Telegram

Danske kvinder er abortturister i Sverige

Danske kvinder tager til Sverige for at få foretaget abort, hvis kønnet er "forkert", siger Abortrådet til DR.
Telegram
20. oktober 2012 kl. 13:50

Få en kønsskanning fra graviditetsuge 14. Er du utilfreds med kønnet, kan du bare rejse til Sverige og få det fjernet - der er der nemlig fri abort frem til uge 18.

Abortturisme finder sted fra Danmark hvert år, skriver dr.dk.

Af samme årsag valgte indehaveren af den private graviditets-skanningsklinik "Lille Københavner", Robert Kinnerfelt sidste år at stoppe med at tilbyde de tidlige kønsskanninger fra 14. uge.

- Vi har oplevet, at mennesker, der havde været ved kønsskanning hos os i 14. uge, efterfølgende har fået fjernet barnet i Sverige, hvor der er fri abort indtil uge 18, siger han til dr.dk.

Oplevelserne har ramt indehaveren af klinikken så hårdt, at han derfor nu har valgt først at tilbyde kønsskanninger efter 18. graviditetsuge.

I Danmark skal gravide kvinder søge om abort hos Abortrådet, hvis de ønsker en abort efter den danske abortgrænse på 12 uger.

Rådet oplever også hvert år danske kvinder, som tager til Sverige for at få en fri abort, efter de har fundet ud af at, de ventede et "forkert" køn.

- Den slags sager har været gennemgående igennem mange år efterhånden, lyder det fra speciallæge Birgit Petersson, som er medlem af Abortrådet.

- Den veluddannede del af befolkningen tager meget let til udlandet for at få lavet de her aborter, fordi det jo er tilgængeligt og let at komme til Sverige, og jeg tror ikke, at det kan stoppes, siger hun til dr.dk.

Birgit Petersson fra Abortrådet forventer, at fænomenet med danske kvinder, der rejser til Sverige som abort-turister kun vil vokse i fremtiden.

- Det er min opfattelse, at det vil stige, fordi der er en utrolig forkælelse i forhold til, hvordan barnet skal være og hvilket barn, man gerne vil have, siger hun.

/ritzau/

Opdateret 20. oktober 2012 kl. 14:05

Jeg går lige ud og brækker mig.

Jette Abildgaard

Hvad bliver det naeste?? At barnet skal have den ''korrekte'' haarfarve??

Dette er SYGT!!!!

Coco Henriette Thorhauge

I USA filtrerer man sæden for at undgå drengebørn idet man mener at pigebørnene er mere velfungerende, det er da nemmere!

Jette Abildgaard

Gry Thorhauge,

Ja, og stadig sygt, sygt og atter sygt.....man leger/manipulerer med mennesker!!

Coco Henriette Thorhauge

Man kan også fremstille sæd af kvinders stamceller med den fordel eller ulempe at denne sæd "kun" kan give pigebørn! Måske en mulighed i Kina hvor man har alt for få kvinder?!

Jette Abildgaard

Jeg ved det Gry...det er saa ulaekkert og, det er muligt de mennesker der starter en udvikling som denne, mener de har kontrol og, kan stoppe det naar som helst, men kommer det ikke netop an paa hvis haender det kommer i!?

Coco Henriette Thorhauge

Det er en skræmmende udvikling og jeg er bange for en katastofe af bibelske dimensioner på sigt!

Jette Abildgaard

Jeg sad lige og laeste denne her:

http://www.change.org/petitions/member-of-congress-investigate-misuse-of...

som ikke er saa forskellig fra at manipulere med celler for at kunne lave fostre om....

Saa ulaekkert at den normale menneskelige hjerne har svaert ved at forstaa noget saadant kan foregaa...

Brian Pietersen

Kineserne frasorterer de ikke kvinderne??

så har vi hermed en smuk fremtid for en blanding mellem racerne... c¨,)

bare fødselstallet snart gik voldsomt ned, så der er mad og plads til dem der lever frem for at folk skal sulte og vi ender med at slå hinanden ihjel hvis ikke naturen gør det for os.

Christel Larsen

man forstår ikke at folk kan finde på det. Det er ens egne børn man slår ihjel bare fordi "kønnet ikke matcher ønsket"

Brian Pietersen

jeg har det fint med abort....
men, det her lugter lidt af noget udnyttelse..

Jette Abildgaard

Jeg sidder og taenker paa, at i denne 'debat' ser alle ud til at vaere enige....hvilket er godt....

Hvordan stopper man saadanne mennesker?

Er det overhovedet muligt ??

