Telegram

DR-boss: Uskyldige Emmilie har sejrschance i Eurovision

Det var den helt rigtige sang, der vandt, mener DR's underholdningsredaktør, der tror på sejr i Malmø.
Telegram
27. januar 2013 kl. 11:05

Det ville være underligt, hvis han sagde andet. Men efter Emmelie de Forests sejr i melodi grand prix i Herning lørdag aften, er DR's Underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, ganske overbevist om, at Danmark har en chance i Eurovision.

Han afslører, at han fra starten havde håbet, at det var Emmelie de Forest og sangen "Only Teardrops", der ville vinde.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så siger jeg tak, tak, tak Danmark, for at have stemt den bedste sang videre.

- Nu kan jeg jo sige det ærligt, men jeg har hele tiden håbet af hele mit hjerte, at det var det her nummer, vi skulle sende til Malmø, siger Jan Lagermand Lundme.

- Jeg tror oprigtigt, at det er den sang, der har størst chance internationalt. Alle numrene var fantastiske, men det her nummer har bare noget unikt, og hun har en nærhed og en tilstedeværelse i rummet, der gør, at vi kommer til at blande os i toppen.

- Så jeg er lykkelig og glad og tror, at det er det fuldstændigt rigtige, siger han.

Hvad 19-årige Emmelie de Forest skal gøre frem mod Eurovision i maj, er at prøve at forblive nøjagtig som hun var på scenen lørdag aften.

- Hun skal beholde det uskyldige, hun har i sig og lade være med at tænke for meget over det, siger han.

Det samme gælder for showet, som underholdningsredaktøren heller ikke mener kræver de store ændringer.

- Jeg tror, at vi kan tage dette show - og det er første gang, jeg har det sådan - og simpelthen bare flytte det til Malmø, for det var så fuldendt, fordi hun er så skøn, som hun er, siger han.

Selv har han og DR en opgave frem mod det internationale melodi grand prix.

- Vi skal have fortalt Europa om hende, og vi skal have lavet en masse pr, så europæerne lærer hende at kende, siger han.

Eurovision afholdes i Malmø fra den 14. til den 18. maj.

/ritzau/

Og igen ser vi at Danmark, DR og nogle af vi andre (ikke mig dog) har den holdning, at MGP bare skal vindes; det er en konkurrence, hvor alle stater konkurrerer mod hinanden for at vinde MGP 2013. Og for mig at se er det ikke det som MGP handler om; MGP handler om musik og fest og at have det sjovt....sammen....

.. og forbudte lyster, som deflorering af uskyld