Telegram

DF-annonce hænger nye statsborgere ud som terrorister

En kontroversiel annonce fra Dansk Folkeparti mistænkeliggør næsten 700 kommende danske statsborgere
Telegram
28. maj 2013 kl. 22:15

"Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed - nu bliver han dansker".

Sådan lyder overskriften på en annonce, som Dansk Folkeparti har forsøgt at få bragt i en række landsdækkende medier onsdag, rapporterer DR Nyheder.

Her kan man læse knap 700 navne på personer, der står til at få dansk statsborgerskab. Én af personerne på listen i annoncen har været overvåget af PET for "bekymrende og mistænkelig" adfærd. Men personen er hverken sigtet, tiltalt eller dømt.

Budskabet med annoncen er ifølge Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at starte en folkelig diskussion om, hvem der skal kunne få et dansk statsborgerskab:

- Alene det, at vi har kendskab til og diskuterer, at der gives statsborgerskab til en potentiel terrorist, er jo fuldstændig alarmerende, og det bliver danskerne jo selvfølgelig nødt til at kende til og tage stilling til, siger han til DR Nyheder.

DF-formanden forholder sig uforstående over for, at annoncen kan virke stødende. Ifølge Thulesen Dahl ville han ikke personligt tage det "særligt tungt", hvis hans eget navn havde været at finde på listen.

- Jeg tror faktisk ikke, at jeg ville være så foruroliget, for jeg ville jo samtidig også vide, at der er en masse mennesker her, der søger dansk statsborgerskab, som selvfølgelig ikke er til fare for rigets sikkerhed, siger han.

Både Politiken og Berlingske har fået tilbudt annoncen, men begge aviser har takket nej.

- Vi vil gerne indrykke en annonce fra Dansk Folkeparti. Også med det synspunkt, som de har her med spørgsmålet, om vi skal overholde internationale konventioner eller ej.

- Det er jo et helt legitimt synspunkt, at det synes de ikke, at vi skal. Men det er ikke i orden at mistænkeliggøre 700 navngivne personer. Det er dét, vi reagerer på, siger Bo Lidegaard, chefredaktør for Politiken, til DR Nyheder.

MetroXpress, Ekstra Bladet og måske også Jyllands-Posten har valgt at sige ja til at trykke annoncen.

Også i tirsdagens udgave af Information var Dansk Folkeparti i offensiven i forhold til reglerne for statsborgerskab. Her krævede partiet, at danske statsborgere skal miste deres danske pas, hvis de drager ud i verden for at deltage i krig.

Meldingen kom efter flere historier om unge danskere, der har deltaget i såkaldt hellig krig i Syrien.

/ritzau/

Opdateret 29. maj 2013 kl. 13:11

Per Langholz

Så kan jeg også lave en liste over DF politikere og skrive at de kan være pædofile. DF har ikke nogen dokumentation for at nogen (en) er til fare for Danmarks sikkerhed.

Lone Christensen, Lisa Ahlqvist, Søren Bro, Marianne Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Esben Lykke

Ja, god ide Per - lad os få trykt følgende annonce:

xxx antal personer i Danmark er pædofile - det kan være en eller flere af følgende DF folketingspolitikere.

Det er jo kun fakta..

Michael Bruus

Det helt store problem med DF Hetz af flygtninge indvandre er, at de marginaliseres og bliver fremmedgjorte fra resten af samfundet og derved er DF med deres hetz medskabere af de bandeproblemer som fortiden plager dele af landet.
Den vinkel er det nok tvivlsomt om DF vil være villig til at erkende.

Else Damsgaard

Partiet udstiller sig selv som idioter, hvad de måske også er med den fremmedfjendske politik de fører.

Lone Christensen, Lisa Ahlqvist, John Victor Lorck og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Tom Paamand

Tjah, alt er relativt, ikke mindst hos DF, der selv i årevis har kæmpet for at få den eksil-iranske terrorgruppe Folkets Mujahediner (MKO) taget af EUs terrorliste. Samt at DF i årevis har fungeret som betalte påvirkningsagenter for det korrupte og rådne styre i Taiwan. Og ledende medlemmer af partiet er dømt for at overtræde våbenlovgivningen. Hvis DF havde baseret sin religiøse fundamentalisme på en anden mellemøstlig sekt end Kristendommen, ville disse forhold have placeret partiet helt i top for PETs rigeligt vagtsomme øjne...

Laust Persson, Lone Christensen, Bill Atkins, Lisa Ahlqvist, Anders Reinholdt, John Victor Lorck, Søren Bro, Esben Lykke, morten Hansen, Elisabeth Andersen, Tor Brandt og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Denne annoncekampagne er hvad man kan vente af DF.

Men overvej så hvordan den socialdemokratiske minister Karen Hækkerups netop iværksatte kampage rettet mod indvandrerforældre bidrager til anerkendelse af alle danske borgere.

Drop dog al omtale af dette post-facistiske sammenrend, for de er kun interesserede i at komme i medierne.

Post-facisterne er nu helt uden indflydelse, og uden omtale i medierne er de borte fra pøbel-vælgernes bevidsthed, og lider en stille og anonym død.

Partiet med det misvisende navn har jo til fulde bevidst, at Poul Nyrup havde ganske ret, da han fastslog, at partiet aldrig ville blive stuerent. Og sammen med grænsebommen viser dette jo bare bredden i deres ultra-snævre snævertsyn.

Laust Persson, Lone Christensen, Jørn Sonny Chabert, lars abildgaard og Pia Qu anbefalede denne kommentar
Wilhelm May

Det her racistiske udfald må da være noget S skal gøre sig til talsmand for. Kom så på banen, Karen Hækkerup!

Jack Jönsson

Jeg begriber ikke hvordan det parti kan få så mange stemmer. Det er fandeme uhyggeligt du....

Lone Christensen, Anders Kristensen, christel gruner-olesen, Lisa Ahlqvist, John Victor Lorck, Marianne Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Det bedste ville være at det var muligt at ignorere DF.

DF medvirker ikke til løsning af de problemer der reelt er; tværtimod pustes der til ilden.
Det er jo DF eksistensgrundlag der står på spil !

Laust Persson, John Victor Lorck, lars abildgaard og Pia Qu anbefalede denne kommentar

På VKO's satiretjeneste, facebookside, kan ses en annonce med en liste over de 13 danske medlemmer af EU, hvor af en har fået en dom for racisme. God stil med humor mod den slags dumheder!

Lone Christensen, Lisa Ahlqvist og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Annoncen får meget omtale også på netaviser tilhørende dagblade, der ikke ville bringe den. Det er god reklame for såvel Dansk Folkeparti som de dagblade, hvor annoncen er trykt.

Min første tanke var, at utallige danskere også er til fare for landets sikkerhed, fordi vi kan være voldelige el. utilregnelige.

Per Langholz: Dårlig idé af flere grunde. Med en sådan liste vil du blot gøre det samme, som Dansk Folkeparti har gjort med sin annonce, som fortæller mest om afsenderne.

Søren Larsen

Jeg tænker, at den slags annoncer kan være med til at marginalisere andre blandt de 700 personer, der efter mange prøvelser endeligt har fået statsborgerskab, men som bliver mødt med den velkomst. Personligt ville jeg blive sur, skuffet og forarget over at blive hængt ud... Men også magtesløs... Og hvad sker der egentigt, når de nytilkomne føler sig uvelkomne? De søger måske andre steder, hvor de er mere velkomne... Hvem ved? Pludseligt er der mere vand på DF-møllen, som jo egentligt er selvforskyldt..
Jeg kører vel i vanlig DF-stil glidebaneargumentet for langt, men synes nu alligevel, at det er værd at tænke over, hvad man gør ved personerne i den slags annoncer...

Systematisk tilsvining er DF's bevidste strategi. I lighed med Hitler's parti i 20-30ernes Tyskland skaber denne strategi - koblet sammen med urealistiske løfter til udvalgte borgere - grobund for stemmer nok til at kunne overtage magten.
Og Børge R Jensen, det er et faktum, der gør din kommentar til Langholz forkert. DFs tag i medier og folk har nået et niveau, hvor et forvirret anderledes flertal i landet ikke evner at dæmme op mod dem. Tillige hav vi en mediekultur, der alene kigger hen mod næste uges læser- og seertal, hvilket gør medierne til letkøbte håndlangere for disse skræmmende holdninger.
Husk, at Hitler-epoken ikke byggede på had til jøder alene, men til 'fremmede' og anderledes tænkende med jødehadet som spydspids. Således undslipper DFs hadkampagner ofte lovgivningen, fordi den så enøjet er fokuseret på racehad osv. På samme måde som i Hitler-epoken sætter DF bredt ind med fremmedhad og fremmedmistænkeliggørelse på mange småfronter - og på mange platforme, hvor Information-eliten nok overser ugebladene.
Der er al mulig grund til at tage til genmæle.

Peter Andersen, Anders Kristensen, Lisa Ahlqvist, Anders Reinholdt, Søren Bro, Jørn Sonny Chabert, Curt Sørensen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Dansk Folkeparti er dansk politiks bedste argument for elitisme. Deres agenda er så farvet af den laveste angstprægede (og særdeles usaglige) fællesnævner, at de bliver direkte farlige som deltagere i den lovgivende magt.

Dansk Folkeparti er den moderne version af pøblen med fakler og møggrebe, hverken mere eller mindre.

Lone Christensen, Lisa Ahlqvist og John Victor Lorck anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Lars Dahl,

"DFs tag i medier og folk har nået et niveau, hvor et forvirret anderledes flertal i landet ikke evner at dæmme op mod dem. "

Det ændrer en liste som den, Per Langholz antydede, ikke på. Den gør blot Dansk Folkeparti til offer for mennesker, som Dansk Folkeparti og dets sympatisører vil påstå ikke anerkender sagens alvor. Samtidig viser Per Langholz i så fald en adfærd, der minder meget om Dansk Folkepartis adfærd.
Nej, der er ikke al mulig grund til genmæle. Annoncen viser jo også Dansk Folkepartis sindelag.

Jeg mener ikke, det kun er de 700 omtalte mennesker, der marginaliseres. Det gør alle andre, der ikke støtter Dansk Folkepartis ideologi, også. Det bliver ikke bedre af, at annoncen ikke står alene, som langt de fleste annoncer i dagbladene gør, men også danner grundlag for historier i alle landsdækkende nyhedsmedier. På den måde opfordres det meste af befolkningen til at forholde sig til den.

Curt Sørensen

I sin på én gang tankevækkende og forstemmende skildring af den selvoplevede udvikling i Weimarrepublikken, En Tyskers Historie, beretter den tyske journalist og historiker Sebastian Haffner om den ændring af holdninger og opfattelser der beredte vejen for nazismens magtovertagelse og hvad senere fulgte. Pludselig en dag var holdninger og opfattelser, som man hidtil havde betragtet som fuldstændig outrerede og marginale, blevet udbredte og akcepterede selv i kredse som ikke direkte identificerede sig med den fremstormende nazisme. Er det det der er ved at ske herhjemme?

christel gruner-olesen, Lisa Ahlqvist, Lars Dahl, Maja Skov, Grethe Preisler, Anders Reinholdt, Verner Nielsen, Niels Mosbak, John Victor Lorck, Elisabeth Andersen, Esben Lykke og Børge Rahbech Jensen anbefalede denne kommentar

@Curt Sørensen:
Jeg tror det er det, der altid til en vis grad sker, når der sker forandringer i et samfund. Mennesker har tendens til at samle sig om forestillinger om "os og dem", fordi det skaber en form for tryghed og faste holdepunkter.

Vi må forsøge at dæmme op for sådanne illusioner, og gøre det bedre denne gang. Oplysning og perspektiviske fremstillinger er vejen frem.

Nazityskland var trods alt produktet af en nations-centreret verden, og ikke den mere eller mindre globaliserede verden, vi lever i i dag. Jeg vil gerne tro på, at vi i dag trods alt har en lidt større forståelse for, at alting ikke er enten sort eller hvidt. Og jeg er faktisk også overbevist om, at vi i dag er bedre stillet mht. at afhverve de værste fejltrin. Men det betyder ikke, at vi ikke skal være på vagt.

