Akademikere: Solidarisk akutpakke

I Magistrenes A-kasse
24. oktober 2012 kl. 17:29Opdateret 24. oktober 2012 kl. 17:45

Selvom regerings akutjobpakke ikke skaber nye job, vækker den alligevel glæde hos Magistrenes A-kasse.

- Selvom der ikke er nogle nye job i det, så er den solidaritet, der ligger i det, og det at vi sørger for, at der er en eller anden form for rotation, rigtig godt.

- For os og for vores medlemmer, er jeg sikker på, at det er godt, at der bliver rørt rundt i gryden. For hvis man ikke rører rundt i gryden, så risikerer man, at det brænder på, siger direktør Hans Peter Messerschmidt Andersen.

Han glæder sig over den omtale, som akutpakke er med til at skabe. Han er dog lidt nervøs for, at det måske ikke er hans medlemmer, der står forrest i køen til de nye akutjob.

- Nu ved vi jo ikke, om man også vil ansætte akademiske medarbejdere, fordi man vil få en præmie på 25.000 kroner. Jeg kan da godt være lidt bekymret for, at det er nogle andre kriterier, man bruger, når man skal ansætte akademikere, siger han.

Han uddyber med, at hans medlemmer ofte bliver ansat i nøglepositioner, hvor det er vigtigt, at kvalifikationerne matcher fuldstændigt med jobbet.

Aftalen om akutjob, som træder i kraft allerede den 1. november, skal sikre, at der i perioden frem til 1. juli 2013 reserveres 12.500 job til danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Som tak for hjælpen får arbejdsgiveren en præmie på op til 25.000 kroner for at stille et akutjob til rådighed.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet risikerer 9-16.000 personer at miste retten til dagpenge efter nytår som følge af en aftale fra 2010 mellem den daværende VK-regering, Dansk Folkeparti og De Radikale.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvordan man tænker sig at folk skal bygge en tålelig tilværelse sammen, i så usikre kår, vil jeg meget gerne høre bud på.

Var det ikke ca. 4000, som stod til at miste deres dagpenge.

4.000 * 25.000 = 100 millioner kr.

Lige ned i de private firmaers kasse. Istedet for at skabe infrastruktur og rigtige arbejdspladser for dem.

Jo, se sagen fra den akademiske overklasses side.

Kig på dem, der flyder oven på i gryden, der er fyldt med fedt og flæsk, og som tjener over 500.000 kroner om året.

Teknokraterne, akademikerne, mestrene og ligestillede ser nu på underlaget i gryden, dem der tjener under 300.000 kroner om året. Dernede ligger hjælperne, der skal få fløden, akademikerne, til at holde sig flydende øverst oppe. Hvis man nu rører lidt rundt nederst kan laget af tjenere og sekretærer slide i det på skift og - som akademikerformanden siger - undgå at brænde på.

Akademikerne ser på underlaget, som man så på slaverne i gamle dage. Man skal undgå, at de "brænder på", så de også kan møde friske på arbejde i morgen - men heller ikke mere.

Vi så det også i 1970'erne, da ungdomsarbejdsløsheden hærgede. De halv- og hel-velbjærgede krøb sammen oppe i højderne og bevarede deres levefod med hus og bil, mens de nye på markedet, ungdommen, ikke kunne få fodfæste.

Det er kold kalkule af Toppen - og selvfølgelig dumt og måske også farligt.

Jens Yde:
Der har været kørt del-og-hersk politik mod lønmodtagerne. Akademikere er også lønmodtagere, og selvom de tjener godt, så er det intet imod dem som virkelig skummer fløden.

Knægtes først arbejderne (=lønmodtagerne), så falder de alle, også de højstlønnede.

Jeg anbefaler:
http://www.information.dk/314802

Flemming Andersen

Der kommer ikke een eneste ny arbejdsplads ud af et tilskud på 25 000kr.

Jeg forstår da udmærket at arbejdsgiverne siger ja tak til et tilskud, for at oprette/genbesætte en ligegyldig arbejdsplads(Hvis en sådan findes)

Men hvor arbejskraftønsket er mere spcecifikt, vil man altid vælge den mest kvalificerede og se stort på de 25 000kr.

Det vil sige det er de nederste og dårligste jobs. dem der hyres til dem er østarbejdere og der fylder 25 000kr. ikke nok.

Nå men så er vi af med de penge, uden at få en dyt for dem.
Tak for det, håber det er det værd, for regeringen, så man kan undgå at rette sin fejltagelse med dagpengeforkortelsen.

Vi venter på tredie forsøg