Blå blok: Vestager traktat-vrøvler om SU

Økonomiminister Margrethe Vestager har fået oppositionens krav til SU-aftale galt i halsen, mener blå blok.
18. april 2013 kl. 10:20

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) har fået den borgerlige oppositions krav til en SU-aftale helt galt i halsen.

det siger både Venstre og Dansk Folkeparti efter, at Vestager onsdag hævdede, at den blå blok ønskede, at regeringen skal "jage en traktatændring" i EU for at beskytte den danske SU mod udenlandske studerende.

Men det er forkert, lyder det fra oppositionen.

- Det er noget traktatvrøvl, som Margrethe Vestager turnerer rundt med, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Hun er den eneste, der taler om traktater. Jeg tror, at hendes behov for at overdramatisere dækker over, at de Radikale ikke synes, det er noget problem, hvis der kommer titusinder af rumænere og letter til Danmark for at få en gratis uddannelse, siger hun.

Heller ikke Dansk Folkeparti kan genkende sig selv i det billede, Vestager tegner af oppositionens krav.

- På SU-området synes jeg, at hun (Vestager, red.) gør alt, hvad hun kan for at få vildledt befolkningen om, hvad det egentlig drejer sig om, siger DF-formanden.

- Vi går jo ikke efter at få genåbnet EU-traktaten. Vi går efter, at det gøres klart, at det er dansk EU-politik, at vi kan værne om det særligt gunstige danske SU-system, siger han.

SU-slagsmålet er en del af slutspurten i forhandlingerne en kommende vækstplan. Onsdag lignede slutspurten dog mest af alt Monty Pythons sketch om 100-meter-løb for folk uden stedsans, fordi der også opstod tvivl om, hvorvidt de kommende aftaler skulle hedde "aftaler" eller "forlig".

Forskellen dækker over, at oppositionen ikke vil bindes til at beholde loftet over kontanthjælp efter næste valg, hvilket de i første omgang mente var regeringens hensigt.

Onsdag eftermiddag lovede Vestager dog den blå blok "fuld frihed" til at genindføre deres kontanthjælpsloft efter valget, skulle magten skifte hænder.

Både Venstre og Dansk Folkeparti fastslår, at der er "få ting", der skiller regeringen og oppositionen fra at indgå aftaler om besparelser på godt tre milliarder kroner på SU og kontanthjælp.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu