Telegram

Corydon skal deltage i hemmeligt storpolitisk logemøde

Finansministeren skal på et lukket møde diskutere verdens tilstand med andre politikere og erhvervsledere.
Telegram
3. juni 2013 kl. 19:35

Den danske finansminister Bjarne Corydon er sammen med cirka 140 andre europæiske og nordamerikanske topfigurer inden for politik, erhvervsliv og forskning inviteret med til dette års møde i den såkaldte Bilderberg-gruppe.

Det fremgår af den officielle deltagerliste, som blev offentliggjort mandag. Gruppen mødes den 6. til 9. juni i Hertfordshire i Storbritannien.

Gruppen, der er forskellig fra år til år, skal bag lukkede døre diskutere verdens tilstand, og hvad man kan gøre ved den. Hemmelighedskræmmeriet skyldes, at man skal kunne diskutere frit, uden at der bliver refereret fra mødet.

I år skal der blandt andet snakkes om jobskabelse, Afrikas udfordringer og amerikansk udenrigspolitik. Der bliver ikke hverken stemt om noget eller vedtaget noget på mødet.

Blandt de mest kendte deltagere i år er formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, den nyligt afgåede hollandske dronning Beatrix, EU-kommissær for retslige anliggender, Viviane Reding samt den tidligere italienske regeringsleder Mario Monti.

Af kendt skandinavisk islæt er den svenske udenrigsminister Carl Bildt og hans regeringskollega finansminister Anders Borg. Fra Norge deltager blandt andet udenrigsminister Espen Barth Eide.

Ud over Bjarne Corydon fra Danmark deltager tidligere departementschef i statsministeriet og nuværende medlem af ledelsen i katalysevirksomheden Haldor Topsøe, Ulrik Federspiel. Han har deltaget i møderne flere gange tidligere.

Også Jakob Haldor Topsøe, partner i investeringsfirmaet Ambrox Capital og bestyrelsesmedlem i Haldor Topsøe, deltager i år fra dansk side.

Af tidligere danske deltagere har blandt andet været Mærsk McKinney-Møller, Helle Thorning-Schmidt (S), Uffe Ellemann-Jensen (V) og Jens Otto Krag (S).

Fra det store udland har navne som George W. Bush og Bill Gates været forbi.

Det første møde fandt sted i 1954. Mødet i år er nummer 61 i rækken.

/ritzau/

Dan Johannesson

Suk.. og 6 ud af 10 borgere syntes stadig man er tosset, når man taler om den gradvise og åbenlyst koordinerede konstruktion af den gennemcentraliserede Nye Verdensorden. Det er som om at fakta simpelthen fornægtes.

Torben Arendal, Anne-Marie Krogsbøll, Michael Madsen, Mette Hansen, Janus Agerbo, Torben Nielsen, Katrine Visby, Claus Oreskov, Lykke Johansen og Dennis Berg anbefalede denne kommentar
Henrik Darlie

"Hemmelighedskræmmeriet skyldes, at man skal kunne diskutere frit, uden at der bliver refereret fra mødet."

Aha, det er der mørklægningsloven har fundet sin inspiration - i 'det fortrolige rum'.

Anne-Marie Krogsbøll, Mette Hansen, Janus Agerbo, Claus Oreskov og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Katrine Visby

Det er da et fremskridt at medierne nu overhovedet nævner Bilderberg møderne.
Jeg tror nu ikke helt, at det bare er en hyggelig lille klub, når top-ledere mødes i 3 dage og booker et helt hotel.

Fra den mere alternative presse, har der været skrevet meget om dem.
Se bla. denne lille film fra en mand, der spåede at Helle Thorning ville blive den næste statsminister tilbage i 2009 efter hun havde deltaget i Bilderberg-mødet:

http://www.youtube.com/watch?v=WUz1DUsCDZo

Lad os nu se hvilken post Corydon får, efter deltagelse i årets Bilderberg-møde.
Kald det bare konspirationsteorier.

