V: Folk på kontanthjælp skal flytte for job

Venstre vil i sit udspil til en kontanthjælpsreform tvinge kontanthjælpsmodtagere til flytte for at få arbejde
10. august 2012 kl. 12:33Opdateret 10. august 2012 kl. 12:40

Venstre vil tvinge kontanthjælpsmodtagere til at flytte efter job, hvis de fortsat vil have penge fra staten. Det siger partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) på partiets årlige sommergruppemøde om Venstres udspil til en kontanthjælpsreform.

- Hvis man skal på offentlig forsørgelse, så må man også være parat til at tage et job, selvom det ikke ligger rundt om hjørnet, siger han.

- I dag er der grænser for, hvor langt man skal bevæge sig for at tage et anvist arbejde. De krav skal vi skærpe. Det er ikke rart at se, at der er arbejdsgivere i provinsen, der ikke kan finde arbejdskraft, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi skal have gjort op med den holdning, at det er bedre være på en offentlig forsørgelse end at stå i opvasken på et hotel, siger han.

Venstre har fem konkrete forslag til en reform af kontanthjælpen ud over flyttekravet:

Udvidelse af ungeindsatsen, udvidelse af uddannelsespålægget til 30 år, skærpede sanktioner for kontanthjælpsmodtagere, gensidig forsørgerpligt mellem samlevende, og aktivering fra dag ét.

- Kontanthjælpsmodtagerne skal tage imod de job, de får tilbudt, siger han.

Han kritiserer samtidig statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), fordi hun fredag siger, at en reform af kontanthjælpen og SU'en måske først bliver gennemført til næste år.

- Jeg er meget tilfreds med, at der er kontanthjælpsreform på bedding i regeringsgrundlaget. Men jeg er noget forundret over den melding, der er kommet i dag, at nu skal det sættes i stå, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lille Lars er 'meget tilfreds' med at en kontanthjælpsreform er undervejs, for han er sikker på at den nok skal trække i hans retning. Tempoet er bare ikke tilfredsstillende; det må og skal gå hurtigere med at ryge og jage de arbejdsløse kæltringe ud af deres gode skind. Især når arbejdsgivere i Grenaa lider dén tort at folk går frit omkring i Skagen. Til våbnene, alle mand!

Søren Kramer

Ingen højere?

Det er dog det mest ynkelige udspil. Hvor populistisk kan man være, og hvor langt kan man gå. Så fortsætter jagten, båret frem af had og subtil nedrakning.

Nu har han siddet med magten i 10 år, og øset penge ud i en situation hvor landet var ved at brænde af i overophedning, og så skal vi høre noget om at nu kan det ikke gå hurtigt nok i en situation hvor udbudet af velkvalificeret arbejdskraft er rigeligt.

Hvis der er nogen der ikke kan få arbejdskraft, så flyt virksomheden eller giv noget mere løn. Det er markedsvilkårene. Der er to sider i udbud-efterspørgsel.

Jens Falkesgaard

Så overvej et øjeblik hvad der vil ske hvis der igen "kommer gang i væksten" - så vil 'Udkantsdanmark' da blive helt affolket.

Er det også en del af Lille Lars' plan?

Mads Kjærgård

Tja samtidig skal du også læse 20 minutter med dit barn hver dag, hjælpe med lektier etc., hvordan gør man lige det, når man selv bor i Skagen og familien i Rødby? Forøvrigt har jeg aldrig hørt om nogen, der har fået anvist arbejde hverken, hvor de bor eller andre steder i landet. Og hvad for nogle jobs skulle det også være? Man forundres over at politikerne slipper ad sted med en retrorik om, der er jobs nok, bare folk der ikke gider søge dem. Hvis der forøvrigt er nogen der er på offentlig forsørgelse i dagens Danmark, så er det squ da politikerne! De lever et højbetalt driverliv med udsigt til livsvaring bistandshjælp.

Mascha Madsen

Gælder det for par hvor den ene har arbejde Løkke ? Og skal den anden så opgive sit job for at kunne bo sammen med den arbejdssøgende på kontanthjælp ?

og Løkke du selvovervurderende fjols, for hvilke penge skal man flytte, tror du det er gratis at flytte ? At betale indskud I en ikke planlagt bolig,sansynligvis ejet af en af dine nyrige pampervenner ? Hvad tror du egentligt det koster at flytte for mennesker der ingen penge har,når renterne bliver lagt oveni lånet (som de ikke må tage fordi de er på kontanthjælp ) du har rent ud sagt roterende fis I kasketten, hvor kommer financieringen fra... Vil du levere for en gang skyld, og kræve at arbejdsgiveren I så tilfælde skal batale flytteudgifterne mod at kræve at hans medarbejdere kommer fra fjerne landsdele til ham mod eget ønske og flytter fra alle de kender, de som skal passe børnene på 2. Barnets sygedage....?

