Telegram

Søvndals exitplan har skadet SF

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har i et år vidst, at Villy Søvndal ville træde tilbage som SF-leder.
Telegram
13. oktober 2012 kl. 00:34

Afgående formand Villy Søvndal har i månedsvis svækket SF i regeringen. Det skyldes, at han alt for tidligt lod omgivelserne få indblik i, at han var på vej ud af formandsstolen, skriver Jyllands-Posten.

Allerede før valget sidste år vidste en række af Søvndals nærmeste i SF, at han snart ville sige stop.

Og da også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ifølge Jyllands-Postens oplysninger i omkring et år har været bekendt med Søvndals exitplan, har Søvndal reelt undermineret sin egen forhandlingsposition og magt i regeringen.

S-toppen har ikke kendt den præcise tidsplan, men Thorning har været klar over, at det var tæt på. Det siger en række centrale S-kilder og anonyme Søvndal-støtter kilder i SF.

Kritikerne af Søvndals lederskab er mere direkte:

- Det er svært at sige, at det stiller os særlig godt, at man ved, at vores formand er på vej væk.

- Hvis han siger det til de forkerte, kan det give oplevelsen af, at man skal lytte mindre til ham, når han alligevel er på vej ud, siger tidligere næstformand Meta Fuglsang.

- Man sidder i en svækket position som overgangsfigur. Det er da en del af forklaringen på, at SF har fået så lidt igennem i regeringen, siger Poul Overlund fra landsledelsen, der længe har været kritisk over for Søvndal.

Hidtil har det været kendt, at Søvndal siden valget selv har vidst, at det blev hans sidste som formand.

Lørdag vælger SF ny formand. Valget står mellem forhåndsfavoritten Annette Vilhelmsen og sundhedsminister Astrid Krag.

/ritzau/

Opdateret 13. oktober 2012 kl. 10:12

Med de nye oplysninger,,,er det krystalklart at manden skal fyres...og sendes ned på den bagerste række.
Han er utroværdigt og tænker kun på sig selv....det har han også bevist siden han blev formand.

Så er der en masse undren, der falder på plads. Sikke et skuespil vi har været vidne til.
Helle Thorning-Schmidt kendte altså Villy Søvndals exitplan, lige efter de havde forhandlet regeringsgrundlag i tårnet.

Det er utilgiveligt...ikke alene har han skadet sit eget partis forhandlingsmuligheder og indflydelse...men også venstrefløjen, de ledige, de syge, de ældre, de handikappede, de fattige.
Og toppen har vist det...og hytter deres magtposition i SF.
De burde fyres hele bundet.

Denne oplysning kommer selvfølgelig først frem i offentligheden, efter at SF's medlemmer har stemt på en ny formand.!

Men det har jo været åbentlyst for store dele af offentligheden, at Søvndahl udviste alle tegn på metaltræthed. Såfremt han var i stand til at erkende, at han har kørt SF i nærheden af spærrelinien, burde han vel indse, at posten som udenrigsminister heller ikke gavner partiet i hans hænder. Det har været ligegyldigheder, han ytrede fra posten.

Sagen er imidlertid, at Søvndahl ikke får noget fornuftigt eftermæle iblandt almindelige politiske iaggtagere. Snarere tværtimod. Søvndahl kørte SF i sænk. Sådan er det såmænd. I magtfilosofisk regis må man ligeledes konstatere, at Søvndahl ikke har været magt-relationerne tilstrækkeligt voksen. SF's sociale engagement er blevet et tvivlsspørgsmål for vælgerne. Ekcorcismen af Ôslem Cekics har været håbløs. Tilslutningen til blå økonomisk ideologi har været utroværdig og forsvaret for topskatteyderne på bekostning af dagpengemodtagere, pensionister og førtidspensionister har været en kontraproduktiv diskurs for SF's oprindelige idelologiske linie. Med andre ord kunne man snildt ordinere Anette Vilhelmsen en mere grundlæggende omkalfatring af partiet, såfremt man ønsker vælgefrne tilbage. Selv S magter ikke anliggendet overfor den indenrigs sammenhæng. I det hele taget er supereuropæerne i Merkel-begejstringen slet ikke indenrigspolitisk fæhig for tiden. Og det har man sig selv at takke for. Solidaritet starter hverken i topskatteyderne eller i midten af vælgerskaran. Den rundes af forholdene på bunden af samfundet. Og de nedskæringer man i regeringen har 'præsteret' her strider imod danskernes vilje til solidaritet. Der er formentligt gået spindoktorer og et elendigt ideologisk forarbejde forud herfor.

