Telegram

Vilhelmsen-støtter: Selvfølgelig bliver vi i regeringen

Medlemmer af SF's landsledelse, som støttede Annette Vilhelmsen i formandsopgøret, vil forsætte i regeringen.
Telegram
28. februar 2013 kl. 08:56

Trods kritik fra dele af baglandet tyder alt på, at SF's landsledelse ønsker at fortsætte regeringssamarbejdet.

Det skriver Information på baggrund af en rundringning, som avisen har foretaget blandt SF's landsledelsesmedlemmer.

- I min optik er vi en del af regeringen indiskutabelt. Det står simpelthen ikke til diskussion, siger landsledelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen til Information.

Samme melding kommer fra et andet medlem af landsledelsen, Thomas Klimek.

- Efter min personlige overbevisning skal vi selvfølgelig være i regering. Hvor det både gør godt og også ondt. Men jeg deler da absolut frustrationer med flere af medlemmerne, siger han.

Begge støttede Annette Vilhelmsen i formandsopgøret, og begge har udtrykt ønske om at skubbe SF i en rødere retning.

SF's landsledelse mødes i den kommende weekend. Og efter alt at dømme vil der ikke komme voldsomme angreb fra medlemmerne.

Sådan lyder meldingerne i hvert fald enstemmigt fra de otte landsledelsesmedlemmer, som Information har haft fået fat i.

Flere af Annette Vilhelmsens støtter fremhæver da også, at de er blevet orienteret undervejs i forhandlingerne.

Dermed tyder det på, at formand Annette Vilhelmsen har stået ved sine ord om at inddrage de 18 medlemmer af landsledelsen løbende under forhandlinger om større initiativer internt i regeringen og med andre partier.

Et løfte, hun gav under formandsopgøret med Astrid Krag.

- I første omgang skal landsledelsen give et mandat, man kan forhandle ud fra. Så skal man også have en inddragelse undervejs, og inden den endelige aftale ligger der, lød det dengang fra Annette Vilhelmsen.

Og sådan er det også foregået, fortæller landsledelsesmedlem Thomas Klimek.

- Vi har givet et forhandlingsmandat, og der har været en grundig behandling af det mandat, siger han og anerkender, at det selvfølgelig ikke er den skitse, regeringen er endt med.

De fleste landsledelsesmedlemmer står stærkt på, at SF skal blive i regering. Men ifølge gruppeformand for SF i Region Nordjylland, Lene Linnemann, skal partiet overveje sin fremtid.

Hun har været skeptisk over for regeringssamarbejdet fra begyndelsen, og "generelt er det et spørgsmål om, hvorvidt det overhovedet er rigtigt, at SF er med i denne regering," siger hun.

/ritzau/