogensinde positivt vedtaget love i dette land, der på én gang vil give dødsstødet til private menneskers optjening igennem et langt arbejdsliv og lægge den endelige bombe under et allerede stendødt boligmarked.

Organisering af arbejdskraften sikrer lønmodtagerne ordentlige løn- og arbejdsvilkår og at arbejdskraften ikke udnyttes som billig arbejdskraft. Fagbevægelsen er nødt til at have rettigheder til at kunne kæmpe for disse rettigheder og oplys
e om hvis nogen vil svække dem.

Hvis vi også i fremtiden vil have et Danmark hvor vi har råd til at opretholde et godt velfærdssamfund er det vigtigt at vi ikke konkurrerer med lavindkomstlande - vi vil alligevel aldrig kunne konkurrere med dem på løn.

I stedet skal vi konkurrere på befolkningens uddannelse og et højt videnniveau.

Her er muligheden for hurtigt og effektivt at nærme Danmark til en gini-koefficient på 1 ;o(

http://da.wikipedia.org/wiki/Gini-koefficient

Dorte Sørensen

Nødvendigt budskab efter Venstres og DFs beslutningsforslag om at forbyde de fagligeorganisationers ret til at modarbejde de gule fagforeninger og andres lyst til løndumpning.

Jeg forstår bare ikke Thornings stædighed med ikke at ville se dagpengeforliget kritisk efter. Mon Thorning og Vestager selv ville accepterer en forsikringsordning halveret til samme kontigent. Ligeledes er det vel også i landets interesse at bevarer et fleksibelt arbejdsmarket, hvilke de af OVK og Rs vedtagne Dagpengereform meget vel kan sætte overstyr.