Godt nyt for boligmarkedet: Færre på tvang

Afdragsfrie lån og flekslån holder hånden under boligejernes økonomi, vurderer økonom.
4. oktober 2012 kl. 09:22Opdateret 4. oktober 2012 kl. 09:30

410 huse og lejligheder røg på tvangsauktion i september. Det er et lille fald i forhold til august, hvor der var 440 tvangsauktioner.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene er korrigeret for sæsonudsving.

Det sæsonkorrigerede antal tvangsauktioner har det seneste halvår svinget imellem 396 og 446 med et gennemsnit på 424, oplyser Danmarks Statistik.

Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsø Heinig, mener, at tallene er godt nyt for boligmarkedet.

- Niveauet for tvangsauktionerne er i øjeblikket højere end, hvad vi normalt er vidne til i dansk økonomi, men vi må omvendt sige, at niveauet har holdt sig overraskende lavt, skriver han i en kommentar.

Han henviser til, at boligmarkedet har oplevet de største prisfald i mere end 70 år, salget af boliger går langsomt, ledigheden er steget og de disponible indkomster i husholdningerne er under pres - alt sammen faktorer, der ellers tilsiger, at der skulle komme flere tvangsauktioner.

Statistikken over tvangsauktioner er blevet opgjort siden 1979, og bundrekorden blev sat i 2006, hvor der gennemsnit var 103 tvangsauktioner om måneden.

Det højeste antal var i 1990 med gennemsnitligt 1.695 om måneden. I 2012 ligger det sæsonkorrigerede gennemsnit indtil nu på 433 tvangsauktioner om måneden.

Christian Hilligsø Heinig vurderer, at det især er de afdragsfrie lån og flekslånene, der holder hånden under boligejernes økonomi og hindrer en eksplosion i tvangsauktioner.

Desuden er ledigheden også lavere i dag, end den var i 1990'erne, bemærker han.

Også antallet af konkurser faldt lidt. I september var der 430 konkurser mod 499 i august, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tænk at vi har haft regeringer der har ladet de næste generationer uden rige forældre stå ude i kulden og banke på døren, for at markedet kunne feste.

Ansvarsløse regeringer der kalder sig ansvarsfulde.

Hvad med en ansvarsløs, der er ansvarsfuld, i disse paradoksale tider?

Indkomsterne falder for de fleste, priser stiger og når nu renten stiger igen, søger de formentlig mere arbejdskraft i fogedretterne.

Men den sociale massegrav stor klar!