Telegram

SF-top affejer regeringskritisk bagland

Efter en mildest talt turbulent uge for SF, affejer partiets landsledelse al snak om at forlade regeringen.
Telegram
3. marts 2013 kl. 14:00

Al snak om, at SF skal forlade regeringen er uaktuel.

Sådan lyder det fra partiformand Annette Vilhelmsen efter et to dage langt møde i SF's landsledelse i Middelfart.

Mødet kommer i kølvandet på en særdeles turbulent uge for det kriseramte regeringsparti - en uge, hvor regeringen præsenterede sine planer om at save betragteligt af kontanthjælpen til unge, lette selskabsskatten og skrue ned for pengestrømmen til den offentlige sektor.

Det fik blandt andet partiets byrådsmedlemmer i Horsens til åbent at kræve SF ud af regeringen, men dette krav blev blankt afvist af landsledelsen.

- Landsledelsen slutter fuldtalligt op om, at vi er i regering. Vi har arbejdet hårdt på at forandre Danmark. Det tager også tid, og derfor er det slet ikke aktuelt at tale om, at vi skulle gå ud af regeringen, siger Annette Vilhelmsen.

- Det er fint nok, at man i Horsens og andre steder giver udtryk for sin tvivl. I den kommende tid prioriterer vi at holde møder, hvor folk kan lufte deres tvivl, og hvor de kan se regeringens vækstplan i sin helhed, siger hun.

Landsledelsen er efter en længere debat også nået til enighed om en ny strategi for partiet - en strategi, som man dog ikke vil løfte sløret for offentligt.

- Der er fuld opbakning til strategien. Der har været mange ændringsforslag, en lang diskussion og en stribe afstemninger, og det er en enig landsledelse, der står bag, siger politisk ordfører, Jesper Petersen.

Bølgerne gik - som så ofte før - højt i SF, da regeringen startede ugen med at præsentere en reform af kontanthjælpen.

Reformen kanaliserer penge over til erhvervslivet, der - hvis det står til regeringen - skal slipper billigere i skat, samt for afgifter på eksempelvis CO2-udslip og spildevand, så de til gengæld for bedre mulighed for at skabe arbejdspladser.

Men selvom disse punkter rimer dårligt på Socialistisk Folkeparti, er der altså fuld opbakning fra landsledelsen til vækstplanen.

- Hvis du ser på den måde, man efterfølgende melder ud om reformerne, så vil du se en rimelig klar udmelding om, at der er ting, vi lærer at leve med, men ikke har opfundet, siger landsledelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen.

/ritzau/