Regeringen og VKO bekræfter aftale om Dong på Børsen

Regeringen og VKO er enige om, at man vil gennemføre en børsnotering af Dong.
27. februar 2013 kl. 17:30Opdateret 28. februar 2013 kl. 08:57

Trods et blodrødt regnskab hos det statsejede energiselskab Dong, holder regeringen og VKO liv i planerne om en børsnotering.

I forbindelse med drøftelserne om den aktuelle kapitaludvidelse i Dong har forligskredsen besluttet at bekræfte aftalen fra 2004 om en børsnotering, når forudsætningerne er til stede, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

- Dette synes jeg ikke kan være særligt overraskende, da regeringen selvfølgelig står ved tidligere indgåede aftaler. Det afgørende for mig er, at staten også efter en børsnotering skal være majoritetsaktionær.

- Men lige nu koncentrerer vi os om at få gennemført kapitaludvidelsen, og en børsnotering vil tidligst komme på tale om nogle år, siger Bjarne Corydon i en kommentar.

Dong præsenterede onsdag et blodrødt regnskab med et underskud i 2012 på fire milliarder kroner, og mens selskabets rentebærende gæld steg med knap 10 milliarder kroner.

Bjarne Corydon meddelte tidligere onsdag, at han i de kommende måneder vil afklare, hvordan Dong kan få ny kapital.

- Vi vil nu sammen med selskabet bruge de kommende måneder på at undersøge mulighederne for at gennemføre en kapitaludvidelse med deltagelse af såvel nye som eksisterende aktionærer, herunder staten, siger Bjarne Corydon.

Og finansministeren kan formentlig regne med opbakning fra VKO, hvis det bliver nødvendigt at kaste skattekroner i Dong. De borgerlige partier håber nemlig på en privatisering af Dong, som kan give penge i statskassen, men det kræver, at selskabet kommer igennem krisen:

- Der er ingen tvivl om, at når vi har en aktiemajoritet på 80 procent, skal vi beskytte den. Det er skatteborgernes penge, og på et tidspunkt skal den investering gerne vende tilbage, siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

Samme melding kommer fra De Konservatives finansordfører, Mike Legarth:

- Når vi kommer ud af krisen, mener vi, at 49,9 procent af Dong skal sælges. Det vil give en betydelig indtægt. Derfor gælder det nu om at beskytte de værdier, vi har, siger Mike Legarth.

Også Venstre har tidligere erklæret sig parat til at hjælpe Dong forud for et nyt forsøg på at privatisere dele af energiselskabet.

Ud over dårlige regnskabstal har Dong også været ramt af ballade om pebrede millionlønninger til udvalgte medarbejdere og magtkamp mellem bestyrelsesformand Fritz Schur og tidligere koncernchef Anders Eldrup.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Niels Engelsted
Niels Engelsted

Hvem skal så organisere børsnoteringen, (der er vanvittigt indbringende for insidere)? Danske Bank? Goldman Sachs?

Lasse Nyholm Jensen, Bill Atkins, Alexander Ildhøj, Michael Madsen og Peter Jensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for H.C. (Hans Christian) Ebbe
H.C. (Hans Christian) Ebbe

Nå...aktierne kan sikkert fåes for en slik... det er set før... så kan selv kontantlønsmodtagerne være med

Brugerbillede for Alexander Ildhøj
Alexander Ildhøj

@Niels Engelsted: Hvilken én af lakajerne der bliver sat til at hente vinen, spiller nok ikke den store rolle, så længe folkene rundt om bordet for lov til at mæske sig i festmåltidet.