Anne-Marie Krogsbøll, Michael Madsen, Mette Hansen, Janus Agerbo, Claus Mikkelsen, Claus Oreskov og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Katrine, super præcis analyse. Det er nøjagtig sådan man skal afkode det der sker. Jeg vidste at Helle blev statsminister da jeg så hun i sin tid var sat på. Corydon, er der mest sandsynligt for at blive dels belønnet for at nedlægge den danske model og indføre direkte ministerkontrol over landets forvaltning og lønssystem, på den ene side, og for at forberedes til de kommende års roller, og aktiviteter han skal udføre.

Michael Kongstad Nielsen

Helt hemmeligt kan mødet jo ikke være, siden vi kender deltagerlisten. Er det ikke bare en kedelig sidegadekonkurrent til Davos i Graubünden?
Og hvor bliver de vigtige i verden af:
Xi Jinping, Singh, Dilma Rousseff, Vladimir Putin

Claus Oreskov

Politikere der deltager i Bilderberg møder er måske ikke lands forrædere (selv om det er tæt på) men forrædere imod demokratiet er de. Havde det været diverse arabiske politikere der havde deltaget i lignende møder i deres del af verden, havde de fået en drone hver efter endt møde!
En skør kugle har skrevet en bog, om disse skæbnesvangre møder, hvor verdens gang planlægges og koordineres af: de pengestærke, kongehusene og udvalgte politikere. Læs:
Daniel Estulin: ” The Bilderberg Group”. Måske er noget overdrevet i denne bog, og andet ikke gennemtænkt nok, men man få alligevel noget, at vide som man ikke vidste før, man læste bogen.

Kristian Rikard

Jeg har også svært ved at forstå overskriften "Corydon skal deltage i hemmeligt storpolitisk LOGEmøde."
Gruppen (LOGEN) bag er kendt ned på personniveau, deltagerlister udsendes via AP, ritzau etc som gennem de sidste mange år. Stedet for mødet offentliggøres måneder før, varighed er kendt, hovedemner og hovedtalere er kendt.
Og en eller to fra den til enhver tid siddende danske regering er indbudt ligesom et par af de fremmeste erhvervsledere. Og ditto for andre europæiske/OECD? lande.
Så at kalde det et hemmeligt logemøde, er vist en nyfortolkning af ordene HEMMELIG og LOGE.

Claus Oreskov

Kristian rikard@. På Bilderberg møder må man end ikke tage noter og det er strænkt forbudt at fortælle noget at det som blev diskuteret.
Rusland er ikke med, men Russia Today, har sat sig for at udlevere Bilderberg:
http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=119136

Anne-Marie Krogsbøll og Katrine Visby anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Oreskov - hvor ved du det fra? Har du været med? Når det nu er så hemmeligt, hvordan tør du så afsløre din hemmelige viden? Og ps., hvad er det for en okkult hjemmeside, du prøver at få os med på?

Katrine Visby

Det, der virker så udemokratisk ved disse møder, er at pressen ikke er inviteret. Og der bliver taget store beslutninger, som offentligheden ikke bliver bekendt med.

En deltagerliste siger ikke så meget, en anden ting er,hvad der rent faktisk bliver snakket om.

Ved sidste års Bilderberg-møde i USA var der store protester ude foran hotellet. Dette bliver ikke dækket af pressen.
I år tror jeg der kommer større protester. Det er ved at gå op for folk, hvad der foregår.
Og Bilderberg-deltagerne er nu nødt til at give lidt mere information.

Kristian Rikard

Siden hvornår er det blevet forbudt at holde private møder? Vi inviterer heller ikke pressen, når vi holder generalforsamling i tørfluefiskerforeningen "Nymfen".
Og tro mig, der bliver taget store beslutninger, som offentligheden ikke bliver bekendt med :-)

Katrine Visby

Kristian Rikard,
Jeg syntes du skal prøve at sætte dig lidt ind i hvad Bilderberg gruppen er, før du sammenligner det med jeres hyggelige lystfiskerforening.

Nogle af verdens top-ledere, mødes én gang om året i 3 dage, og har et helt luksus hotel til begivenheden.
Det er reelt set et Top-møde under dække af en hyggelig forening. Og det er lige netop det de gerne vil have at folk som dig skal tro det er - en hyggelig forening.