Så SF: kom nu lige tilbage på sporet og se at udfordrer en regering, hvis politik starter i den forrige regerings. Det har aldrig været dét, vælgerne foretrak...

Med venlig hilsen

Dem der kommer til at betale prisen for Villys egotrip, er dem han gik til valg på, at ville knokle for.!

Det er OK, at man orientere sine nærmeste partikammerater om sine exitplaner, men at man også fortæller det til politikere uden for partiet, som man oven i købet skal føre forhandlinger med, om at opnå maksimal indflydelse for partiets politik, er grænseoverskridende.!

Niels Engelsted

Uddannelse er åbenbart skæbne, og ikke kun ens egen.

Villys fordel under den store optur var, at han ikke var djøfer lænket til Dream-modellen men guitarspillende skolelærer med dertil hørende slagfærdig charme og folkelighed.

Nu viser det sig, at også Bamse og Kylling har sine begrænsninger i politik, og at han ikke var sin opgave voksen, da det kom til stykket. De kloge burde måske have lugtet luntet, da han tourede rundt i Danmark i kærligt favntag med Lene Espersen, men det er nemt at være bagklog.

Farvel, tak for gode stunder, og god rejse ind i glemslen.

Sådan går det når man fæstner lid til lune jyder - de er ikke til at stole på.

Første gang Villy S blottede sig for alvor, var da han påstod, at han havde besøgt 20 plejehjem. Tallet skulle illustrere hvor meget han vidste om forholdene dér. Det viste sig, at det var kun fem plejehejm. Siden gik det så bare slag i slag med den ene pinlige afsløring efter den anden.

Læs Torben Lunds indlæg i Pol idag om den intetsigende og upålidelige udenrigsminister.

Gu'ved om Søvndal var lige så ringe som skolelærer, dengang forsvarsløse børn var overladt i hans varetægt.

Ja der røg en del finker af Villy's pande undervejs....derfor var han også skræddersyet sammen Thorning til at forføre og forfølge sig til magten.
Hvis han har bare lidt hår på brystet....burde han idag på talerstolen...erkende sine fejl......og skulle der være gemt noget format over ham.......burde han sige undskyld.

Rettelse: Der skal stå forgøglelse

SF må tage afstand fra Villys egotrip, hvis de som parti fremover vil gøre en forskel.!

Vibeke Rasmussen

Anbefaler samtlige ovenstående kommentarer!

(Omend lidt tvivlende over for nyskabelsen "forgøglelse". ;-) )

Med forgøglelse mente jeg at han med lune og skæmt...camouflerede.
At han sammen med Thorning malede et skønmaleri over alt det de ville forbedre....men visste at det var et redska til at vinde stemmer og magten.

Stående ovationer til et bedrag.....han hvade hverken hår på brystet eller format......men nærmest forherligede sit eftermæle.

Sjældent har jeg hørt værre VÅS!
Helt ærligt, hvor lavt kan Villy synke?
Al den snak om at han havde lækket sine planer et år før ligner en desperat mands forsøg på at få det til at se ud som om det ikke er SFs udsalg i regeringssammenhæng, der har bevirket derouten.
Men det er det, og det er der mange af os,der godt ved, Villy!

Så fik Villys " SF-indflydelse" et kammeratlig spark ud.!

Håber Annette på hendes søndagsmøde i morgen med Helle, gør det klart, at hun ikke ønsker at forlade forkvindeposten i nær fremtid, men at hun vil bide sig fast i regeringsbordet, som hun udtrykte det i sin tale.

Foreslå Helle, at I danner rockergruppen "Helles Angels" sammen med Johanne, og jager Dalton-brødrene - Løkke, Tulle, Salle og Barfod ud af finanslovsforhandlingerne.!