Konservative rykker tæt på spærregrænsen

De Konservative får historisk lav vælgeropbakning, mens Enhedslisten taber stemmer på finanslovforhandlinger.
12. november 2012 kl. 17:56Opdateret 12. november 2012 kl. 18:00

De Konservative fortsætter kursen mod spærregrænsen.

Det kriseramte tidligere regeringsparti er med en vælgeropbakning på blot 2,7 procent på det laveste niveau nogensinde i Voxmeters meningsmålinger for Ritzau.

Med den historisk dårlige måling nærmer De Konservative sig spærregrænsen på to procent, og partiet står til blot fem mandater, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Meningsmålingen er foretaget i sidste uge, hvor forhandlingerne om finansloven var altdominerende i det politiske landskab og medierne.

Det resulterede i sidste ende i en finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten. Og netop Enhedslisten indkasserer målingens største tilbagegang, da partiet taber 1,6 procentpoint i forhold til ugen før. Partiet står nu til 7,9 procent af stemmerne.

SF får omvendt rettet lidt op på de seneste måneders vælgertab og går 1,5 procentpoint frem. SF har i øjeblikket opbakning fra 7,6 procent af vælgerne.

Samlet kan regeringen og Enhedslisten dog kun mønstre 42,9 procent af stemmerne, svarende til 77 mandater. Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative står derimod til 55,5 procent af stemmerne, svarende til 98 mandater.

Målingen er lavet blandt 1047 repræsentativt udvalgte personer i sidste uge, 5. - 11. november.

I løbet af ugen blev der indgået flere delaftaler i forbindelse med næste års finanslov, mens den endelige finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten faldt på plads søndag.

Målingen skal tages med det forbehold, at den har en usikkerhed på op til plus eller minus 2,9 procentpoint for de største partier og mindre for de mindste.

De fire mandater fra Grønland og Færøerne indgår ikke i målingen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Mads Kjærgård
Mads Kjærgård

Kan det ikke være lige meget? De kunne jo slå det hele sammen til 2 partier, V+SF+S+K+DF+R på den ene side og så Enhedslisten for sig selv. De kunne også nedlægge hele l.... og så ansætte nogle embedsmænd til at implementere politiken fra Bruxelles, Paris og Berlin. Hvorfor ha' et dyrt og unødvendigt mellemled. Vi kunne også sælge Danmark til Kina, ligesom Grønlænderne er ved at gøre det, Grønland altså!

Brugerbillede for Arne Lund

De konservative er bare ved at finde deres naturlige niveau: som bundskraberen blandt de andre borgerlige bundskrabere. Spørgsmålet er hvem, der har et job til Barfoed og Espersen når de dumper ud af Folketinget ved næste valg? Brian Mikkelsen kan vel altid få et job som bogholder i konens firma.

Brugerbillede for jan henrik wegener
jan henrik wegener

Hvorvidt partiet ryger under spærregrænsen eller ej er et spørgsmål. Måske mindst lige så interessant er hvad der sker med "mentaliteten". Hvad sker der med de "kultur" eller andre typer konservatismer? Hvad er indeholdt i konservatismen p.t.? Kan vi stole på konservative "stemmer" (hermed forstås ikke stemmer på partiet), der forsikrer om, at der skam slet ikke drejer sig om bagstræb m.m., hvidvaskning af mindre attraktive sider af fortiden m.n.? Eller lurer omvendt risikoen for et hæmmende bagstræb overalt, også hos de der opfatter sig som "progressive", me den tilføjelse at det er fremtiden som den tog sig ud i "går" (eller for årtier siden) man stræber efter?

Brugerbillede for Steffen Gliese

Mon ikke næste uges "Sikke en fest" vender meningsmålingerne markant? Det lignede i hvert fald uforbederlig ansvarsløshed, hvad de viste i forskræppet! :-) Så kan der komme valg, så kan de radikale komme ud på sidelinjen, og vi kan få dagpengene rullet tilbage til 70er-niveauet.

Brugerbillede for Bjarne Falk Rangård
Bjarne Falk Rangård

Det er da betænkeligt at så mange mennesker i Danmark har en drøm om at lønningerne skal ned på tysk niveau i løbet af en årrække som partiet Venstre har som mål.
Men da det samtidig ikke må blive dyrere at være dansker ,et andet af partiets mål,hænger tingene jo sammen, eller gør de ikke.
Angrebene på fagbevægelsen er i hvert fald nødvendig for at nå det første mål, og her bruger Venstre ethvert middel.
Skidt være med de Konservative og Liberal Alliance.
Det er Venstre´s løsninger man skal forholde sig til når man vælger side i kampen om taburetterne.
SF og Enhedslisten minder om gyngerne og karrusellen.

Brugerbillede for odd bjertnes

Såvidt jeg kan se får L-RV-V kun mellem 70 og 80 mandater sammen. Er den liberale parlamentariske trussel overdrevet ?
EL-SF-DF-S ....herre hvad vil du mer ?
så jae, K er tæt på at være betydningsløse, selv hvis de vågnede op.
Men der er TRAGISKE samarbejdsproblemer i den liberalisme-skeptiske front - for hvad har man ikke gået og sagt om hinanden dengang man troede man kunne gå på vandet.

Brugerbillede for Bjarne Falk Rangård
Bjarne Falk Rangård

Til Peter Nielsen
De konservative har hele tiden meldt klart ud hvor de står og deres politikere er gennemgående hæderlige mennesker.
I Bilka-sagen i Horsens havde de konservative trods alt den opfattelse at man skulel have respekt for en afgørelse truffet i højesteret, men AFR fik ved hjælp af et fif fjernet afgørelsen fra denne hæderskvinde og lagt den i hænderne på en tro væbner fra eget parti.
Problemet med Venstre er , at de postulerer at de værner om velfærdssamfundet og den danske model på arbejdsmarkedet alt imens de gør deres bedste for at ødelægge begge dele.
Med hensyn til hæderlige menensker vil jeg spørge hvor mange af disse personer der kan fortjene den betegnelse:
Peter Brixtofte,Lars Løkke Rasmussen, Claus Hjorth Frederiksen, Troels Lund Poulsen for blot at nævne de mest problematiske personager.
Et sådant sammenrend af spin og uhæderlighed i enkelte tilfælde grænsende til krimineller gerninger er ødelæggende for demokratiet og forøger politikerleden.