Telegram

Vred Holger K. stemmer på Vilhelmsen

Holger K. Nielsen vil stemme på Annette Vilhelmsen som SF-formand og kritiserer partifæller i formandsopgør.
Telegram
27. september 2012 kl. 23:01

SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, vælger nu side i partiets formandsopgør.

Den tidligere partiformand bebuder på sin Facebook-profil, at han stemmer på erhvervsordfører Annette Vilhelmsen og ikke sundhedsminister Astrid Krag.

- Jeg agter at stemme på Annette, fordi hun efter min mening bedst vil kunne samle partiet, skriver Holger K. Nielsen, der samtidig kritiserer en række partifæller for at have langet hårdt ud efter Annette Vilhelmsen.

Torsdag brød den interne uenighed i SF's folketingsgruppe om formandskandidaterne ud i lys lue.

Blandt andre advarede partiets EU-parlamentarikere, Emilie Turunen og Margrete Auken, i Politiken mod at gøre Vilhelmsen til formand, fordi de var bekymret for konsekvenserne for regeringssamarbejdet.

- De seneste dages meget personlige angreb på Annette fra folk som Margrete Auken, Steen Gade og Emilie Turunen er helt uacceptable, skriver Holger K. Nielsen på sin Facebook-profil.

Her kalder han debatten om SF's nye formand for "foruroligende"

- Når fx Emilie forsøger at miskreditere Annette, fordi Poul Overlund er blandt hendes stillere, hører alting op, skriver Holger K. Nielsen.

Han henviser til, at Turunen i Politiken siger om landsledelsesmedlemmet Overlund, at han "ikke har misset en chance for virkelig at spænde ben for os selv".

Efter at have meldt sin opbakning til Vilhelmsen ud fortsætter Holger K. Nielsen:

- Men det er altså ikke en stemme på Poul Overlund, som det er helt irrelevant at bringe ind i debatten.

Samtidig sender han også en syrlig besked til partiets klima- og energiordfører Steen Gade, som har meldt sig under Astrid Krags faner, og som i 1991 tabte til netop Holger K. Nielsen, da denne blev valgt til SF's formand.

- Og som en kommentar til Steen Gade kan jeg tilføje, at jeg helt forstår, hvad der kræves af en partiformand i et regeringsparti, skriver Holger K. Nielsen, der var SF's formand frem til 2005.

Resultatet af urafstemningen offentliggøres 13. oktober.

/ritzau/

Opdateret 28. september 2012 kl. 12:58

Nå, nu blev han pludselig "vred" i opdateringen af telegrammet.

Det er godt Holger.! Har hun også konens opbakning.?

Men Sten Gade har så osse' mistet min opbakning ved forsøget på at tonse Astrid Krag igennem med noget, der mest af alt minder om valgkampen på FOX News. Altså en skræmmekampagne...

Med venlig hilsen

Holger K. kan nå at skifte standpunkt mange gange endnu!
Og også konen!

I hønsegården flokkes hønsene nu alle på toppen af møddingen, som tidligere var hanens foretrukne udkikspost - hønsene er i skruk og bygger rede - hanen sidder skræmt ovre ved udgangen og skal snart slagtes ...

Med den indædte modstand mod Annette Vilhelmsen er der ingen tvivl i mit sind; SF ledelsen er blevet magtbegærlige og er tydeligvis bange for at miste deres nuværende dominans over folkepartiet.

Så er der kun en vej for en ægte SF'er, - og det er at få renset ud på bedste demokratiske vis og få sat nye folk ind i forsvarsløse for Socialismens sag, der i den grad er kommet under pres i disse år.

SF har i sin natur aldrig været tænkt som et topstyret parti, og Annette fortjener al mulig støtte til at genskabe Socialistisk Folkeparti, og give magt og indflydelse tilbage til medlemmerne.

Heinrich R. Jørgensen

Fremragende vurdering, Erik.

Erik Jensen skriver: "SF har i sin natur aldrig været tænkt som et topstyret parti, og Annette fortjener al mulig støtte til at genskabe Socialistisk Folkeparti, og give magt og indflydelse tilbage til medlemmerne".

Problemet er blot, at traditionel politisk tænkning foreskriver, at partiformanden (eller i de radikales tilfælde den "politiske leder") i et regeringsparti skal have en central ministerpost og være medlem af regeringens koordinationsudvalg. Forsøger man noget andet, vil alle - inkl. hele kommentariatet - sige, at det kan ikke lade sig gøre.

Hvis Annette skal have en såkaldt tung ministerpost, bliver hun spundet ind i regeringskompromiserne præcis som Astrid, og så er man lige vidt. Offentligheden og vælgerne vil ikke kunne skelne imellem, om hun udtaler sig som formand eller som medlem af regeringen.

Det ideelle ville jo være, at et parti både kan være sig selv som parti - med en formand, som ikke er minister - og samtidig stille ministre til et regeringssamarbejde. Hvor ministrene har mandat fra partiet til at indgå de bedst mulige kompromiser - med udgangspunkt, naturligvis, i partiets holdninger.

Alternativet er vel det begrædelige, at man ikke kan være det, Erik Jensen kalder "ægte SFer" og samtidig sidde i regering. Og det du'r ikke.

Kylle Zimmermann

Astrid Krag er stærk i sin argumentation, ideologisk og når det gælder praktisk politik! også på længere sigt!
Hendes støtter har været loyale over for formand og landsmødebeslutninger, har tilsluttet sig regeringsgrundlaget og bakker op om ministrenes resultater!
Hvor i alverden får han fra at Annette Vilhelmsen kan være den samlende?

Jens Overgaard Bjerre

Er der stadig nogen som stemmer på dem?