Brian Pietersen

Jette

hvordan vil du skelne mellem en der skal ha abort af andre årsager end for at udelukke et køn ??

Jakob Johannsen

Når det kommer til børn handler det om kvalitet frem for kvantitet. Vi er ikke en truet dyreart.

Læse ikke dette indlæg som højre drejet race hygiejne, men tag nu bare facts for værende facts og holdninger for at være holdninger.

Må man fravælge et foster som aldrig vil blive mere end 1 år gammelt og som vil leve et kort og smerte fuldt liv?
Gentag med 2 år, 3 år 4 år...Hvor går grænsen og hvem skal sætte grænsen?

Må man fravælge et foster hvor moderen med 100% garanti vil dø under fødslen?
Gentag med 99% sandsynlighed, 98%, 97%....

Så fik vil lige abort modstanderne væk, så nu kan vi komme til biddet.

I min familie forbeholder vi os retten til selv at bestemme hvornår vi ønsker at forplante os. Sommerbørn, vinterbørn, efter uddannelse, inden uddannelse, 3 år inde i karrieren, eller efter karrieren er udlevet. Alt er teknisk muligt. Vi har også valgt at undgå røg, ikke drikke alkolhol og derudover at forsøge at spise sundt, herunder økologisk, både før under og efter graviditeten. Altsammen ud fra øverste linie i indlægget og altsammen ud fra det vi ser som kvalitet.

Og hvad har det så med sortering af børnefostre at gøre må man jo så spørge?

Og svaret er alt. For nogle er kvalitet i hverdagen en stor bil, et sommehus i spanien eller billige øl fra tyskland. Jeg har sågar set personer der afspejlede deres livskvalitet i antallet af tv stationer de kunne modtage eller logoet på deres undertøj.
Tilsyneladende kan vi nu konstatere at der er en mindre gruppe af mennesker der ser kønnet på deres børn (fostre ender som oftest med at blive til børn) som en kvalitets forbedring af deres hverdag hvilket er helt fint med mig.

Hvor trækker jeg grænsen. Faktisk ingen steder. Brune øjne, krøllet hår, korte ben, eller store fødder, igen fint med mig.

Det vigtigste er at der børn der fødes alle sammen bliver elsket og er istand til selv at elske. De der vælges fra behøver vi jo strengt taget ikke bekymre os om.

Brian Pietersen

Jette

jeg tænkte så på, at lukke ned for at folk kan komme ind og se hvad de har i maven...

ikke noget sorterende fra på den bekostning.

det ville måske være en løsning.

Det er da et held for disse abortturister, at deres forældre ikke havde samme syge holdning!

Jakob Johannsen

Kære Christel

Vi snakker om fostre, ikke børn. Teknisk set slår du et af dine hypotetiske børn ihjel hvergang at du undlader at blive gravid. Hvis du er en nogenlunde normal dansk kvinde bliver det til ((12måneder*32år)/9)-1,8 = ca 40 børn.

Jette Abildgaard

Brian Pedersen,

Jeg skelner, fordi an i Danmark lun kan faa abort af det du kalder ''andre aarsager'' indtil tol;vte uge i graviditen og, en koensscanning kan foerst foretages fra fjortende uge....

Dette vil sige, at de kvinder der tager til Sverige efter fjortende uge, udelukkende aborterer paa grund af koen...

Heller ikke jeg er imod abort...langt fra...men man leger ikke med menneskeliv...i hvert fald ikke i min verden og, der er meget (en verden) stor forskel paa om man i en scanning kan se at et barn vil blive foedt med skader det ikke vil kunne overleve, moren vil doe under foedslen etc. og saa paa at vaelge om man vil abortere fordi man ikke lige gider have en dreng!

Christel Larsen

Jakob Johannsen

En ægcelle som ikke er befrugtet har ikke en chance for at blive til et barn....

Et 18 uger gammelt foster derimod , er rigtig godt på vej
Senest 21 til 22 uger efter befrugtningen er lungerne delvist i stand til at ånde. Nu vil en del af dem kunne overleve udenfor livmoderen.

Min lillesøster overlevede på trods af kun 500 g ved fødsel.

den yngste overlevende må være denne pige med 460 g 21 uger og 5 dg ;
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39192189:pige-p%C3%A5-460-gram-ov...

så ja jeg synes der er stor forskel alt efter hvor langt henne i en graviditet man er.

Men at fravælge et barn bare pga kønnet , det er i min verden langt ude

Kvinder og mænd bestemmer over deres egne kroppe - det skal andre ikke blande sig i.

Hvis en kvinde ønsker at bruge al tilgængelig viden for at få præcist det barn hun ønsker , så er det helt OK.

