Telegram

Emmelie efter grand prix-sejr: Jeg er så chokeret

Det kommer helt bag på den kun 19-årige Emmelie de Forest, at hun er vinder af dansk melodi grand prix 2013.
Telegram
27. januar 2013 kl. 11:35

Det var en overvældet og lettere chokeret Emmelie de Forest, der mødte pressen få minutter efter, at hun løb af med sejren i dette års danske melodi grand prix lørdag aften i Herning.

- Jeg er i et kæmpe chok og har en ud-af-kroppen-oplevelse, siger den kun 19-årige pige.

- Jeg fik tårer i øjnene, og jeg havde ellers lovet mig selv, at jeg skulle lade være med at græde. Men jeg blev bare så rørt, fortæller hun.

Det var med sangen "Only Teardrops" skrevet af den garvede tekstforfatter Lise Cabble, at de Forest vandt hele 50 procent af danskernes stemmer.

Og det er stort for hende at løbe af med sejren.

- Puha. At vinde melodi grand prix'et har været min drøm, siden jeg var helt lille. Så jeg har næsten ingen ord for det, fortæller Emmelie de Forest, der rent faktisk har kongelige aner - hendes tipoldemor er nemlig dronning Victoria af England.

Det er 12. gang, at Lise Cabble bidrager med en sang til det danske melodi grand prix, og med lørdagens sejr er det hele tredje gang, en af hendes sange stikker af med førstepladsen.

Hun har tidligere vundet med nummeret "New Tomorrow" i 2011 og "Fra Mols til Skagen" i 1995.

Så da dette års 10 deltagere blev afsløret i DR Byen den 16. januar, blev hun spurgt om, hvad der skulle til for at vinde.

Og svaret var ydmygt men ærligt:

- Bare jeg havde en hemmelig vinderopskrift. Det handler vel egentlig bare om at prøve at lave noget genkendeligt, der samtidig virker nyt, svarede tekstforfatteren.

Cabbles sange har også klaret sig godt i Eurovision-regi, hvor rockbandet A Friend In London senest nåede i top-fem med "New Tomorrow" for to år siden.

Hvor langt Emmelie de Forest kan nå med nummeret "Only Teardrops", kan man se, når Eurovision Song Contest løber af stablen den 13.-18-maj i Malmø.

/ritzau/

Niels Engelsted

Sikke en masse gylle at fyre af. Emilie er vist allerede topprofessionel.

Hun var også klart den bedste, og hvis min mobil ikke havde været flad, havde jeg stemt på hende. Det er ikke så tit, at jeg er på det vindende hold.