Mascha Madsen

Man kunne jo også opfordre Grunfoss og andre til at købe gode arbejder boliger ind, som I gamle dage, så de I det mindste har nogle super vilkår at leje ud til de arbejdere de søger fra en umulig lokation langt ude på bøhlandet, hvor man som miniømum skal have to biler, hvis man skal købe ind eller ikke arbejder samme sted ! Ja. Màn kunne faktisk kræve det I samme åndedrag ...!

Mads Kjærgård

Tror at Løkke regner med at man har et telt med! For den slags opvaskerjobs, som han refererer til, de ligger jo typisk i sommerperioden. Men det er jo ren retrorik, manden ved udemærket godt, at der ikke er nogen jobs at hente, men presset på de sociale ydelser vil jo også påvirke mindstelønnen i Danmark og det ved han også udemærket godt!
Desværre er pressen her i landet gået hjernedød, så det er helt gratis for Løkke at komme med sådanne påstande. Men men, har de ikke lige sagt at bistandsklienterne skal uddanne sig, og at uddannelse er alfa og omega, så er der jo ikke behov for at nogen flytter! Så er alle jo tilbage på skolebænken!

Steffen Gliese

Det giver ingen mening, for arbejdsløsheden er ret jævnt fordelt over landet. Der er mao lokal arbejdskraft, som man bør pålægge virksomhederne at tilbyde arbejde først.

Steffen Gliese

Samfundets opgave er at sikre folk imod armod og boligløshed. Hvordan det finansieres er op til arbejdsmarkedets parter, men opgaven er givet.

Så Venstre, det såkaldte "liberale" parti, er fortaler for en genindførelse af et stavnsbånd, som binder individet til en statslig dikteret geografisk lokation?

Mon ikke Liberal Alliance vinder nogle Venstre-vælgere på det forslag?

Jørgen Larsen

Nu hvor de er i gang, hvad med at sende alle de unge arbejdsløse op som minearbejdere oppe på grønland, eller skal de jobs gå til kineserne.

Mads Kjærgård

"Det giver ingen mening, for arbejdsløsheden er ret jævnt fordelt over landet. Der er mao lokal arbejdskraft, som man bør pålægge virksomhederne at tilbyde arbejde først."

Lige præcis, det giver ingen mening, men det er jo snildt nok, man får en arbejdsgiver til at påstå, at vedkommende ikke kan få arbejdskraft og så kører hele rumlen. Vi så det for nogle år tilbage, med påstande om at folk kunne tjene 20.000 om månenden med at gå med aviser, men det var jo en and. Men det er dybt bekymrende at poltikerne får lov til at slippe adsted med det. Det er jo ren Goebbels, simpelthen.

Steffen Gliese

Mads Kjærgård, det er næsten værre, at folkevalgte politikere ønsker at slippe afsted med det og på den måde lyve for deres vælgere.

Steffen Gliese

Ja, Stig Rasmussen, men da det gælder kontanthjælpsmodtagere, drejer det sig om ufaglært arbejdskraft, og de arbejdspladser er fraværende overalt.

I Skagen f.eks. er der sæson-betonede jobs at få, på f.eks. restauranter, hoteller mv. henover sommeren, altså fra cirka april/maj til sept/oktober, på bade-hotellerne mv.

Og det er da fint at Venstre vil have folk til at flytte efter jobs, måske de så også kunne sørge for, at der var jobs at få.....

Slettet Bruger

Overordnet set er det fornuftigt nok, at enten borgere eller virksomheder flytter for at spare på den samfundsstøttede pendling. Den slags passer ikke særlig godt til ideerne om at man skal konkurrere med andre lande på omkostningerne eller til miljødebatten og alt snakken om kommende mangel på arbejdskraft. Men det kan være rimelig svært at se hvordan kontanthjælpsmodtagere her og nu skal kunne få råd til at flytte fra den ene ende af landet til den anden eller tilsvarende for insolvente ledige i ejerboliger.

