Artikler om PET-agent bliver hædret med europæisk pris

Journalisterne bag historien om Morten Storm modtager europæisk pris for artikler om den tidligere PET-agent.
31. januar 2013 kl. 09:55

Hele verden har lagt mærke til Jyllands-Postens historie om den tidligere PET-agent Morten Storm. Artiklerne har affødt omfattende politisk debat i Danmark, og nu bliver de tre journalister bag artiklerne belønnet med en fornem pris, skriver Jyllands-Posten.

Nærmere bestemt hædres de tre JP-journalister Orla Borg, Carsten Ellegaard og Morten Pihl for deres arbejde med historien, der som følge af omfattende research var et år undervejs.

De tre journalister er samtidig den første vinder af nyhedskategorien i den nystiftede europæiske pressepris, European Press Prize.

European Press Prize har den amerikanske Pulitzer Prize som forbillede og er indstiftet af fondene bag blandt andet den britiske avis The Guardian, nyhedsbureauet Reuters og JP/Politikens Hus i Danmark.

Dommerkomiteen skriver i sin begrundelse:

- Dommerne satte stor pris på jeres banebrydende, undersøgende journalistiske projekt om Morten Storm.

- Ud over historiens chokerende indhold satte dommerne stor pris på den omstændighed, at I ikke blot trykte den information, som Morten Storm havde givet, men omhyggeligt tjekkede alle hans udtalelser, hvilket gav endnu større indsigt i baggrunden for drabet på Anwar al-Awlaki, lyder det i begrundelsen.

De tre danske journalister er stolte over den europæiske hæder.

- De andre nominerede projekter i kategorien er alle af imponerende kvalitet, og derfor er vi naturligvis beærede over denne anerkendelse.

- Vi ville dokumentere alt med flere kilder og selv grave nye oplysninger frem for at sikre, at vi leverer en troværdig fortælling, selv om den til tider kan forekomme utrolig, siger Carsten Ellegaard.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det var så anden gang i dette århundrede: at JyllandsPosten gjorde et forsøg på at trække international terrorisme til Danmark !

Bliver der en tredje gang ? Og bliver det "Lykkens gang" ? Og i så fald for hvem ?

Terroristen - amerikaneren David Coleman Headley der var involveret i det multi-facetterede Mumbai-terrorangreb 2008 blev fornylig fundet skyldig i at have deltaget i terrorplaner der indbefattede et eller flere raids på diverse Københavnske avisredaktioner med skarpladte AK47 Kalashnikovs og bomber og sværd - altsammen begrundet og funderet i JyllandsPostens ord om forhånelser illustreret med Muhammedtegninger.
Læs om det ganske omfattende ( 6 forskellige steder i byen angrebet samtidig) Mumbai angreb fra 2008 her;
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Mumbai_attacks

Når således journalistisk drive som set fra JyllandsPosten hædres med endda en pris; - er ordet så stadig stærkere end sværdet ? - er spørgsmålet der må stilles !

Ole Vedel Villumsen

At en pris der delvis finansieres af JP/Politikens Hus gives til tre JP-journalister -- overbeviser mig ikke lige frem om den upartiskhed i tildelingen jeg trods alt havde håbet på.