Telegram

Greve Christian begraves onsdag fra Lyngby Kirke

Begravelsen af arveprins Knuds søn, der døde i tirsdags, finder sted i Lyngby Kirke onsdag, oplyser kongehuset
Telegram
24. maj 2013 kl. 17:25

Begravelsen af greve Christian af Rosenborg, der stille sov ind på Gentofte Hospital efter længere tids sygdom i tirsdags i en alder af 70 år, finder sted onsdag 29. maj klokken 11.00 i Lyngby Kirke.

Det oplyser kongehuset.

Greve Christian af Rosenborg var på et tidspunkt nummer tre i den kongelige arverække til tronen i Danmark.

Ændringen af tronfølgeloven i 1953 efter en folkeafstemning sendte imidlertid greve Christians gren af kongefamilien ud i periferien.

Christian af Rosenborg var søn af arveprins Knud og prinsesse Caroline-Mathilde, og da den gamle tronfølgelov kun gav mulighed for mandlig arvefølge, var han før tronfølgeændringen i 1953 nummer tre i arvefølgen efter sin far og bror, greve Ingolf.

Dronningens fætter beholdt dog sin elefantorden, som han bar i det traditionelle lyseblå bånd ved officielle middage og fester i kongehuset, hvor han og hustruen, grevinde Anne Dorte, stod blandt de øverste navne på gæstelisten.

Greve Christian blev borgerligt gift med Anne Dorte Maltoft-Nielsen i 1971, og dermed blev han frataget sin prinsetitel og i stedet greve.

Parret har tre døtre, komtesserne Camilla, Josephine og Feodora, som er vokset op i almindelige parcelhuse først på Heimdalsvej i Frederikssund og siden i Holte.

I de sidste år boede greveparret på Sorgenfri Slot, og dermed vendte greve Christian tilbage til sit barndomshjem.

Greve Christian var student fra Forsvarets Gymnasium og var indtil sin pensionering i 2002 ansat på Søværnets Taktik- og Våbenskole på Holmen.

Den afdøde greves to ældre søskende er prinsesse Elisabeth og greve Ingolf.

/ritzau/

Opdateret 24. maj 2013 kl. 18:00