Stig Rasmussen

Peter Hansen: Hvem har bildt dig det ind?

1. Det kan være faglærte der er langtidsledige, dagpenge er kun i 2 år.

2. Det er ikke alle der melder sig ind i en a-kasse, selvom man er uddannet.

Holger Madsen

På Venstres sidste sommermøde, lancerede Lars Løkke Rasmussen Venstre som værende det moderne arbejderparti.
Nu kommer det moderne arbejderparti så med sit programudkast.!

Mads Kjærgård

Hmm, jeg søger jobs i hele landet, jeg synes at efterspørgslen ser ud til at være ret meget ens. København er dog præget af, at det meste af centraladministrationen ligger her. Det er forøvrigt rigtigt at der kan være en del sæsonbetonede jobs, men det er jo unge studerende der render af med dem. Kender en fuldmægtig fra Undenrigsministeriet, der har siddet i sin stilling i 31 år før Villy fyrede hende, det er jo nok ikke lige hende, de antager til jordbærplukning eller som tjener. Nu er vedkommende jo så også på dagpenge, men med 2 år så....Arbejdsmarkedet er meget komplekst og der er en masse dysfunktionaliteter, når det gælder rekruttering, jeg tænker, at hvis der er ledige stillinger, der ikke udmiddelbart kan besættes, så fortæller det mig, at arbejdsformidlingen ikke fungerer eller at der er nogle forhold hos Arbejdsgiver, som forhindrer at stillingerne besættes, det jo fx. velkendt at arbejdsgiver helst ikke antager lidt ældre mennesker eller folk med handicap, anden etnisk baggrund kan også være en hindring. Jeg tror heller ikke at folk med bistandsklient baggrund står først i køen!

Steffen Gliese

Ingen kan jo vide, hvad man har af baggrund, så, Stig Rasmussen. Er man ikke i fagforening/a-kasse, må man tage, hvad der bliver budt én. Men jeg er enig med dig i, at man ikke bør kunne miste sine dagpenge.

Kristina Jensen

*Suk*

Jeg ved ikke hvilken verden Løkkedrengen befinder sig i, men han har helt sikkert tænkt på, at match-grupperne udgør forskellige antal. Altså at det kun er match-gruppe 1, som reelt KAN flyttes på, idet resten af matchgrupperne 2-5 er syge, misbrugere eller på anden vis skrøbelige. NOT. Gu har han ej finger på pulsen herom, men det er jo let nok at svinge pisken over de svage, kontra sætte sig ind i tingene, som de reelt ser ud.

Emil Edelgart

Betyder det så, at man fjerner loftet på 10.000 kr. for indestående og værdier, samt modregningen af lån krone for krone? Ellers bliver det jo nok lidt svært at få råd til at flytte.

"Vi skal have gjort op med den holdning, at det er bedre være på en offentlig forsørgelse end at stå i opvasken på et hotel [...] Kontanthjælpsmodtagerne skal tage imod de job, de får tilbudt [...]"

Sådan er det allerede. Kontanthjælpen frafalder øjeblikkeligt og uden varsel, hvis man ikke modtager alle tilbud med kyshånd.

Marianne Christensen

Ja det er en stinkende skraldespand Helle Thorning har åbnet for, idet
det er jo afledt af det seneste års tilbagetrækningsreform, skattereform og flexjobreform.

Ved at være så ivrig for at lave aftaler med Løkke, har hun presset Venstre endnu længere til højre.

Der skulle jo helst være synlig forskel på de to blå blokke.

Henning Pedersen

Jeg har hele tiden set Anders Samuelsen, Emil Ammitsbøll og de andre liberablende alliancepartnere som demagogiske tumber, men pludselig springer en lille, meget velbetalt demagog på overførselsindkomst, ind på scenen og overbyder dem totalt med en omgang uvederheftig og fuldstændig uigennemtænkt nonsens. Må jeg gøre den lille mand fra Græsted opmærksom på at reform betyder forbedring.

Steffen Gliese

Man kan vist nok få flyttehjælp, hvis man flytter pga. job (har jeg hørt).
Det er jo bizart, at i gamle dage måtte man absolut ikke flytte, hvis man var på kontanthjælp.

Peter Hansen
Der er mange på kontanthjælp, inklusive mig selv, der - udover at have en uddannnelse - er medlemmer af A-kasse og/eller fagforening. Dine kommentarer har derfor ikke meget med din virkeligheden at gøre.

Sider