Telegram

Thorning lukkede ned for spørgsmål om dagpenge

Helle Thorning-Schmidt fik tirsdag nok af pressens spørgsmål om dagpenge. "Nu gider jeg ikke mere", sagde hun.
Telegram
7. maj 2013 kl. 12:55

Statsminister Helle Thorning-Schmidt blev tirsdag mødt med en mur af spørgsmål omkring den dagpengereform, som bliver ved og ved og ved med at banke kiler ind mellem regeringspartierne og ikke mindst mellem regeringen og Enhedslisten.

Igen og igen blev statsministeren spurgt om, hvorvidt regeringen vil gøre noget for at hjælpe de tusindvis af mennesker, der til sommer står til at miste deres dagpenge på grund af stramningerne i dagpengereformen.

Det var ikke spørgsmål, som statsministeren gav noget svar på andet, end at regeringen - som planlagt - vil tage en drøftelse med Enhedslisten om udviklingen i langtidsledigheden.

Og til sidst fik statsministeren nok af alle spørgsmålene:

- Nu skal I høre, sagde statsministeren til pressefolkene.

- Jeg gider ikke at sige det mere, for nu har jeg sagt det rigtig mange gange. Hvis der er nogen, der har spørgsmål til andre ting, er I meget velkomne. For ellers bliver det en meget lang gentagelse af det, jeg har sagt, lød det fra Thorning.

Dagpengespørgsmålet er i den grad blusset op igen, efter at først SF-formand Annette Vilhelmsen har understreget, at hun mener, at "problemet ikke er løst", når det kommer til dagpengene.

Mandag understregede den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, at der er "rigtig, rigtig mange mennesker, der ikke er blevet reddet", regeringens forskellige dagpengetiltag til trods.

Og tirsdag rettede flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer så en skarp kritik af den nuværende dagpengereform.

/ritzau/

Jesper Wendt

Nu er det jo ikke hverken S eller SF, der har fjernet retten.

Lykke Johansen

Hvem har flest mandater i folketinget? Det Radikale Venstre eller S og SF? Så at påstå, at der ikke kan ændres i den daværende dagpengereform, som blev indgået mellem R, V, C og DF.

Thorning er regeringsleder og kan sagtens tromle en ændring igennem. Men det ønsker hun, Corydon og Vestager ikke.

Det ville klæde hende at stå ved det og ikke fylde befolkningen med løgn.

Lykke Johansen

Rettelse: som blev indgået mellem R, V, C og DF passer ikke!