Telegram

Søvndal: Danmark anerkender Syriens opposition

Danmark følger nu en række andre europæiske lande og anerkender Syriens opposition, siger Villy Søvndal.
Telegram
9. december 2012 kl. 12:51

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) lægger sig nu i kølvandet på lande som Frankrig og Tyrkiet og anerkender den syriske opposition som landets legitime ledere.

Det meddeler Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Danmark vil fremover betegne Den Nationale Koalition for den Syriske Revolution og Oppositionsstyrker som den legitime repræsentant for den syriske befolkning.

Dermed lægger Søvndal op til øgede politiske kontakter til Koalitionen og en styrket rolle for Koalitionen i udarbejdelse af planerne for en kommende transition i Syrien.

- Vi har længe i det internationale samfund opfordret oppositionen til at samle sig. Det ønske blev imødekommet, da man på mødet i Doha i november etablerede Den Nationale Koalition for den Syriske Revolution og Oppositionsstyrker, lyder det fra Søvndal.

- Koalitionen har gjort betydelige fremskridt siden sin etablering i Doha for kun en måned siden og Danmark vælger derfor op til Syrien vennegruppemødet i Marrakesh klart at tilkendegive, at vi anser Koalitionen som den legitime repræsentant for det syriske folk, siger udenrigsministeren.

Udmeldingen kommer forud for, at anerkendelse af den syriske opposition mandag bliver taget op på et møde mellem EU's udenrigsministre.

Udover Frankrig og Tyrkiet har også lande som Spanien og Storbritannien samt den Arabiske Liga allerede givet oppositionen sit blå stempel og dermed vendt ryggen til den siddende hersker, præsident Bashar al-Assad.

Søvndal løfter dog også pegefingeren over for oppositionen.

- Det er selvfølgelig helt centralt, at Koalitionen fortsætter med at styrke deres organisation og række helt ud til den syriske civilbefolkning - og til alle etniske grupper i Syrien, siger han og fortsætter:

- Det er selvsagt også centralt, at Koalitionen tager klar afstand fra de ekstremistiske elementer, som desværre opererer i Syrien.

/ritzau/

Opdateret 9. december 2012 kl. 12:55

Interview med jihad-folk i Aleppo:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L2wfZUt6qUQ

Folk ved Aleppo demonstrerer mod oprørerne lørdag 1.12: "Den Frie Syriske Hær er tyveknægte"

http://friendsofsyria.wordpress.com/2012/12/02/people-protest-against-th...

Oprørerne dræbte igår fire deltagere i en demonstration, der forlangte, at de sakulle forsvinde.

USA-våben gik til jihad-grupper:

http://www.nytimes.com/2012/12/06/world/africa/weapons-sent-to-libyan-re...

Interview med fængslede jihad-folk:

http://news.sky.com/story/1022491/syria-rebel-prisoners-on-their-religio...

Troels H. Poulsen

Så kan man vist godt gå ud fra, at Hizb-ut-Tahrir ikke længere skal skride ad helvede til, da Søvndal nu støtter de samme terrorister som Hizb-ut- Tahrir.
http://www.youtube.com/watch?v=zWKAXjk_x8o

De syriske lejesoldater, som Doha (Qatar) i går sendte ind i Syrien ved den tyrkiske grænse, er de ifølge Søvndal ekstremistiske elementer eller legitime repræsentanter for den syriske befolkning.??

En "islamisk emir" i Aleppo:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L2wfZUt6qUQ

Bemærk (ved 1.54) at hans ideologi ikke anerkender landegrænser.

De skal udbrede Islam med våben overalt - på kryds og tværs af landegrænserne.

Det er selvfølgelig derfor, at den syriske regering bekæmper dem med magt.

New York Times 5. 12: USA indrømmer, at man har tilladt store mængder våben at gå via Qatar til jihad-folk:

http://www.nytimes.com/2012/12/06/world/africa/weapons-sent-to-libyan-re...

Amerikansk journalist i Aleppo:

http://twitter.com/edwardedark

"it's becoming abundantly clear that the rebels in Aleppo are mostly a collection of extremist fanatics & criminal scum. yes I said it"

"Citizen Ismael al-Hammoud was martyred on Saturday by terrorists' gunfire while he was participating in a rally in Qadi Askar area in the city of Aleppo demanding that terrorists leave the area.

SANA reporter said that the terrorists opened fire randomly on the participants, killing al-Hammoud and injuring others."

Anger grows over militants' crimes:

http://www.presstv.ir/detail/2012/12/09/277034/anger-grows-over-syria-mi...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WdJgb8qTSsM

For en, der står uforstående overfor Søvndals pressemeddelelse, kunne det være afklarende at høre, udfra hvilken viden om konflikten, han træffer sine beslutninger på.
Tæller de oplysninger om konflikten, som kommer fra ikke- vestlige mainstream- medier noget.?

Holger Madsen: Hvilke medier specifikt tænker du på? KGBs statsmedie RT? Det iranske teokratis Press TV? Alex Jones der har 'forudset' at 3. verdenskrig er lige om hjørnet de sidste 10 år?

Niels Engelsted

Villy Søvndal virker pinagtig og patetisk. Helt uegnet til at varetage Danmarks interesser i det udenrigspolitiske magtspil. Er han dum eller bare enfoldig?

Måske drømmer han om et eftermæle som Syriens redningsmand, ligesom det Uffe Elleman skaffede sig i Baltikum. Og måske kan han så også komme med i TV2News højreorienterede udenrigsministerprogram. Eller måske er han endnu mere ambitiøs og drømmer om belønningerne, der kan følge, hvis han kan blive amerikanernes allerbedste ven, ligesom det lykkedes for hans ven Anders Fogh under optakten til Irakkrigen.

Anders Feder
- Hvilke medier specifikt tænker du på.?

Jeg tænker ikke specifikt, men bredt på de ikke- vestlige medier og nyhedsbureauer. Af dem er der jo et hav af.
Da jeg personligt interesserer mig meget for den politiske udvikling i Sydamerika, får jeg mange informationer herfra. Sydamerikanske medier har også korrespondenter i Mellemøsten.

Holger Madsen: Siger de da noget relevant om Syrien, som samtidig er troværdigt?

@ Anders Feder

Relevant og relevant ?, - jeg ved ikke, men i de sydamerikanske medier er der nu en stor bekymring omkring NATO's rolle i konflikten.
De 300 raketter, der nu bliver stillet op langs den tyrkiske grænse til Syrien, bemandet med soldater fra Holland, Tyskland og USA, ser de som en klargøring fra NATO's side, til at intervenere i Syrien.