Telegram

Flere ansatte slæber chefen i retten

Antallet af retssager mellem sælgere og deres chefer er steget over de senere år. Kulturskred, lyder det.
Telegram
30. juli 2013 kl. 04:30

Konkurser, manglende feriepenge og arbejdsskader. Antallet af juridiske tvister mellem chefer og ansatte er eksploderet de seneste 10 år.

Sådan lyder meldingen fra Business Danmark, der er fagforening for sælgere og marketingsfolk.

- Det at få ret er blevet vigtigere end at løse konflikterne og komme videre, siger Bent Hansen, chefadvokat i Business Danmark, til Avisen.dk.

Tendensen til at gå rettens vej er så tydelig, at der ifølge chefadvokaten er tale om et kulturskred i den måde, arbejdspladser håndterer konflikter på.

Fra 2003 til 2012 er antallet af sager hos Business Danmark steget fra cirka 2650 til cirka 3500 om året. I samme periode er erstatningerne til medlemmerne samlet set vokset fra 47 millioner kroner til cirka 80 millioner kroner årligt.

Finanskrisen har øget antallet af konflikter mellem chef og ansat, siger Bent Hansen, der mener, at de to parter hælder unødvendigt meget benzin på bålet.

- Tingene ville gå mere smertefrit, hvis både arbejdsgivere og lønmodtagere oftere kunne bøje sig mod hinanden, siger chefadvokaten.

Ifølge Bent Greve, professor ved Roskilde Universitetscenter, er det vores stadig mere individualiserede samfund, der øger vores behov for at gå rettens vej, når vi ikke kan enes med chefen.

- Folk har mere behov for at få ret end tidligere. De kollektive løsninger er kommet i lavere kurs, mens vi nu kræver løsninger, der er skræddersyet præcist til os, siger professoren i samfundsvidenskab til Avisen.dk.

/ritzau/

Mette Hansen

Amerikanske tilstande!!..gyldne tider for jurister!

Daniel Hansen

Gad vide hvordan forholdet er: Er det mest arbejdsgivere eller lønmodtagere, der lægger sag an?

Jesper Wendt

Pudsig vinkling, det må alt andet end lige, typisk, være lønmodtagere der sagsøger. Når samtidig fagforeninger ikke er deres opgave voksen, så må lønmodtageren gå andre veje.