Telegram

Løkke går i rette med sig selv om møder i skattesag

Lars Løkke har tidligere sagt, at han ’selvfølgelig’ diskuterede skattesag med Troels Lund. Nu afviser han
Telegram
19. april 2013 kl. 12:50

»Selvfølgelig har jeg det.«

Sådan sagde Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på direkte tv, da han blev spurgt, om han på noget tidspunkt har drøftet skattesagen mod Helle Thorning-Schmidt med sin daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Ordene faldt på bagkant af et tumultarisk pressemøde, hvor Lars Løkke Rasmussen hele 16 gange i streg undgik at svare på spørgsmålet om, hvorvidt han har deltaget i Venstre-møder om sagen.

Fredag gik forvirringen omkring møderne så en cru op, da Løkke vidnede i Skattesagskommissionen.

For her afviste Løkke så, at han har diskuteret Helle Thorning-Schmidts skattesag med Troels Lund Poulsen.

Det fik skattesagskommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, til at undre sig:

Interviewet efterlader et klart indtryk af, at du har drøftet sagen med Troels Lund Poulsen?

»Det er jeg ked af, at det interview har efterladt indtryk af. Jeg har ikke drøftet denne sag med Troels Lund Poulsen,« bedyrede Lars Løkke Rasmussen.

»Det her interview handler om at nuancere et fuldstændig forkert og firkantet indtryk, jeg af vanvare har efterladt om formiddagen,« siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til pressemødet på Statens Museum for Kunst.

Spørgsmål fra Lars Kjeldsen:

Har du på noget tidspunkt drøftet sagen med Troels Lund Poulsen. Det kan være mand til mand eller på nogen anden måde?

»Nej, jeg har ikke drøftet ligningssagen med Troels Lund Poulsen. Jeg har heller ikke med Troels Lund Poulsen haft politiske drøftelser om sagen.«

»Men jeg kan ikke sige, at jeg ikke på noget tidspunkt har været i samme lokale med Troels Lund Poulsen, hvor der er faldet en bemærkning om den her sag,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Efter sin afhøring i kommissionen svarede Lars Løkke Rasmussen følgende på spørgsmålet om, hvorvidt man kan stole på hans ord, når han ændrer forklaring:

»Det er udtryk for, at politikere ikke altid svarer på det, de bliver spurgt om,« sagde Løkke.

Opdateret 19. april 2013 kl. 13:21

Dorte Sørensen

Det bliver mere og mere underligt.
I P1 radioaviser kunne høres , at Løkke Rasmussen fortalte om et regeringsmøde på Marienborg, hvor TLP blev bedt om at redegøre for Thornings familiens skattesag.

Niki Dan Berthelsen

HAH!

Jamen, var der nogen der forventede, at Løkke ville tale sandt???

uffe hellum, Niels Mosbak, Lykke Johansen, Lisa Rasmussen, Arne Lund, John Vedsegaard, Jens Falkesgaard, Mette Hansen, Per Møller, Morten Pedersen og Malan Helge anbefalede denne kommentar
Flemming Andersen

Den nuværende regeringsleder løber fra alle tidligere udsagn, løfter og historisk grundlag for at bevare regeringsmagten, uden at reflektere om magt uden indhold er bevaringsværdig.

Den kommende regeringsleder betragter tilsyneladende befolkningen enten som så snotdum at man kan bilde den alting ind, eller så vant til politikernes skamridt af løgne og fortielser at de ikke vil hæfte sig ved endnu et par stykker.

Det siges at et land har de politikere det fortjener.
Hvad har danskerne dog gjort, der gør at de fortjener så ringe politikere??

Morten Lind, Niels Mosbak, Lykke Johansen, Jens Falkesgaard, Erik Jensen og Thomas Borghus anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Al magtkamp er kamp om ressourcer - når der er lavvande i kassen bliver der rivegilde. At den førte politik uundgåeligt fører til kriser er efterhånden tydeligt for de fleste - hvorledes kriserne håndteres er til gengæld utydeligt for de fleste. Desværre også for de, der har til opgave at forvalte fællesskabets intetesser. Det kræver en intelligens, som de folkevalgte ikke er i besiddelse af eller ikke besidder modet til at forvalte - finansatleterne har fat om bollerne på proletariatet og på klasseforræderne - intet nyt under solen der

Grethe Preisler

Anne Eriksen: "Jamen var der nogen der forventede, at Løkke ville tale sandt???"

Det tror jeg faktisk, de fleste af dem, der har sat deres x ved Venstre, mens Løkke har været formand for partiet, forventede. Lige som de fleste af dem, der satte deres x ved S og SF ved det seneste folketingsvalg, regnede med, at Helle Thorning og Villy Søvndal var pålidelige nok til, at man kunne overlade regeringsmagten til dem og de radikales Margrethe Vestager.

Af skade bliver man klog, men sjældent rig, og fleste danskere udenfor Christiansborgs beskyttende mure er jævnt hæderlige mennesker.

Det er nok derfor, vi har de politikere, vi har. It takes one to know one, som engelskmanden siger.

Dorte Sørensen

Ja randi christiansen, at OVK s førte politik med afdragsfrielån, sving dankortet jo oftere jo bedre, Danmark kan snart købe hele verden,store lønforhøjelser så vor konkurrenceevne blev ufordelagtigt osv........

Pengene kom ind via. de stigende Nordsø oliepriser, et stort afkast på pensionsordningerne mv. Men OVK førte ikke en ansvarlig økonomisk politik. De solede vore penge op med skattelettelser, fordelagtige ordninger til privathospitaler, dyre reformer, der blev lovet udgiftneutrale osv.....................

Den nuværende regering er ikke god, men at ønske Løkke Rasmussen tilbage forstår jeg simpelhen ikke. Bare vi kunne smide alle ud og der var andre der ville opstille til Folketinget. Så vi kunne få en ny begyndelse.

Jens Falkesgaard, Mette Hansen og Per Møller anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Dorte S - indtil klassekampen om ressourcerne bliver ført mere intelligent, bevidst og med større held kan vi kun vælge i mellem 'pest eller kolera'. Vi har derfor indtil næste folketingsvalg til at mobilisere det intelligente valg : miljø-og socioøkonomisk bæredygtighed som beskrevet af økologiske økonomer.

Sålænge de besiddende klasser, finansatleterne, får lov at bestemme, er vores fødselsret solgt til/stjålet af højestbydende - alt i mens regeringens forsøger at bilde sig selv? og deres vælgere ind, at deres politik er bedste værn mod yderligere forarmelse. Røveri ved højlys dag , dumhed eller bare et tilbud der ikke kan afslås?

Fanden hytter sine egne.

Krisen er et fupnummer.

Skål i Brunello det er fredag.

Henrik Darlie

»Det er udtryk for, at politikere ikke altid svarer på det, de bliver spurgt om,« sagde Løkke.
Det er forkert.
Til gengæld er det rigtigt at nogle politikere ikke svarer på det, de bliver spurgt om.

At tale om noget er vel ikke at agere. Sidder min kone og jeg og sludre om vores nabos måske grå adfærd, og iøvrigt ikke foretager os noget, er der ikke sket noget ved det.
Er den dommer særlig kløgtig eller har han stillet bedre spørgsmål, end dem vi ser her.

John Vedsegaard

En uløkke kommer sjældent alene..

Repliskiftet mellem Lars Ulykke og dommeren burde hænges op i alle stemmebokse ved næste valg.

Morten Lind, uffe hellum, Lykke Johansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar