Telegram

Skoleskak er mere populært end nogensinde

Skolernes Skakdag sætter ny rekord, når over 13.500 elever dyster i blandt andet bondeskak og actionskak.
Telegram
7. februar 2013 kl. 16:30

Flere elever end nogensinde med et godt tag på bønder og dronning er med, når Danmarks hidtil største skoleskakturnering løber af stablen fredag.

Kvikke børn fra ikke mindre end 110 udvalgte skoler i Jylland og på Fyn skal i løbet af dagen gennemføre i alt 40.000 skakkampe.

Mottoet for den årlige Skolernes Skakdag er: Det skal være sjovt at blive klogere.

Planen er, at arrangementet i de kommende år skal blive endnu større ifølge Mads Jacobsen, der er generalsekretær i Dansk Skoleskak.

- Planen er, at Skolernes Skakdag 7. februar 2014 bliver åben for samtlige af landets skoler, siger han.

Målet for Dansk Skoleskak er at gøre fredag før vinterferien kendt som en dag i hjernegymnastikkens tegn. På samme måde som fredagen før efterårsferien er kendt som dagen, hvor landets skoleelever trækker i løbetøj og -sko og bener derudad til Skolernes Motionsdag.

Ifølge Dansk Skoleskaks projektkoordinator Mai Tødsø Jensen er ikke mindst nye skakformer med til at fange elevernes interesse for det ældgamle klassiske spil.

- Nye sociale skakformer som actionskak, hvor eleverne dyster sammen på hold er særligt populære. Ud over at træne koncentration og samarbejde giver det de unge mulighed for at vise kammeraterne, at de har x-faktor på skakbrættet, siger hun.

Skolernes Skakdag 2013 afsluttes med en landsfinale den 12. april i Billund. Her dyster otte elever fra hver af skolerne om titlen som Årets Skakskole.

Den årlige skoleskakturnering er et samarbejde mellem lokale skoler, Dansk Skoleskak med støtte fra Skolemælk, Politiken, Capital of Children og Spar Nord Fonden.

/ritzau/

E2-E4