Robert Kroll

Navnene er i lovforslaget ( det er offentligt), så det er der, navnene blev offentliggjort - og når lovforslaget er vedtaget, så står navnene til evig tid i Lovtidende.

Alle og enhver ved, at Danmark har nogle ( humanitært begrundede og frivilligt påtagne ) konventionsforpligtelser, som skal opfyldes, og at vi derfor hvert år på KORREKT vis lovgiver om nye statsborgerskaber med hensyntagen til konventionsforpligtelserne - man er derfor ikke mistænkelig, bare fordi man er på denne navneliste.

Der vil altid være nogen på disse navnelister, som ikke er rare at få ind i Danmark - det må man lære at leve med - alternativet er at opsige konventionsforpligtelserne ( politisk uheldigt ).

Det er fair, når DF ønsker en debat - det er et demokratisk grundprincip - og det kunne jo være, at folkets flertal ikke deler DF's meget negative tilgang til indvandrere ?

Jeg tror danskerne overvejende er OK m h t holdningen til fremmede og m h t vores konventionsforpligtelser - og vores styrke er, at vi normalt er rede til at drøfte det "ubehagelige" med de "ubehagelige" og derved styrker vi i sidste ende vores positive værdinormer.

Den "svenske model" , hvor man forsøger at "tie tingene ihjel", giver kun bagslag.

Børge Rahbech Jensen

@Tor Brandt;

"Og jeg er faktisk også overbevist om, at vi i dag er bedre stillet mht. at afhverve de værste fejltrin. "

Jeg mener modsat, vi er dårligere stillet i dag, end Weimarrepublikkens befolkning var. De værste fejltrin afværges fortrinsvis af Danmarks trods alt begrænsede ressourcer. Som jeg ser det, formidler de store, danske nyhedsmedier påfaldende ens holdninger, som spredes hurtigere med nutidens informationsteknologi, end den kunne i Weimarrepublikken. I lighed med Weimarrepublikken støttes den nationale ideologi af udsagn fra eksperter, som burde vide bedre. Faktisk er de store, danske nyhedsmedier så ens, at historier kan spredes til næsten alle nyhedsmedier på under et døgn.

Jeg ved ikke, om det også var almindeligt i Weimarrepublikken, at mennesker efter endt uddannelse fra højere læreanstalter krævede politiske 'signaler' og kun accepterede holdninger, de var undervist i. En evt. større forståelse for, at alt ikke er enten sort eller hvidt, er ikke særlig synlig i offentlige debatter og nyhedsformidling. Som i Nazityskland formidles fortrinsvis nyheder, som støtter en national-socialistisk ideologi, og datidens slogan "Arbeit macht frei" minder lidt for meget om nutidens udfald mod arbejdsledige og andre uden for arbejdsmarkedet. Den vigtigste forskel er sproget, som er dansk i nutidens Danmark, og var tysk i datidens Tyskland.

Forholdene i Weimarrepublikken var endda markant værre, end forholdene er i nutidens Danmark.

Børge Rahbech Jensen

"Det er fair, når DF ønsker en debat - det er et demokratisk grundprincip - og det kunne jo være, at folkets flertal ikke deler DF's meget negative tilgang til indvandrere ? "
Jeg er i princippet enig, men ved ikke, hvordan en sådan debat kan føres ud i livet. En annonce er envejs-kommunikation, og intet nyhedsmedie har åbnet for en debat om annoncens indhold. Normalt bruges annoncer end ikke som debatoplæg, men derimod som en bekendtgørelse.

Finn Johansen

I annoncen hedder det:

Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed
Nu bliver HAN dansker...

Hvad er så grunden til, at kvinderne også skal udstilles med navns nævnelse?

Den eneste oplysning, vi dermed får, er, at fremover vil (mindst) en dansk statsborger af hankøn være til fare for Danmarks sikkerhed - hvilket i øvrigt snarere har karakter af en påstand end af en faktuel oplysning.

Nå ja, og så fremgår det selvfølgelig derudover af annoncen, at Dansk Folkeparti er fremmedfjendsk, men det er bestemt ikke nogen ny oplysning.

