Socialdemokratisk rumæner-udmelding får røde tæsk

S-ordførers udmelding om nultolerance mod kriminelle rumænere vækker ingen genklang hos røde kolleger.
30. juni 2013 kl. 10:10

Rumænske tiggere, flaskesamlere og tyveknægte skal stresses, straffes og smides ud af landet.

Det siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen (S), som i Politiken søndag langer hårdt ud mod de rumænske kriminelle, der plager hovedstaden i sommermånederne.

Men retsordføreren går over stregen med sin hårdt mod hårdt-retorik, mener Bramsens røde kolleger.

- Det er noget populistisk snik-snak, der ikke løser noget som helst. Og jeg vil også stille spørgsmålstegn ved, hvornår det er blevet socialdemokratisk politik at straffe folk hårdest muligt, siger Lars Aslan Rasmussen (S), socialdemokratisk medlem af Borgerrepræsentationen i København.

Han kalder Bramsens udmelding for "en stigmatiserende løsning", som ikke gør noget ved problemet med kriminalitet blandt østeuropæere i København.

- Jeg kan ikke se det på anden måde end, at det handler om at profilere sig selv, og jeg tror ikke, at det gavner andre end Dansk Folkeparti, når man taler på den her måde, siger han.

Han mener derimod, at Danmark bør få EU til at lægge pres på Rumænien, for at tage sig bedre af deres egne borgere. Hos SF er man enige i, at løsningen ligger i inddragelsen af hjemlandet.

- Noget af det, der har vist sig særligt effektivt, det er når man henter en forbindelsesofficer og det ved jeg, at det har man gjort blandt andet fra Rumænien, siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og fortsætter:

- Så har man en god og stærk kontakt til det pågældende lands myndigheder, og det er ret effektivt, når man skal opklare kriminalitet, og finde ud af, om der er yderligere netværk i hjemlandet, som skal optrævles.

Hun undrer sig samtidig over, at Trine Bramsen retter særligt fokus på rumænerne.

- Jeg har svært ved at forstå, at det skal være nødvendigt at udpege en særskilt gruppe, som skal have en bestemt indsats. Jeg synes jo vi skal gøre det her over hele linjen, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Anders Feder
Anders Feder anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Hvis man har mødt nogle af de rumænere, der kommer til landet, vil man være tilbøjelig til at give Trine Bramsen ret, vil jeg mene. Det gælder bestemt ikke alle rumænere, hverken i Danmark eller i Europa i øvrigt; men en kraftig social opdeling af den rumænske befolkning gør altså, at nogle af dem er så forråede, at de ikke vil kunne eksistere i Danmark på lovlig vis.

Jens Andersen

Det er langt fra første gang, at Trine Bramsen fører sig frem med stigmatiserende udtalelser.

Et spørgsmål melder sig: Er det forbudt at samle flasker? Og skulle man i så fald ikke starte med de danskere og kinesere, der hidtil har samlet?
Er der nogen, der laver razzia på Roskildefestivalen i disse dage for at bure dem inde, der rydder op efter andre?

Henrik Jensen

Jens - det er jo ikke bare flasker. Det er også de værdisager, som forlk indleverer på genbrugsstationerne.

Tror du, at det grej, de organiserer, bliver adskilt på en bæredygtig måde....?

Og så undrer nogen sig over, hvorfor turister ikke længere gider at tage til Danmark: Her tåler man udlændinge kun, hvis de bringer pengene med og afleverer dem så huritgt som muligt. Trine Bramsen er et eksempel på, at det store flertal af danskere er fuldstændigt hjerteløse egoister. Jeg husker i hvert fald godt Frank Jensens meneskejagt på "sigøjnere" - som de kun tre år tilbage stadig blev kald i aviser.
Det er den slags aktioner, man skorer point med hos de danske vælgere.

Vibeke Rasmussen

Beklager, men hver gang jeg hører – eller læser udtalelser af – Trine Bramsen, undrer jeg mig over, hvor lavt barren tilsyneladende er sat for at kunne blive valgt ind blandt de kun 179 personer, der udgør "vælgerbefolkningens politiske repræsentationsorgan."

Jens Andersen

@ Henrik Jensen:
Citat fra artiklen: "Rumænske tiggere, flaskesamlere og tyveknægte skal stresses, straffes og smides ud af landet."

Der står flaskesamlere.
Det var det samme for nogle år siden, da 'sigøjnerne' skulle stresses ud af landet, og hvor en af deres 'forbrydelser' var at ernære sig ved at samle de flasker sammen, som andre ikke ville have eller godt kunne undvære.
Er det en forbrydelse? Er det ikke tilladt at leve af at rydde op efter andre? Og er det kun et problem, hvis det er rumænere/romaer, der samler?