Per Ørum vender tilbage: Stifter nyt parti

Eksformanden for Kristendemokraterne vil stille op til kommunalvalget i 2013 med Det Demokratiske Parti.
1. oktober 2012 kl. 06:23Opdateret 1. oktober 2012 kl. 08:59

Det er mindre end én måned siden, at Per Ørum Jørgensen forlod posten som formand for Kristendemokraterne og dermed gik ud af dansk politik.

Nu er 41-årige Per Ørum - som også har en fortid i Det Konservative Folkeparti - så tilbage igen, og denne gang med et nystartet parti: Det Demokratiske Parti 2012.

- For os er demokrati hjørnestenen i politik, og demokratiet har det ikke for godt lige nu, siger Per Ørum Jørgensen.

- Der er en meget stor forskel på den virkelighed, som borgerne lever i, og så den virkelighed, som Christiansborg-politikerne taler om, tilføjer han.

Han stifter først og fremmest partiet Det Demokratiske Parti for at kunne stille op til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2013.

Som formand for Kristendemokraterne talte Per Ørum primært Udkantsdanmarks sag blandt andet med fokus på sygehuse og motorveje i det vestjyske.

- Jeg flytter selv til København af personlige årsager, men vi er et parti for kristne, for ikke-kristne, for jyder, for fynboer, for sjællændere og folk på Lolland - for alle typer mennesker, understreger Per Ørum Jørgensen.

Hans nye parti hører til den blå blok, men vil have særligt fokus de mest udsatte borgere.

- Der er behov for et blåt parti i Danmark, som også tager de sociale udfordringer alvorligt, siger partistifteren.

- En kvart million mennesker lever i fattigdom, mange har problemer med misbrug, psykiske lidelser og ensomhed og vores perspektiv er, at vi får ikke løst de økonomiske udfordringer, før vi får taget hånd om de sociale.

Han pointerer, at Det Demokratiske Parti er modstandere af EU, men fortalere for "en Nord-union"

Ansøgningen er sendt til Valgnævnet for at få partinavnet godkendt, og man kan allerede nu melde sig ind i Det Demokratiske Parti.

Per Ørum Jørgensen er tidligere folketingsmedlem for De Konservative, men valgte i foråret 2010 at forlade partiet og blive løsgænger efter at have taget orlov fra Folketinget, fordi han havde kørt spirituskørsel.

I sommeren 2010 meldte Per Ørum sig ind i Kristendemokraterne, som han blev formand for i 2011.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

olivier goulin

En dag vil politik og politikere være så uendelig ligegyldige, at ikke engang Ritzau gider nævne dem i deres telegrammer.

Ritzau vil have travlt med at følge med de uendelige rapporter om destruktion og kaos fra alverdens brændpunkter, når den moderne civilisations hus kollapser.

Det bliver oprejsningens tid for nogle, selv om det kun bliver en kort glæde.

/O

Jens Overgaard Bjerre

I er hårde ved ham. Det han siger lyder da noget bedre end resten af partierne tilsammen: Ud af EU og ind i en Nord-union, hjælpe de svageste i samfundet. Det er da et bedre program end S-F-VR, har kunnet stille op med, hvis han holder fast i løfterne.

Niels Engelsted

Man kan ikke andet end beundre en så uforbederlig optimist. Det hedder vist positiv tænkning og positiv psykologi. Fortæl dig selv den rigtige historie, så kan du alt. Den der ønsker stærkt nok, skal få sit ønske opfyldt. Vi følger fortsættelsen med spænding.

Heinrich R. Jørgensen

En gennemtænkt analyse, en klar vision og en klar handlingsplan. Måske de tre største mangler i Per Ørums nye fumler-tumler forehavende.

Andre vil måske hævde, at de tre største mangler er mangel på opbakning, mangel på ressourcer og mangel på retorisk formåen.