@Børge Rahbech Jensen:
Jeg er enig med dig i samtlige punkter, bortset selvfølgelig fra at vi skulle være dårligere stillet.

Hovedsagligt fordi at den selvsamme enormt hurtige spredning af informationer ikke kun kommer mainstreamens stof til gode. Således er vi f.eks. i stand til at danne os et langt mere nuanceret billede af konflikter, fordi "almindelige mennesker" nu er i stand til at sprede informationer på græsrods-facon næsten ligeså effektivt som de større medier. Internettet har rigtig meget at sige her, og bl.a. derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi holder nettet åbent. Bevægelser som Wikileaks får sandsynligvis endnu større betydning i fremtiden, og vil være med til at undervise befolkningen i at anskue tingene fra flere vinkler.

Jeg siger bestemt ikke at tingene er perfekte nu, og derfor er bevægelser som Dansk Folkeparti stadig meget farlige, men jeg vil stadig fastholde at ovenstående samt historiens lektier trods alt vil det gøre det meget svært for noget sådant som Nazityskland at gentage sig i denne del af verden. Men jeg kan selvfølgelig ikke afvise det med nogen som helst form for sikkerhed.

@ Finn Johansen
ja, det er en fejlagtig påstand: Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed

Manden er ikke dømt: at være til fare for Danmarks sikkerhed, manden er heller ikke sigtet.
Manden er / har været under observation: at kunne være ... ikke: at være.

DF påstår: at en mand er til fare ....
Når DF kommer infør en dommer, er det DF der ska føre en bevisførelse at deres påstand er rigtig, og det kan de selvfølgelig ikke. ( så ville manden være mistænkt, sigtet og dømt, og ikke kunnet få statsborgerskab i DK )

Anders Kristensen, Lisa Ahlqvist, Verner Nielsen og John Victor Lorck anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Hvis DF forbryder sig mod loven om bagvaskelse eller uretmæssigt mistænkeliggøre nogen.
Så skal det vel meldes til politiet ?
Er der nogen der har gjort det ?

Ole Falstoft

Kristian Thulesen Dahl den 'pæne mand' er ynder at fremtræde afdæmpet og venlig i medierne viser i denne sag at være en ryggesløs og moralsk anløben person. At udsætte 699 uskyldige (og én mulig uskyldig) for en grim mistanke er usmageligt og viser mangel på medmenneskelighed. Skam dig Kristian Thulesen Dahl!

Peter Andersen, christel gruner-olesen, Lisa Ahlqvist, Lars Dahl, Anders Reinholdt, Verner Nielsen og John Victor Lorck anbefalede denne kommentar

@ Lasse Damgaard
Der er overvejelser.
En advokat har tilbudt at føre sagen for dem der måtte ønske det.
Nogle har henvendt sig mener jeg at jeg hørte. Får se hvad der sker i sagen.

Når PET advarer mod at give manden statsborgerskab, så kan jeg ikke se, at det bare er en "stakkels" uskyldig, der er offer for hetz fra DF.
Det er da vor regering, man skal nedgøre, den kunne jo nemt tage manden ud af listen, så kunne man i ro og mag undersøge og efterforske sagen, hvis den var grundløs, kunne han komme på næste års lov.
Jeg mener, at hensynet til samfundets sikkerhed skal komme før nogle konventioner, der ikke dækker alle aspekter af de evt. problemer, som et forhastet statsborgerskab kan skabe i fremtiden.

Lasse Damgaard

Tak Ingrid for den oplysning.
Dejligt at se nogle stiller sine juridiske evner til rådighed.

Næste gang er det måske dig eller mig der skal hænges ud.

Hvad med denne her;
En af disse mennesker modtager en "For høj" kontant hjælp ...

Eller
- En af disse har sendt penge i skattely

Og vi kan jo blive ved med at mistænkeliggøre gud og hver mand i alle mulige sammenhænge.
Angstpolitikken har godt fat i danskerne - vi er blevet et skræmt folk, som er letpåvirkelige overfor den slags propaganda

Lasse Damgaard

@Jørn

- Mener du så at det er orden at hænge alle ansøgere ud, og mistænkeliggøre dem som kriminelle. selv om det kun handler om en person ?

Sider