Thorning: Jeg er også statsminister ved næste valg

Helle Thorning-Schmidt langer hårdt ud efter anonyme ministre, der sår tvivl om tilliden til statsministeren.
8. januar 2013 kl. 11:54Opdateret 8. januar 2013 kl. 12:55

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke kommentere den kritik, som ifølge Weekendavisen breder sig blandt centrale S-ministre.

- Jeg har utrolig lille respekt for anonyme kilder. Jeg synes, at dem, der har noget at sige, må stå frem og sige det selv, siger Thorning på sit ugentlige pressemøde.

Flere ministre har bemærket, at finansminister Bjarne Corydon (S) i Politiken før jul ikke afviste, at han i fremtiden kunne afløse Helle Thorning-Schmidt som partileder. Mange har tidligere peget på beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) som hendes afløser.

- Man skal passe meget på, hvor meget suppe man koger på de udtalelser. Jeg har fra starten sagt, at jeg skulle være formand for Socialdemokratiet i 100 år.

- Nu har jeg siddet i 8. Så der er 92 gode år tilbage. Så kan vi tage den derefter, siger Helle Thorning-Schmidt.

I Weekendavisen taler flere centrale ministre om et muligt formandsskifte i utide hos Socialdemokraterne, fordi der er stigende utilfredshed med Helle Thorning-Schmidt.

Det afviser hun blankt.

Spørgsmål: - Kan du sige helt klart i dag, at du stadigvæk er statsminister og formand for Socialdemokratiet, når vi kommer til næste valg?

- Ja, det siger da sig selv, siger Thorning.

Socialdemokraternes folketingsgruppe rummer tre kaffeklubber. Gruppeformand Henrik Sass Larsen leder Morgenmadsklubben med godt halvdelen af gruppen og justitsminister Morten Bødskov samt forsvarsminister Nick Hækkerup.

Mette Frederiksen leder Netværk II med Folketingets formand, Mogens Lykketoft, EU-minister Nicolai Wammen, politisk ordfører Magnus Heunicke og i alt 10-12 medlemmer.

By- og boligminister Carsten Hansen leder resten af Auken-fløjens "rustbankerne" med 7-9 fra venstrefløjen. Finansminister Bjarne Corydon er ikke fast med i en kaffeklub.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thorning: Jeg er også statsminister ved næste valg-
men efter...tror ikke på hun er formand et år efter næste valg, tror ikke at S tør fælde en formand der er statsminister(af navn altså!).

Jens Overgaard Bjerre

Men hun vil gerne have anonyme kilder. Ligesom i det gamle DDR. Nu er det jo tilladt at angive sine naboere og medborgere anonymt, og hun opfordre jo selv til stikkeriet.

Men selvfølgelig er hun ikke statsminister ret lang tid endnu.

Gorm Petersen

Nordkorea nægter at forhandle med Sydkorea men forlanger at forhandle direkte med USA.

Jeg ville tilsvarende nægte at forhandle med Helle T, men forlange direkte foretræde for Margrethe V.

Henrik Rude Hvid

Jeg tvivler meget på, at hun er statsmedister efter næste valg. Mens hun holder pressemøde mister folk nu deres dagpengeret. Mødte i dag to borgere, der er på vej ud af systemet. To helt almindelige danskere, der politisk formentlig lå på midten og mod venstre, smager HTS og co's medicin, der gives på et helt forkert tidspunkt. Den ene overvejede da også at stemme på Enhedslisten næste gang. Mon ikke Nemesis rammer HTS ved næste valg...