Telegram

Ekspert: Ulven vil angribe mennesker

Canadisk ulveekspert forudser, at danske ulve vil angribe små børn, hvis de får lov at slå sig ned.
Telegram
29. marts 2013 kl. 12:05

En førende canadisk ulveekspert siger nu, at hvis ulve får lov at slå sig ned i Danmark, så er det kun et spørgsmål om tid, før de vil angribe mennesker. Det skriver Søndagsavisen.

Angrebene vil særligt være rettet mod børn og svagelige.

Det forklarer Valerius Geist, professor ved Faculty of Environmental Design på Universitetet i Calgary i Canada til Søndagsavisen.

Han har skrevet talrige artikler og bøger om ulves adfærd rundt om i verden, og hvordan de har tilpasset sig nye forhold, hvis de er migreret ind i nye områder.

Når de totalfredede ulve erfarer, at menneskene ikke gør dem noget, så bliver det farligt, siger han til Søndagsavisen.

- Hvis ulvenes tilstedeværelse accepteres af mennesker, så vil de angribe børn og svage grupper såsom handicappede, siger Valerius Geist.

Han forklarer, at Danmark er så tæt befolket, at ulvene vil vænne sig til mennesker og med tiden opfatte dem som bytte.

Han siger desuden, at ulve aldrig tidligere har kunnet leve side om side med mennesker i et landskab med marker og menneskelig bebyggelse over det hele.

Valerius Geist fortæller endvidere, at ulven først vil finde føde i skraldespande og jage hunde, katte og husdyr. Det danske råvildt vil hurtigt blive fordrevet. Herefter vil de angribe mennesker, forklarer han.

Han mener, at den danske regering må sætte en stopper for ulvenes indtog i Danmark.

- Ulven må fjernes, så snart den dukker op. I stedet må man støtte de internationale bestræbelser på at holde ulvene i store reservater, der er fri for mennesker. Ulvene kan ikke være i kultiverede landskaber, siger han til Søndagsavisen

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, mener at Danmark må acceptere, at den fredede ulv gør sit indtog i Danmark og henviser til, at ulvene ikke har forårsaget meget skade i Tyskland og Sverige.

Her yngler ulvene dog primært i mere øde områder.

/ritzau

Kim Øllgaard

Ella Maria Bisschop-Larsen vil sikkert gerne selv være nabo til ulve, så hun kan bruge sin fritid til at studere dem nærmere.
Tror hun virkelig, at hun kan få ulvene til at holde sig indenfor de områder, som "eksperterne" mener kan afsættes til dem?
Den "vilde" natur, vi har tilbage i DK er ikke særlig udstrakt, så ulvene vil være nødt til at strejfe vidt omkring.

Fortale for store rovdyr i naturen hører under natur-ufreds-bevægelsen Socialdarwinistisk Forum.
Det er for at få en undskyldning for at fri våbenbesiddelse,....
Man mærker hensigten - og bliver lidt trist.

Undskyld at jeg blander mig i den lille hyggelige og selvtrilstrækkelige debat her på siden.

jeg har mest indsigt i erhvervsøkonomi, og er ikke "ulveforsker" Men jeg bor faktisk midt i et af Europas store og kendte ulve-områder. Og dette vås fra en såkaldt "ulveforsker" kan jeg i hvert fald slet ikke genkende.

Selv om den nærmeste flok kun befinder sig ca. 5 km. fra mit hus, har jeg i hvert fald ikke set hverken ulve eller for den sags skyld bjørne. Det eneste jeg har set nogle gange, er los.

Selvfølgelig kan en ulv blive syg og utrilregnelig af rabies. Men hvor der er en række eksempler på, at hunde har overfaldet mennesker, er det med ulvene meget mere tvivlsomt.

Til gengæld må landmænd med får, være mere opmærksomme, men her er los faktisk den største fåre-dræber.

Torben Skov, Niels Mosbak og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Jette Abildgaard

Aah mormor, hvorfor er dine taender saa store???

Maa jeg hermed henvise til eventyret om Roedhaette og Ulven, som jeg har en fornemmelse af, den gode Valerius Geist har laest rigtigt mange gange....maaske endda for nogle Danskere...;)

Jeg vil ligeledes og, til enhver tid, henvise til, at risikoen for at blive draebt af et andet menneske i Danmark, er 100 gange stoerre end det er at blive draebt af en ulv!!