Der er ingen grund til at sætte et barn i verden med en tilfældig mand , hvis kvinden kan sikre sig mere optimale arveanlæg ved at gå til en genbank og samtidig undgå arvelige sygdomme.

At vælge et foster fra, fordi det har et andet køn end ønsket, er ikke noget jeg bryder mig om - men det må være op til den enkelte kvinde frit at træffe også sådanne "politisk ukorrekte" beslutninger.

Danmark halter lidt bagefter Sverige m h t abortgrænse - mon ikke det er på tide at komme op på svensk niveau ?

Menneskesortering a al Adolf.

Danish design?

Henrik Rude Hvid

Vi vil ikke have gen modificerende fødevarer, men siger ja til økologien og genetisk forbedrede børn. Paradokser giver ofte stof til eftertanke.

Peter Ole Kvint

Er der nogen som har spurt i Sverige om abortturisterne?

Sören Tolsgaard

"Er der nogen som har spurgt i Sverige om abortturisterne?"

DR anfører i denne sammenhæng: “I Sverige har problemet tidligere været til debat, efter overlægen Kaj Wedenberg fra Målar Sygehus i Eskilstuna havde kontaktet Socialstyrelsen i ønsket om at få en lovændring, fordi personalet fandt det etisk svært at udføre denne type aborter. Men myndighederne har ingen planer om at forbyde aborter, som alene skyldes barnets køn. Frem til 18. uge har vi fri abort, og så skal man udføre den, uanset hvilken årsag, der er til aborten, lyder det fra Thomas Tegenfeldt, der er tilsynschef hos Socialstyrelsen i Sverige.”

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/10/20/111354.htm

Der foreligger således en politisk beslutning, som embedsmændene er nødt til at føre ud i livet. Men den enkelte læge har formentlig også i Sverige ret til at nægte sådanne indgreb, hvis de strider imod vedkommendes samvittighed, jvf. en dansk kliniks etisk begrundede beslutning om at ophøre med tidlige kønsscanninger.

Der er opstået (endnu) et utilsigtet problem af den såkaldte “frie” abort, som jo langtfra er fri i alle henseender, bl.a. er det forskelligt, hvor langt inde i graviditeten, den er tilladt, hvilket er baggrunden for den aktuelle form for abortturisme.

I England er abort pga. barnets køn forbudt, til gengæld er der opstået en trafik til USA, hvor man tilbyder kønsbestemt befrugtning. Det må vel også siges at være et teknisk og humanistisk fremskridt i forhold til kønsbetemt abort, idet abort er en temmelig primitiv og risikabel løsning på uønsket graviditet og som sådan kun et ringe fremskridt i forhold til fortidens drab på nyfødte børn.

http://www.telegraph.co.uk/health/women_shealth/9503826/British-women-fl...

At mennesker griber ind i disse forhold har dog foreløbig medført, at der er omkring 50 mio. kvinder i underskud i Kina, hvilket utvivlsomt vil medføre mange sociale problemer.

Søren 2 Jensen

Hvis man vælger at få abort udelukkende fordi man hellere vil have et der har det andet køn, så skal man ikke passe mine børn.

Lise Lotte Rahbek

Søren Jensen

Sådan. Husk at udspørge familiens børnepassere om deres eventuelle abort-prioriteringer.

------

Sorry, jeg er vist nået ud over min generelle absurditetsnyhedstolerance nu

Anne Marie Pedersen

Jeg har svært ved at forestille mig, at en kvinder, der har fået en abort, ser sig selv som en turist. Det er et forskrækkeligt og malplaceret ord. Sikke dog en hån. Hvem her kender egentlig de kvinders motiver?

@Rannveig
Du siger ganske rigtigt at de fleste i denne debat forudsætter det er drengefostre der bliver aborteret.

Personligt tror jeg det er lige omvendt.
Jeg tror der af kulturelle årsager bliver køns-aborteret væsentlig flere piger end drenge.

I øvrigt er det vel blot udtryk for den stigende tendens til designerbørn.

Vibeke Svenningsen

Stigende tendens - helt ærligt. Det er et gammelkendt og oldnordisk værdisæt, der lægger til grund for kønsselektering. Det er blit teknisk blevet muligt nu. Det har sgu da intet med designerbørn at gøre. Det er pigebørn, der fravælges, da det stadig af nogle anses som bedre at få drenge - men at mene, dette syn er voksende er noget vås. Heldigvis er dette syn under forandring stille og roligt world wide. Men noget nyt - nej, det er det ved den søde grød ikke.

Sider