Henrik Darlie

Jeg tror at årets bilderbergmøde bliver mindre ensomt end det plejer at være ;-)

Claus Oreskov

@Michael Kongstad Nielsen. Udsendelserne er fra ”Russia Today”, og den side jeg brugte havde samlet udsendelserne om Bilderberg et sted. Det syndes jeg var meget belejligt – men de ligger selvfølgelig også spredt på Russia Todays egen hjemmeside, ligesom de ligger spredt på Youtube. Så dem der er bange for det okkulte islæt, kan se de samme udsendelser på Youtube  Helt uden frygt.
Russia Today arbejder videre med sagen se f.eks.:
http://rt.com/news/bilderberg-protests-england-grove-elite-162/

Claus Oreskov

@Michael Kongstad Nielsen. Du spørger: ” hvor ved du det fra? Har du været med? Når det nu er så hemmeligt”. Jamen så er jeg også afskåret fra at kunne udtale mig om marinebiologi fordi jeg ikke er en rødspætte. Når man laver forskning findes der mange måder hvor man indirekte kan afsløre og kaste lys over forskellige skjulte emner som f.eks. Bilderberg eller netop marinebiologi.
Journalister som arbejder på sagen har f.eks. talt med masser af navngivne personer der har deltaget i Bilderberg møderne som bekræfter at der ikke må tages noter under møderne, ja at man end ikke må medbringe papir og blyant og slet ikke PC. På denne måde har nogen udtalt sig, uden at udtale sig om, det de ikke må snakke om, nemlig hvad der bliver diskuteret på møderne. Tror nogen i ramme alvor at denne verdens mægtigste Finans fyrster, repræsentanter fra de toneangivende kongehuse og håndplukkede top politikere mødes på et luksus hotel (som koster flere bondegårde) – bare for sjov?

Michael Kongstad Nielsen

Oreskov - det er vel sådan noget netværkshalløj, som giver delragerne en fornemmelse af at være betydningsfulde. Jeg tror ærlig talt ikke på, der er så farligt (som World Economic Forum, der nok er værre). Det minder lidt om vores hjemlige VL-grupper, hvor departementschefer sidder lårene af chefredaktører, koncerndirektører og LO-chefer, hygge, hygge, hygge, aviserne skriver ikke som det, ikke engang Information, hvis chefredaktør også er medlem.

Men Russia Today gør nok det samme, som mange andre iagttagere, de puster konspirationsteorierne op. Er der tale om en skjult Verdensregering? Vil de tage magten fra demokratierne, vil de lave fælles valuta i verden osv. Det tror jeg ikke en dyt på.

Claus Mikkelsen

"...I år skal der blandt andet snakkes om jobskabelse, Afrikas udfordringer og amerikansk udenrigspolitik. Der bliver ikke hverken stemt om noget eller vedtaget noget på mødet...""

Dette er det værste vås jeg har læst indtil videre.... og informations læsere kan sgu da ikke være så dumme at de hopper på den?

Jobskabelse? Afrika? (Hahaha...)

Det er selveste finans-ministeren og hans håndlangere som er inviteret... De skal måske nok snakke om hvordan de gennemfører det næste trin i den såkaldte "finanskrise" og det burde alle kunne indse...

Salget af DONG = billetten

Anne-Marie Krogsbøll

Michael Kongstad Nielsen:
"Jeg tror ærlig talt ikke på, der er så farligt (som World Economic Forum, der nok er værre). Det minder lidt om vores hjemlige VL-grupper, hvor departementschefer sidder lårene af chefredaktører, koncerndirektører og LO-chefer, hygge, hygge, hygge, aviserne skriver ikke som det, ikke engang Information, hvis chefredaktør også er medlem"

Jeg synes ellers netop, at DET (din beskrivelse af VL's måder at styre beslutningsprocesser og medier herhjemme) lyder rigtigt farligt. Så hvis Bilderberg er en større udgave af VL (og det er det sikkert), så.....

Gys!