Kim Øllgaard

Nej, hvorfor lytte til de mennesker, der har erfaring merd tingene. Lad os hellere lytte til en eller anden syg moster, som ikke har en klap forstand på det.
Ella Maria Bisschop-Larsen har ikke speciale i rovdyr. Hun er formand for en velmennende forening, men derfor ikke specialist.
Forskellen fra DK og til Tyskland og Sverige er bl.a. at de to lande har meget store, sammenhængende naturområder. Det har vi kke i Danmark.
Men okay, fang ulvene ind og slip dem løs i Dyrehaven ved København.
Det er ligesom med atomkraft og vindmøller. Vi vil gerne have dem, men ikke i vores egen baghave.
Og Gert Romme, hvad er det, der får dig til at bruge betegnelsen "selvtilstrækkelig" om de få indlæg i denne debat.
Er man selvtilstrækkelig, fordi man ikke deler din mening - eller erfaring som erhvervsøkonom med stort kendskab til ulves adfærd?

Kim Øllgaard

Jette Abildgaard.

Det måtte jo komme i debatten om ulve i DK - henvisningen til Rødhætte. Tag også lige Store Stygge Ulv med, nu du er igang.
Vi kommer nok til at opleve en gentagelse af indvandrerdebatten, blot er det denne gang ulve, det drejer sig om - med en flok tilhængere, som ikke aner nok om emnet.
Jeg kender selvfølgelig ikke dine forudsætninger for naturforståelse, men når man drager Rødhætte ind, har man allerede tabt debatten.
Og så er jeg imponeret over din præcise statistik ang. forholdet mellem drab forårsaget af ulve og mennesker.
Jeg har faktisk ikke selv taget stilling til spørgsmålet, men jeg opfordrer til at man giver det en lidt mere seriøs behandling, end det har fået indtil nu, og lytter til folk med kendskab og erfaringer til emnet.
Da vi ikke har erfaringer herhjemmefra, må man nødvendigvis lytte til erfaringer fra udlandet.
Der er en bestand på ca. 30 ulve i Sachsen, og der har man set sig nødsaget til at undervise i adfærd i forhold til ulve.
Så det er måske ikke så enkelt, som nogle giver indtryk af, ud fra en jubeloptimistisk tro på det bedste i dyrene.

Jette Abildgaard

Jamen Kim Øllgaard,

Naar...og kun naar, I har flere ulve i landet end den ene, der forvildede sig op til Jer, saa skal jeg da med glaede saette mig og lave en reel statistik til dig!

Indtil da holder jeg mig til eventyret og, vil henvise til at det med at jagte angsten...denne gang for ulve i stedet for indvandrere og/eller terrorister...det er ikke sundt Kim!!

Jette,
en hel masse ting tyder jo på, at flere end en enkelt ulv har forvildet sig til Jylland.

Men bortset fra det, så kunne jeg godt forestille mig - som den canadiske ulveforsker er inde på - at en totalfredet ulv vil miste sin frygt for mennesket og på et tidspunkt - hvis den let tilgængelige føde er knap - forsøge at forgribe sig på folk.
Jeg kunne lige forestille mig en, der er ude at løbe i skoven.... ;-)

De stakkels ulve SKAL jo nok lige have spist et par rødhætter på vej gennem den barbariske og ubeboede ødemark Tyskland, inden de kommer til vores lille trygge velfærdsenklave, hvilket de foreløbig ikke har gjort i flere hundrede år, så tag det nu bare roligt, hvad canadiske eller andre "eksperter" nu citeres for!
God Påske, små lam ;-)

"jagte angsten..."

Det er rigtig godt udtrykt og iagttaget, Jette Abildgaard!

Søren Jacobsen

Britisk kvinde formodes dræbt og ædt af ulve i Grækenland. Kvindens rygsøjle er ikke fundet. Ulven er i Danmark er grå ulve, den største af alle ulve arter. Den har en skulder højde på op til 85, kan blive op til 160 cm lang (uden halen) og den vejer op til 80-90 kg. Et meget stort kødædende rovdyr som jager i flok på op til 8 dyr.

http://www.berliner-zeitung.de/panorama/griechenland-britin-von-wilden-t...

Gert Romme, de folk der bor i Vestjylland, kommer aldrig til at være så heldige at have 5 km til nærmeste ulvefamilie (måske nu, men om et par år er der sandsynligvis mange flere), det er der slet ikke plads til i DK. Det er netop ulveforskerens pointe, at ulve kræver enorme territorier, og når de ikke har plads nok, mister de skyhed overfor mennesker, og det går galt. Du bor i så stort et naturområde, at dyrene har plads til at være der. Du er heldig. Og nej du er tydeligvis ikke ulveekspert.